24 Kasım 2020 Salı

Gerçeğin üç aşaması

Alman  filozof Arthur Schopenhauer'ın şu sözü "Gerçek"'in kabulünün ilginç sürecini tanımlamaktadır.

"Her gerçek üç aşamadan geçer. Önce alaylanır, sonra şiddetle reddedilir ve sonunda kendinden delilli olarak kabul edilir."

Aşağıdaki Kur'an ayetleri bu meşhur sözü tasdik eder niteliktedir.

Aşama 1;

6/5 - Fe KAD KEZZEBU BİL HAKKI LEMMA CAEHÜM fe sevfe ye'tıhim enbaü ma kanu bihı yestehziun

( GERÇEK KENDİLERİNE GELDİĞİNDE ONU YALANLADILAR. Artık o alay ettiklerinin haberi yakında onlara gelecektir. )

Aşama 2;

10/93 - Ve lekad bevve'na benı israıle mübevvee sıdkın ve razaknahüm minet tayyibat fe MAHTELEFU HATTA CAEHÜMÜL İLM inne rabbeke yakdıy beynehüm yevmel kıyameti fıma kanu fıhi yahtelifun

( Ve İsrailoğullarını güzel yere yerleştirdik ve onları temizlerinden rızıklandırdık. ONLARA İLİM GELENE KADAR İHTİLAF ETMEDİLER. Kesinlikle Rab’bin ayağa kalkış gününde o ihtilaf etmiş oldukları hakkında aralarında hükmedecektir. )

Aşama 3;

11/96 - Ve lekad erselna musa bi ayatina ve SULTANİN MÜBIN ( Ve Musa' yı ayetlerimiz ve APAÇIK DELİLLER ile gönderdik. )

24/25 - Yevmeizin yüveffıhimüllahü dınehümül hakka ve ya'lemune ennellahe HÜVEL HAKKUL MÜBİN ( O gün Allah onlara dinlerinde gerçekten vefa eder. Kesinlikle Allah' ın, O’NUN APAÇIK GERÇEK olduğunu bilirler. ) 

12/1 - Elif lam ra tilke ayatül kitabil MÜBIN ( Elif lam ra. Bunlar APAÇIK kitabın ayetleridir. )

Cahil zümre, küresel şeytanların insanlara kurdukları sofistike ve sinsi tuzakları ifşa eden ve insanları doğruluğa çağıran gerçeğin savunucularıyla, önce "komplo teorisyeni" sıfatı yapıştırarak alay etmekte, daha sonra bazı deliller netleşmeye başladığında konfor alanlarından çıkma korkusu ile her türlü savı reddetmekte ve en sonunda yani herşey aşikar olduğunda ve artık çok geç olduğunda gerçeği kabul ettmektedirler. Bu fenomen gerçeğin üç aşaması söylemi açısından da önemli bir örnek teşkil etmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder