23 Şubat 2019 Cumartesi

Yerkürenin Çakraları - Ley Hatları ( Alttan Akan "Nehirler" )

Yaşayan bir organizma, bir varlık olan Dünya'nın da bioelektrik enerjisi, aurası ve enerji yoğunlaşma noktaları ( çakra ) bulunmaktadır. Söz konusu bioelektrik enerji insan bedenindeki sinir sistemine benzer bir hat yapısı ile yerin içindeki enerji yoğunlaşma noktaları arasında negatif ve pozitif akımlar halinde sirküle olmaktadır. Enerji sirkülasyonunu sağlayan bu hatlara Arkeolog Alfred Watkins tarafından "Ley Hatları" ismi verilmiştir. Watkins antik ve önemli yapıların bu hatlar üzerine inşa edildiklerini tespit etmiştir. Bu durum, insan vücudundaki elektrik enerjisi yoğunlaşma noktalarına ( çakra ) uygulanan Akupunktur yöntemini çağrıştırmaktadır. Akupunktur, vücuttaki belirli enerji noktalarına sabitlenen "iğneler" kanalıyla sinir sisteminin uyarılmasına dayalı bir tedavi yöntemidir. Bilindiği üzere insan bedeninde "7" enerji noktası ( çakra ) bulunmaktadır. 


Batıda ‘’Ley Hatları’’, Uzak Doğu'da ise ‘’Ejderha Patikaları’’ olarak anılan elektrik enerji hatları, negatif ve pozitif enerji akışı ile oluşmaktadır. Negatif akışı sağlayan hatlar Kara Akım, pozitif akışı sağlayan hatlar ise Beyaz Akım olarak isimlendirilmişlerdir.

                          
Ley Hatları Haritası

Kaynaklarda yerkürenin de aynı insan vücudunda olduğu gibi "7" enerji noktasına ( çakra ) haiz olduğu bildirilmektedir.

Kur'an'da cennet tasviri kapsamında geçen "Cennati tecri min tahtihel enhar" ( Altlarından nehirler akan bahçeler ) ifadesindeki "Enhar" ( Nehirler ) kelimesi Ley Hatları'nı ve bu hatlar kanalıyla akarak sirküle olan  elektrik enerjisini mi sembolize etmektedir?

"Cennati tecri min tahtihel enhar" ( Altlarından nehirler akan bahçeler ) ifadesinin Kur'an'da 34 kere tekrarlanması da "7" çakra ile olan nümerolojik uyum açısından dikkat çekmektedir. ( 34 ... 3+4 = "7" )

Ayrıca "Cennati (1) tecri (2) min (3) tahti (4) ha (5) el (6) ENHAR (7)" ifadesi "7" kelimeden oluşmaktadır. "Enhar" ( Nehirler ) kelimesi ise 7. kelimedir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder