5 Şubat 2019 Salı

"Ben bu dünyadan değilim."

Allahü Teala tarafından gönderilen resullerin ( Vazifeli Varlık ) kaba hidrojen / kaba madde alemi yani dünya içinde enkarne olmadıklarına ilişkin, bir başka deyişle "bu dünyadan olmadıklarına" ilişkin ayetlerde dikkat çekici ifadeler yer almaktadır.

İncil;

43 Yuhanna 8-23 İsa onlara, "Siz aşağıdansınız, ben yukarıdanım" dedi. "Siz bu dünyadansınız, ben bu dünyadan değilim."

Kur'an;

6/8 - Ve kalu lev la ünzile aleyhi melek ve lev enzelna meleken lekudıyel emru sümme la yünzarun ( Ve "Onun üzerine melek indirilmeli değil miydi?" dediler. Şayet melek indirseydik, iş bitirilmiş olurdu. Sonra gözetilmezlerdi, bakılmazlardı. )

6/9 - Ve lev cealnahü meleken le cealnahü racülen ve le lebesna aleyhim ma yelbisun ( Ve şayet onu melek kılsaydık da onu adam kılardık. O kuşkulandıklarını, üzerlerine kuşku olarak verirdik.)

Ayette, üst boyut varlığı olmasına rağmen vazifeli ( resul, haberci vb. ) olarak dünyaya gönderilecek bir varlığın "insan formunda" gönderileceği açıkça belirtilmektedir.

17/95 - Kul lev kane fil erdı melaiketün yemşune mutmeinnıne le nezzelna aleyhim mines semai meleken rasula ( De ki: "Şayet yerde tatmin olmuş, tamamlanmış halde yürüyen melekler olsaydı, onların üzerine gökten resul olarak melek indirirdik." )

Vazifeli Varlık hangi boyuta ve hangi aleme gönderiliyorsa, o alemdeki, o boyuttaki varlıkların algılayabilecekleri bir forma büründürülmektedir. Dolayısıyla resullerin dünyadaki bedenlenmeleri kaba madde alemindeki "reenkarnasyon" mekanizmasına bağlı olarak tezahür etmemektedir.

İlahi Nizam ve Kainat kitabı bu konuda tafsilatlı bilgi aktarmaktadır.

"Bir sistem içinde tekâmül eden basit varlıklardan başka, sistemin bütün geri kürelerinde ve bilhassa güneşinde o sistemin içindeki ileri inkişaf mertebelerine varmış bedenlilerin tekâmülleriyle ilgili her türlü imkânları sevk ve idare etmek vazifesiyle mükellef, vazife plânının kudretli varlıkları bulunur. Bunlar o kürelerin maddeleriyle bedenlenmiş değildirler. Onların bedenleri, hidrojen kâinatına ait olmayan daha yüksek madde vasatlarından toplanmış materyallerle yapılmıştır. Bu bakımdan onlara beden de demek caiz değildir. Onlar bu maddeleri, mükellefiyetlerinin ifasına en elverişli şekilde bizzat kendileri toplarlar. Ve vazifelerine uygun gelen o sistemin kürelerinden birisinde veya birkaçında bu süptil maddeleri vâsıta olarak kullanıp vazifelerini yaparlar. Bunlar, enkarnasyon mânâsında düşünülmemek şartıyla, istedikleri kürede bulunabilirler."









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder