11 Şubat 2019 Pazartesi

Yaratılıştaki 7 Nümerolojisi ve Ğulam

Hatırlanacağı üzere "7" sayısı yaratılışı ve yaşam döngüsünü, "8" sayısı ise yeni plandaki yeni yaşam döngüsünün başlangıcını ve sonsuzluğu sembolize etmektedir. 

1 Tekvin 1-31 Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve ALTINCI gün oluştu. 
1 Tekvin 2-1 Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı.
1- Tekvin 2-2 YEDİNCİ güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi.
1 Tekvin 2-3 YEDİNCİ günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi. 

Kur'an'da, "Göklerin ve yerin altı günde yaratılması" kavramı "7" kere tekrarlanmaktadır.

7/54 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı SİTTETİ EYYAMİN sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısen veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatin bi emrih e la lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın ( Kesinlikle Rab’biniz Allah, gökleri ve yeri ALTI GÜNDE yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. O, geceyi onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, Ay ve yıldızlar emrine amadedirler. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Alemlerin Rab’bi Allah yücedir. )

"Altı günde yaratılış" kavramının ilk kez geçtiği ayetin kodunun ( 7/54 ) nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 7+5+4 = 16 ... "7" )

10/3 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı SİTTETİ EYYAMİN  ...... ( Kesinlikle Rab’biniz o Allah'tır ki, gökleri ve yeri ALTI GÜNDE yarattı. ......... )

11/7 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda fı SİTTETİ EYYAMİN ........ ( Ve gökleri ve yeri ALTI GÜNDE yaratan O'dur. ............ )

25/59 - Ellezi halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı SİTTETİ EYYAMİN ....... ( Gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE yaratan, ..... )

32/4 - Allahüllezı halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı SİTTETİ EYYAMİN .......... ( Allah o, gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE yaratandır. ...... )

50/38 - Ve lekad halaknes semavati vel erda ve ma beynehüma fi SİTTETİ EYYAMİN ....... ( Ve gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini ALTI GÜNDE  yarattık. Bize usanç, yorgunluk dokunmadı.

57/4 - Hüvellezi halekas semavati vel arda fi SİTTETİ EYYAMİN .....  ( Gökleri ve yeri ALTI GÜNDE yaratan O'dur. ........... )

Varoluş, yaratılış, gerçekleşme için "7" birimlik frekans gerekmektedir. 6 günlük yaratılış süreci sonrasında tamamlanma "7." gün gerçekleşmektedir.

9/80 kodlu ayette "Af isteğinin gerçekleşebilmesi" için "70" ( 7+0 = 7 ) frekanslık bir döngünün  gerektiği ancak Allah'ın rızası olmadan da hiçbir şeyin gerçekleşemeyeceği bildirilmektedir.

9/80 - İstağfir lehüm ev la testağfir lehüm in testağfir lehüm SEB'INE MERRATEN fe len yağfirallahü lehüm zalike bi ennehüm keferu billahi ve rasulih vallahü la yehdil kavmel fasikın ( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

15/26 - Ve (1) lekad (2) halakna (3) el (4) insane (5) min (6) SALSALİN (7) min hamein mesnun ( Ve insanı kuru BALÇIKTAN, şekillenmiş cıvık çamurdan yarattık. )

İnsanın topraktan, balçıktan yaratıldığını bildiren ilk ayette ( 15/26 ) insanın topraktan yaratılmasını ifade eden cümle "7" kelimeden oluşmaktadır. Ayet kodunun nümerolojik değeri ise "14" sayısını ( 1+5+2+6 = 14 ) yani "İkili Yedi"'yi içermektedir. ( 2x7, 7+7 ) ( İkili Yedi kavramı yaratılıştaki düalitenin sembolüdür. )

15/28 - Ve iz kale rabbüke lil melaiketi innı halikün beşeran min salsalin min hamein mesnun ( Ve zamanında Rab’bin meleklere, "Kesinlikle ben kuru balçıktan, şekillenmiş cıvık çamurdan insan yaratacağım." dedi. )

Ayet kodunun nümerolojik değeri yine "7" sayısını vermektedir. ( 1+5+2+8 = 16 ... 1+6 = "7" )

3/49 - Ve rasulen illa benı israıle ennı kad ci'tüküm bi ayetin min rabbiküm ennı AHLÜKU LEKÜM MİNET TIYNİ KE HEY'ETİT TAYRİ fe enfühu fıhi fe yekunü tayran bi iznillah ve übriül ekmehe vel ebrasa ve uhyil mevta bi iznillah ve ünebbiüküm bima te'külune ve ma teddehırune fı büyutiküm inne fı zalike le ayeten leküm in küntüm mü'minın ( Ve ancak İsrailoğullarına resuldür. "Kesinlikle ben size Rab’binizden ayet getirdim. Kesinlikle BEN SİZE, ÇAMURDAN KUŞUN ŞEKLİ GİBİ OLANI YARATIRIM. Böylece onun içine üflerim de o Allah’ ın izni ile kuş olur. Doğuştan körü, alacalıyı iyileştiririm. Allah’ ın izni ile ölüyü diriltirim. O yediklerinizi, o evlerinizin içinde biriktirdiklerinizi size haber veririm. Eğer inananlarsanız, kesinlikle bunda size ayetler vardır." )

Haberci İsa'nın "Çamurdan kuş yaratmasını" konu alan ilk ayetin kodunun nümerolojik değeri "7" sayısını vermektedir. ( 3+4+9 = 16 ... 1+6 = "7" )

5/110 - İz kalellahü ya iysebne meryemezkür nı'metı aleyke ve ala validetik iza eyyedtüke bi ruhıl kudüsi tükellimün nase fil mehdi ve kehla ve iz alemtükel kitabe vel hıkmete vet tevrate vel incil ve iz TAHLÜKU MİNET TIYNİ KE HEY'ETİT TAYRİ bi iznı fe tenfühu fıha fe tekunü tayran bi iznı ve tübriül ekmehe vel ebrasa bi iznı ve iz tuhricül mevta bi iznı ve iz kefeftü benı israıle anke iz ci'tehüm bil beyyinati fe kalellezine keferu minhüm in haza illa sıhrun mübın ( Zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Seni kutsal ruh ile desteklediğimde beşikte ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söylerdin. Sana yazıyı, sırrı, Tevrat' ı ve İncil' i öğrettim. İznimle ÇAMURDAN KUŞUN ŞEKLİ GİBİ OLANI YARATTIN.  Onun içine üfledin de iznimle kuş oldu. Doğuştan körü ve alacalıyı iznimle iyileştirdin. Ölüleri iznimle çıkardın. Onlara ayetlerle geldiğin ve onlardan inkar edenlerin "Bu kesinlikle apaçık sihirdir." dedikleri zaman İsrailoğulları' nı üzerinden çektim. )

Haberci İsa'nın "Çamurdan kuş yaratmasını" konu alan ikinci ve son ayetin kodunun nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 5+1+1+0 = "7" )

"Ğulam" kelimesi "Oğul, genç çocuk" anlamına gelmekte olup,bu kelime aynı zamanda da "Yaratılış" kavramı ile olan semantik ilintiden dolayı da önem arzetmektedir. Kur'an'da "Ğulam" kelimesinin kullanımına ilişkin "7" nümerolojisi dikkat çekmektedir.

3/40 - Kale (1) rabb (2) i (3) enna (4) yekunü (5) li (6) ı (7) ĞULAMÜN (8) ve (9) kad (10) beleğa (11) niye (12) el (13) kiberu (14) ve (15) imraet (16) ı (17) akır (18) kale (19) ke (20) zalike (21) allahü (22) yef'alü (23) ma (24) yeşa (25) ( Rab’bim, "Bana yaşlılık ermişken ve kadınım da kısırken bana nasıl OĞLAN / OĞUL olur?" dedi. "Allah işte böyle dilediğini yapar." dedi. )

"Ğulam" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunun nümerolojik değeri "7" sayısını vermektedir. ( 3+4+0 = 7 ). Ayrıca ayette "25" kelime bulunmaktadır. ( 2+5 = "7" )

Yahudi mistisizminde ( Kabala ) yer alan "Golem" ( Ğulam / Oğul ) kelimesi, kelime tekrarı vasıtasıyla topraktan, balçıktan insan yaratılmasını sembolize etmektedir.


Kabala'daki "Golem" Sembolleri








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder