13 Şubat 2019 Çarşamba

Kanserleşme....

Kanser hastalığı, belirli bir organda veya vücudun belirli bir bölümündeki hücre yapısında vuku bulan aşırı ve denge bozucu gelişme olarak tanımlanabilir.

İlahi Nizam ve Kainat kitabında "Kanser" kavramı aşağıdaki şekilde aktarılmaktadır. 

"Meselâ bir organizmanın her cüzüne gelen milyarlarca tesiri eğer onun organizatörü, o bedeni idare eden varlık iyi ayarlayamazsa ve bu yüzden bâzı cüzülerin organizatörleri kendilerine tesirleri lüzumundan fazla davet ederlerse o zaman bu organlara fazla tesirler akmaya başlar ve bunun neti- cesi olarak da o grupta, diğer gruptaki cüzülere nazaran aşırı bir faaliyet görülür. Bu aşırı faaliyetler gittikçe, o organın umumî organizma nizamına karşı aykırı hareketlerde bulunmasını mu- cip olur. Ve bu hâl nihayet o organın, organizmada hiçbir nizam tanımıyan âsi bir duruma girmesine sebebiyet verir ki buna da kanserleşmiş bir organ deriz. Şu hâlde, kanserleşme vakası, organizma içindeki bir organın, olduğundan daha ileri bir ham- le alması, inkişaf etmesi ihtiyacını gösterir. İşte, bâzı organların çeşitli hâllerde böyle muvazeneyi bozucu fazla veya eksik faali-yetlerde bulunması, o organların tâbi bulunduğu organizmanın bir gün, çökmeye ve dağılmaya başlamasını intaç eder. Bu hâl insanların kaba iç organlarında olursa insanlar uzvî hastalıklar-dan, ölümlerden bahsederler. Asabî sisteme ait partiküller ara-sında görülürse ruhî hastalıklardan veya şuur bozukluklarından bahsederler." ( İlahi Nizam ve Kainat )

Özetle kanserleşme veya kanser, beden mekanizmasındaki dengeyi bozacak şekilde kısmi veya genel aşırılaşma ve azmaya dayalı olarak tezahür etmektedir.

Dünya'yı içinde bulunduğu maddi ve manevi kötü hale sokan, insanların ıstırabına sebep olan, nefsaniyet girdabına kapılmış, kaba madde bağımlısı inkarcı satanistler de bu dünyanın kanserleşmesinin yegane müsebbibi konumundadırlar. Bu kitle aynen bir kanser hücresi gibi, idraksiz bir şekilde içinde yaşadığı organizmayı ele geçirmek, ona tümden hakim olmak hırsı ile hem kendisini hem de ait olduğu bünyeyi / bedeni helaka sürüklemektedir.

"Kanserleşme" olgusu Kur'an'da "Bozgun", "Hudutları Aşma" ve "Azma" kavramları ile izah olunmaktadır.

2/205 - Ve iza tevella SEA FİL ERDI Lİ YÜFSİDE FIHA VE YÜHLİKEL HARSE VEN NESL vallahü la yühıbbül FESADA ( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, YERDE BOZGUN YAPMAK, EKİNİ VE NESLİ HELAK ETMEK için çabalar. Allah BOZGUNU sevmez. )

4/13 - Tilke HUDUDÜLLAH ve men yütııllahe ve rasulehu yudhılhü cennatin tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha ve zalikel fevzül azım ( Bunlar ALLAH'IN HUDUTLARIDIR. Kim Allah’a  ve onun resulüne itaat ederse, onu içinde ebedi olacağı, altlarından nehirler akan bahçelere sokar. İşte bu büyük kurtuluştur. )

4/14 - Ve men ya'sıllahe ve rasulehu ve YETEADDE HUDUDEHU yudhılhü naran haliden fıha ve lehu azabün muhin ( Ve kim Allah’a  ve onun resulüne isyan ederse ve onun HUDUDUNU AŞARSA onu, içinde ebedi olacağı ateşe sokar. Alçaltıcı hakir eden azap onadır. )

5/87 - Ya eyyühellezine amenu la tüharrimu tayyibati ma ehallellahü leküm ve LA TE'TEDU innellahe la yühıbbül MU'TEDIN ( Ey o inananlar, Allah' ın size helal kıldığı temizleri haram kılmayın. HUDUDU AŞMAYIN. Kesinlikle Allah HUDUDU AŞANLARI sevmez. )

42/42 - İnnemes sebılü alellezine yazlimunen nase ve YEBĞUNE fil erdı bi ğayril hakk ülaike lehüm azabün elım ( Kesinlikle yol o insanlara zulmedenlerin ve yerde haksızca AZANLARIN üzerinedir. İşte onlar, elim azap onlaradır. )











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder