1 Şubat 2019 Cuma

Allah Yolunda Savaş ... Bilginin Aktarımı

Döngü Sonunun deneyimlendiği yani Ayağa Kalkış Günü'nün ( Yevmel Kıyameh ) ilk safhalarının idrak edildiği bu dönemde Allahü Teala'nı  bahşettiği zihni ve kalbi açılış ( feth ve inşirah ) vesilesiyle idrak yükselişine nail olan insanların, vakıf hale geldikleri ilahi bilgileri birbirleriyle paylaşmaları ve birbirlerinin tekamüllerine vesile olmaları gerekmektedir. Reenkarnasyon döngüsünün her safhasında olduğu üzere döngü sonunda da bu bilgi paylaşımına ve aydınlanmaya önderlik edecek, yükselişin başlangıç noktası olacak kavimler öne çıkacaktır. Bunlardan biri ve en önemlisi de Türkiye'dir. Gerek küresel, gerekse de Türkiye bazında deneyimlenen dejenerasyon süreci yerini rejenerasyona bırakacaktır.

İşte bu ışığı ve bilgeliği yayma sürecinde en büyük mücadele, bilgilerin insanlar arasında paylaşımını engellemeye çalışan inkarcı satanistler ve onların kurdukları sistemi sorgulamadan kabul etmiş neferleri olacaktır. İşte bu kitleye karşı girilecek olan mücadele Kur'an'da "Kıtal" ( Savaş ) olarak tanımlanmaktadır.

Allahü Teala "bilgi" ve "aydınlanma" mücadelesini vermeyen yani en temel rızık olan "bilginin" insanlara ulaştırılması konusunda yeterli gayreti göstermeyen kavimleri helak edeip onların yerine başka kavimlere bu sorumluluğu vereceğini ayetlerinde bildirmektedir. 

9/38 - Ya eyyühellezine amenu ma leküm iza kıle lekümünfiru fı sebılillahis sakaltüm ilel ard e radıytüm bil hayatid dünya minel ahırah fe ma metaul hayatid dünya fil ahırati illa kalıl ( Ey o inananlar, ne oldu size de "Allah yolunda savaş için seferber olun." dendiğinde yerde ağırlaştınız. Ahiret yerine dünya hayatına mı razı oldunuz? Dünya hayatı faydası ahiretinkine göre azın haricindeki değildir. )

9/39 - İlla tenfiru yüazzibküm azaben elımen ve yestebdil kavmen ğayraküm ve la tedurruhu şey'a vallahü ala külli şey'in kadır ( Eğer savaş için seferber olmazsanız, O size elim azap ile azap eder. Sizden başka bir kavim ortaya çıkarabilir. Siz O’na şey kadar bile zarar veremezsiniz. Allah herşeye gücü yetendir. )

47/38 - Ha entüm haülai tüd'avne li tünfiku fı sebılillah fe minküm men yebhal vallahül ğaniyyü ve entümül fükara' ve in tetevellev yestebdil kavmen ğayraküm sümme la yekunu emsaleküm
( Ha sizler işte o Allah yolunda harcamaya çağırılanlarsınız. Sizlerden kimileri cimrilik ediyor. Allah ganidir ve sizler fakirsiniz. Eğer yüz çevirirseniz, sizden başka bir kavime değiştirir. Sonra sizin aynılarınız gibi olmazlar. )

"Başka bir kavimle değiştirmek" ifadesinin son kez geçtiği 47/38 kodlu ayette yer alan "Allah yolunda harcamak" cümlesi hem bahşedilen maddi imkanları hem de "bilginin" paylaşımını ifade etmektedir. ( Ayet kodundaki "11" nümerolojisi dikkat çekmektedir. 47 ... 4+7 = 11, 38 ... 3+8 = 11 ( Kavmin bir başka kavimle ikame edilmesi döngüsel bir olgudur. ) )

İncil ayetleri;

40 Matta 21-43 "Bu nedenle size şunu söyleyeyim, Tanrı'nın Egemenliği sizden alınacak ve bunun ürünlerini yetiştiren bir ulusa verilecek.

44 Elçilerin İşleri 2-17 `Son günlerde, diyor Tanrı,tüm insanların üzerine Ruhumdan dökeceğim. Oğullarınız ve kızlarınız peygamberlik edecekler. Gençleriniz görümler, yaşlılarınız da düşler görecek.

Ayette döngü sonunda insanların birbirleriyle ilahi bilgileri paylaşacakları bildirilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder