19 Şubat 2019 Salı

Bilim Araştırma Grubu ( Bilim Araştırma Merkezi )

1977 - 1984 yılları arasında Spritüalizm, Ufoloji ve Parapsikoloji üzerine araştırmalar yapan Bilim Araştırma Grubu'na ( Daha sonra Bilim Araştırma Merkezi ( BAM ) ismini almıştır.) ilişkin eldeki veriler aşağıda yer almaktadır.

"Bilim Araştırma Grubu, 1977 ile 1984 yılları arasında İstanbul’da etkinlik göstermiş ruhçu grup. 1970’li yıllarda türkiye metapsişik tetkikler ve ilmi araştırmalar derneği bünyesinde yer alan grup elemanları, 1977 yılında bu dernekten ayrılarak, önce bilim araştırma grubu, daha sonra bilim araştırma merkezi adıyla etkinliklerini dernekten ayrı olarak sürdürmüştür. Haluk egemen sarıkaya ve 12 kişiden oluşan bu grup, Bilim Araştırma Merkezi Yayınevi’ni kurarak, bu yayınevi yoluyla YEDİ yıllık varlıkları süresince, ruhçuluk, teozofi, mistisizm, okültizm gibi alanlarda toplam 99 adet kitap yayınlamışlardır. Yayınladıkları kitaplarıyla bu alanlardaki birçok konuyu Türkiye’de ilk kez işlemiş bulunan bu grubun üyeleri 1982-1983 yıllarında dağılma sürecine girmiş ve 1984 yılında etkinliklerini tümüyle durdurma kararı almışlardır. kitapları, çok arandığından, günümüzde bu grupla ilişiği olmayan kimselerce, fotokopi yoluyla çoğaltılarak korsan şekilde piyasaya sürülmektedir. Türkiye'deki en gizemli topluluklardan biridir. yaklaşık 60-70 sayfalık kitaplarla spirotolojiden vimanaya, sirius misyonundan psikokineziye kadar bir sürü ilginç konuya ilk kez el atmışlar zamanında. 80'lerin ortalarında sebebi bilinmeyen bir şekilde ayrılmaya karar vermişlerdir."

Adeta belirli bir dönemde özel vazifeli olarak tezahür etmiş ve akabinde gayba karışmış gibi görünen Bilim Araştırma Grubu'nun birbirinden farklı ve ilginç yayınlarından biri olan ve kadim yeraltı uygarlığı "Agarta"yı konu alan derginin kapağındaki figürler ve komposizyon Necm suresindeki ayetler ile uyum arzetmektedir.


Kapakta döngü sonu olan Altın Çağ ( Kıyamet Günü / Ayağa Kalkış Günü / Din Günü / Hesap Günü ) "7." aşama olarak Tufan ise "8." aşama yani yeni döngü başlangıcı olarak belirtilmiştir.

"Dünya Rabbi"'nin "Yıldız" ile sembolize edilmesi ve Dünya'nın çevresini saran "İki Kavis ( Yay )" figürü Necm suresinin aşağıdaki ayetleriyle uyum arzetmektedir. Söz konusu "Yıldız"ın "Sirius" olması kuvvetle muhtemeldir. ( Necm suresi ve Sirius konusu evvelki bölümlerde irdelenmişti. )

53/1 - Ven NECMİ iza heva ( Ve YILDIZ aşağı indiğinde. )
.......
53/7 - Ve hüve bil ufukıl a'la ( Ve o en yüksek ufuktadır. )
53/8 - Sümme dena fe tedella ( Sonra yaklaştı da sarktı. )
53/9 - Fe kane kabe KAVSEYNİ ev edna ( Artık mesafesi İKİ YAY kadar veya daha yakındı. )
53/10 - Fe EVHA ila abdihi ma EVHA ( Böylece kuluna o VAHYETTİĞİNİ VAHYETTİ. )

Yine BAM tarafından "Bedri Ruhselman Bilgi Çağı Önderi" ismiyle yayımlanan kitabın 5. sayfasında Ruhselman'ın 21.08.1952 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na "Deneysel Spritüalizm" ( Deneysel RUHçuluk ) başlıklı bir rapor ibraz ettiği belirtilmektedir.


"RUHçuluk" ile ilgili raporun ibraz tarihi "21" ( Ruh ) ve "88" ( Melek ) nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

Bilim Araştırma Grubu'nun yayınladığı kitaplara aşağıdaki linklerden erişilebilir. 



















19- Ekminezi 











30- Karma





35- Mu







































74- Vimana


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder