28 Şubat 2019 Perşembe

Cuma Suresindeki 8 ve 11 Nümerolojisi

"Cuma" kelimesi "Toplanma" anlamına gelmekte olup, Kur'an'daki 62. sure ismini bu kelimeden almaktadır. "Toplanma"'nın döngü sonunda tüm insanların bir araya getirilmesiyle tezahür edecek ve yeni döngü başlangıcına vesile olacak vaka ( Kıyamet / Din Günü / Toplanma Günü / Altın Çağ.... ) olduğu malumdur. Yeni döngü başlangıcı ve düalite kavramlarının ilahi nümeroloji sisteminde "8" ve "11" sayıları ile sembolize edildiklerini muhtelif tespitler teyid etmektedir.

"Cuma" suresinde "8" ve "11" sayılarına ilişkin dikkat çekici bir nümerolojik durum bulunmaktadır.

- Cuma suresi 62. suredir. 6+2 = "8" 
- Surede "11" ayet bulunmaktadır.
- Suredeki 11 ayette toplam 263 kelime bulunmaktadır. ( 2+6+3 = "11" )
- Surenin ilk ayeti olan 62/1 kodlu ayette 20 kelime bulunmaktadır. 6+2+1+2+0 = "11" 
- Surenin son ayeti olan 62/11 kodlu ayette 29 kelime bulunmaktadır. 2+9 = "11"
- Surede 29 kelime içeren iki ayet bulunmakta olup bu ayetlerin numaraları "8" ve "9"'dur. 8+9 = 17 ... 1+7 = "8"
- Surede 29 kelime içeren ilk ayet "8". ayettir.

Kur'an'da döngü sonu olan Altın Çağ'ı ( Kıyamet / Ayağa Kalkış Günü ) ifade eden "Yevmel Cem" ( Toplanma Günü ) ifadesinin geçtiği 42/7 kodlu ayette 35 kelime bulunmaktadır. 3+5 = "8" ( "Yevmel Kıyameh" ( Ayağa Kalkış Günü ) ifadesinin ise Kur'an'da 53 ( 5+3 = "8" ) kere tekrarlandığı evvelki bölümlerde belirtilmişti. )

Cuma suresi;

62/1 - Yüsebbihu lillahi ma fis semavati ve ma fil ardı el melikil kuddusil azizil hakim ( Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa Allah için övgü sözleri söylerler. Yüce hakim kutsal malik, hükümdar. )

62/2 - Hüvellezi be'ase fil ümmiyyine resulen minhüm yetlu aleyhim ayatihi ve yüzekkihim ve yü'allimühümül kitabe vel hikmete ve in kanu min kablu lefi dalalin mübin ( Okuma yazma bilmeyenlerin içine, onlara O’nun ayetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara kitabı ve sırrı öğreten, onlardan resul diriltip gönderen O'dur. Önceden kesinlikle apaçık sapıklık içindeydiler. )

62/3 - Ve aharine minhüm lemma yelhaku bihim ve hüvel azizül hakim ( Ve onlara katılmamış olan sizden diğerlerine. O yücedir hakimdir. )

62/4 - Zalike fadlüllahi yu'tihi men yeşa'u vallahü zul fadlil azım ( Bu Allah' ın üstünlüğüdür, lütfudur. Onu dilediği kimseye verir. Allah büyük üstünlük, lütuf sahibidir. )

62/5 - Meselüllezine hümmilüt tevrate sümme lem yahmilüha ke meselil hımari yahmilu esfaren bi'se meselül kavmillezine kezzebu bi ayatillahi vallahü la yehdil kavmez zalimin ( O Tevrat' ı yüklenip de sonra onu taşıyamayanların misali, büyük kitaplar taşıyan eşeğin misali gibidir. Allah' ın ayetlerini yalanlayan o kavmin misali ne kötüdür. Allah zalimler kavmini yönlendirmez. )

62/6 - Kul ya eyyuhellezine hadu in zeamtüm enneküm evliyau lillahi min dunin nasi fe temennevül mevte in küntüm sadikin ( "Ey o Yahudiler, eğer insanlardan kesinlikle sadece sizin Allah’a  dostlar olduğunuzu sanıyorsanız, eğer doğrular iseniz ölümü temenni edin." de. )

62/7 - Ve la yetemennevnehu ebeden bima kaddemet eydihim vallahü alimun biz zalimin ( Ve onu, o ellerinin sunduklarından dolayı, ebediyen temenni edemezler. Allah zalimleri bilendir. )

62/8 - Kul innel mevtellezi tefirrune minhu fe innehu mülakıküm sümme türeddune ila alimil ğaybi veş şehadeti fe yünebiiuküm bima küntüm ta'melun ( "Kesinlikle o kendisinden kaçtığınız ölüm, kesinlikle o size kavuşacaktır. Sonra gaybı ve şahit olunanı bilene döndürüleceksiniz. Böylece ne yapmakta olduğunuzu size haber verecek." de. )

62/9 - Ya eyyühellezine amenu iza nudiye lis salati min yevmil cümü'ati fes'av ila zikrillahi ve zerül bey'a zaliküm hayrun leküm in küntüm ta'lemun ( Ey o inananlar, toplanma günü duaya çağrıldığında Allah' ı hatırlamaya koşun. Alışverişi bırakın. Eğer bilenler iseniz bu size daha hayırlıdır. )

62/10 - Fe iza kudıyetis salatü fenteşiru fil ardı vebteğu min fadlillahi vezkürullahe kesiren le'alleküm tüflihun ( Böylece dua yapıldığında, yerde dağılın. Allah' ın üstünlüğünü, lütfunu arayın. Allah' ı çokça hatırlayın. Umulur ki iflah olursunuz. )

62/11 - Ve iza reev ticareten ev lehven infaddu ileyha ve terekuke kaima kul ma indallahi hayrun minel lehvi ve minet ticareh vallahu hayrur razıkin ( Ve ticaret veya eğlence gördüklerinde ona gittiler. Seni ayakta bıraktılar. De ki: "O Allah' ın indinde olan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah rızıklandıranların en hayırlısıdır." )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder