15 Kasım 2020 Pazar

Gerçek hazine 

"Hazine" ( Haznedilmiş, Depolanmış ) kelimesi "Hazn / Hazne" ( Sağlam yer, Depo) kökünden türemiş bir kelimedir.

Türkçe'de yer alan "Kazan" ( İçine yiyecek konan hazne ) ve "Kazanmak" ( Elde etmek, Alıp depolamak ) kelimeleri de "Hazn" kökünden türemedir. Ayrıca batı dillerindeki "Casino" ( Kazançhane, Kumarhane ) kelimesi de "Hazn" kökünün farklı telaffuz edilmiş halini içermektedir.

Arapçada "Kazanmak" kelimesinin karşılığı "Kesb" kelimesi olup muhtelif dillerdeki "Kesber" / "Kaspar" / "Casper" / "Gizbar" kelimeleri de "Hazineci" anlamına gelmektedir.

Aldatıcı madde alemi dünyada maddi "hazine" toplama saplantısına yakalanmış olan gafiller gerçek hazinenin Allahü Teala'nın indinden insanlara bahşettiği ilahi kozmik bilgiler olduğunu, bunun yanında görme, duyma, hissetme, idrak etme ve anlama nimetlerinin de tamamlayıcı unsurlar olduğunu farkedememektedirler. Şükretme olgusunu da bloke eden bu farkındasızlık, obsesyon ve hırs onları, yanlış yol üzerinde helake sürüklemektedir. Anılan gafillerin bu yanlış yol üzerinde "kazanç" addettikleri herşey yolun sonunda birer helak yani meşakkatli reenkarnasyon vesilesi olarak karşılarına çıkmakta ancak onlar bu durumu idrak ettiklerinde onlar için çok geç olmaktadır.

6/70 - Ve zerillezınettehazu dınehüm leıben ve lehven ve ğarrathümül hayatüd dünya ve zekkir bihı EN TÜBSELE nefsün bima KESEBET leyse leha min dunillahi veliyyün ve la şefiy' ve in ta'dil külle adlin la yü'haz minha ülaikellezine ÜBSİLU bima KESEBU lehüm şerabün min hamımin ve azabün elımün bima kanu yekfürun ( Ve dinlerini oyun ve eğlence edinen ve kendilerini dünya hayatının aldattığı kimseleri bırak. Nefsin kendini o KAZANDIĞINDAN dolayı HELAK ETMEMESİNİ, ona Allah’tan başka dost ve af vesilecisi olmadığını onunla hatırlat. Eğer bütün fidyeleri verse bile ondan alınmaz. İşte onlar o KAZANDIKLARINDAN dolayı HELAK EDİLMİŞLERDİR. Onlara, inkar ettiklerinden dolayı kaynar sudan içecek ve elim azap vardır. )

Kur'an'da "Hazine" kelimesinin yer aldığı bazı ayetler şöyledir.

Hicr suresinin 22. ayetindeki "Su" kelimesi batıni olarak ilahi kozmik bilgileri temsil etmektedir.

15/22 - Ve erselner riyaha levakıha fe enzelna mines semai maen fe eskaynakümuh ve ma entüm lehu bi HAZİNIN ( Ve rüzgarları onu aşılamaya gönderdik de gökten su indirip sizi onunla suladık. Siz ona HAZNELEYİCİLER değilsiniz. )

En'am suresinin 50. ve Hud suresinin 31. ayetlerindeki "Allah'ın hazineleri / hazinesi" ifadeleri yine yaratılışın kodları niteliğinde olan ilahi kozmik bilgileri temsil etmektedir. 

6/50 - Kul la ekulü leküm ındı HAZAİNüllahi ve la a'lemül ğaybe ve la ekulü leküm innı melek in ettebiu illa ma yuha ileyy kul hel yestevil a'ma vel besır e fe la tetefekkerun ( De ki: "Size Allah' ın HAZİNELERİ benim indimdedir." demiyorum. Gaybı da bilmiyorum. Size, kesinlikle ben meleğim de demiyorum. Kesinlikle ben ancak o bana vahyedilene tabi oluyorum." De ki: "Kör ile gören eşit midir? Fikretmez misiniz?" )

11/31 - Ve la ekulü leküm ındı HAZİNüllahi ve la a'lemül ğaybe ve la ekulü innı melekün ve la ekulü lillezıne tezderı a'yünüküm len yü'tiyehümüllahü hayra allahü a'lemü bima fı enfüsihim innı izen le minez zalimın ( Ve "Ben sizlere Allah' ın HAZİNESİ indimdedir demiyorum. Gaybı da bilmiyorum. Kesinlikle ben meleğim de demiyorum. O gözünüzde hakir olanlar için, Allah onlara asla hayır vermez de demiyorum. O nefislerinin içinde olanı Allah bilir. O zaman kesinlikle ben zalimlerden olurum." )

Yusuf suresinin 55. ayetindeki "Yerin hazineleri" ifadesi ise insanlar arasında adil dağılım yapması için Haberci Yusuf'a bahşedilen maddi, dünyevi ve manevi nimetleri tanımlamaktadır.

12/55 - Kalec'alnı ala HAZAİNil ard innı hafıyzun alim ( "Beni yerin HAZİNELERİ üzerine getir. Kesinlikle ben koruyucuyum bilenim." dedi. )

Hicr suresinin 21., Sad suresinin 9., Tur suresinin 37. ve Münafikun suresinin 7. ayetlerinde de tüm maddi ve ruhi hazinelerin tek bir kaynağı olduğu, onun da Rab'bin indi olduğu hatırlatılmaktadır.

15/21 - Ve in min şey'in illa ındena HAZİNÜhu ve ma nünezzilühu illa bi kaderin ma'lum ( Ve HAZİNESİ indimizde olmayan hiçbir şey yoktur. Onu bilinen ölçü haricinde indirmeyiz. )

38/9 - Em ındehüm HAZİNÜ rahmeti rabbikel azızil vehhab ( Yoksa, yüce ve bağışlayan Rab’binin rahmet HAZİNESİ onların yanında mı? )

52/37 - Em ındehüm HAZAİNU rabbike em hümül musaytırun ( Rab’binin HAZİNELERİ onların indinde midir? Onlar zorlayıcılar, zorbalar mıdır? )

63/7 - Hümüllezine yekulune la tünfiku ala men inde resulillahi hatta yenfaddu ve lillahi HAZAİNÜs semavati vel ardı ve lakinnel münafikın la yefkahun ( Onlar "Onlar gidene kadar, o Allah' ın resulünün indindeki kimselere harcamayın." derler. Göklerin ve yerin HAZİNELERİ Allah içindir. Lakin ikiyüzlüler anlamazlar. )

İsra suresinin 100. ayetinde ise nimetleri gaspetme hırsına kapılmış küresel şeytanlara işaret edilmektedir.

17/100 - Kul lev entüm temlikune HAZİNE rahmeti rabbi izen le emsektüm HEŞYETEL İNFAK ve kanel insanü katura ( De ki: "Şayet sizler Rab’bimin rahmet HAZİNESİNE malik olsaydınız, o zaman dahi HARCAMA ve FAKİRLİK KORKUSUNU tutardınız. İnsan cimridir." )

Ayette işaret edilen şeytanlar hazneledikleri maddi unsurları kaybetme korkusuyla çocuklarını satanik ritüeller vasıtasıyla İblis'e adak verebilmektedirler. Bu hususa ilişkin ayet şöyledir.

17/31 - Ve la taktülu evladeküm HAŞYETE İMLAK nahnü nerzükuhüm ve iyyaküm inne katlehüm kane hit'en kebira ( Ve FAKİRLİK KORKUSUYLA çocuklarınızı öldürmeyin. Onları ve sizleri biz rızıklandırırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder