1 Kasım 2020 Pazar

The Great Reset senaryosu...

Time dergisinin Kasım 2020 kapağında yer alan "The Great Reset" ( Büyük Yeniden Düzenleme ) başlığı, küreselcilerin Agenda 21* olarak lanse ettikleri projenin uygulama başlangıç tarihini temsil etmektedir. Derginin içeriğindeki bazı başlıklar ve görsellerdeki sembolizm, planı daha net ortaya koymaktadır.

* Agenda 21 projesinin içeriği evvelce "İnsanın Durumu ve Agenda 21" başlıklı bölümde detaylı olarak incelenmiştir.                                                            


IMF Başkanı Kristalina Georgieva dolaylı olarak COVID19 pandemisinin asırda bir gelebilecek bir fırsat olduğunu beyan etmektedir. "Fırsat" olarak ifade ettiği esasen "Planlı Kurgu"'dan başka bir şey değildir.

                                     

World Economic Forum ( Dünya Ekonomik Forumu ) başkanı Klaus Schwab ise kapitalizmin güncellenmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu beyan da sanki kendiliğinden oluşan bir ihtiyaç, bir mecburiyetmiş gibi dile getirilen planı ifade etmektedir. Küresel sosyalizm olarak lanse edilen küresel ve şiddeti arttırılmış kapitalizm de küreselcilerin tek dünya devleti sistemi vasıtasıyla gerçekleştirmek istedikleri küresel tam tahakküm planlarıdır.



Yukarıdaki görselde, mevcut pandemi ve ekonomi krizinin 2023'te* sona erdirileceği açıkça beyan edilmektedir. Görselde en ön planda olan unsur ise aşıya vurgu yapan şırıngadır. Yani ekonomik çöküş bir tehdit olarak sunulmakta ve bu tehditten kurtuluşun tek çaresinin de aşılama olduğu zihinlere telkin edilmeye çalışılmaktadır. ( * 2023 yılı "Nakitsiz Toplum" için yani nakit ve maddi para kavramının ortadan kalktığı küresel bir ortam için çok önceden belirlenmiş bir tarihtir. )

The Great Reset kavramı, Toronto Üniversitesi öğretim görevlisi Richard Florida tarafından 2007-2008 finansal krizini konu alan ve 2010 yılında yayımlanan "The Great Reset" isimli kitapta yer almıştır. Florida bu kitapta yönetici elitleri otorite açısından çok güçlenmiş gösterdiği için eleştiriler almıştır. 


Dünyanın ve insanlığın iyiliği için olduğu öne sürülen The Great Reset senaryosu Bakara suresinin aşağıdaki ayetlerini çağrıştırmaktadır. 

2/11 - Ve iza kıle lehüm la tufsidu fil ardı kalu innema nahnü müslihun ( Ve onlara "Yerde bozgun yapmayın." denildiğinde, "Kesinlikle bizler iyileştirenleriz." derler. )

2/12 - E la innehüm hümül müfsidune ve lakin la yeş’urun ( İyi bilin ki kesinlikle onlar bozgunculardır ve lakin farketmezler. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder