13 Kasım 2020 Cuma

Kuzu postuna bürünmüş kurtlar

Filantrop ( İnsansever ), hayırsever, kanaat önderi, toplum gönüllüsü, ruhani lider gibi sıfatların ardına gizlenerek sinsi planlarını uygulamaya çalışan ikiyüzlü küresel şeytanlara ilişkin uyarılar ayetlerde yer almaktadır.

İncil;

40 Matthew 7-15 "Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size kuzu postuna bürünerek yaklaşırlar, ama özde yırtıcı kurtlardır.

47 2 Corinthians 11-14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir. 

Aşağıdaki Kur'an ayetlerinde de ikiyüzlü şeytanların inananları güzel söz, sahte iyi niyet söylemi veya eylemiyle aldatmaya çalıştıkları bildirilmekte ve bu taktik karşısında inananların nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği hatırlatılmaktadır. 

58/8 - Gizli fısıltılı konuşmadan menedilip de sonra o menedildiklerine dönenleri, günah ile gizli fısıltılı konuşmalarını, düşmanlığı ve o resule isyanı görmedin mi? Ve sana geldiklerinde, Allah' ın "Haydi gel." demediği gibi "Haydi gel." diyorlar sana. Nefislerinin içinde, "Allah o söylediklerimizden dolayı azap etmeli değil miydi?" derler. Onların gereği cehennemdir. Oraya yakınlaşıp yaslanacaklar. Artık ne kötü varış yeridir. ) 

60/1 - Ey o inananlar, düşmanlarımı ve düşmanlarınızı dostlar edinmeyin. Onlara sevgi atıyorsunuz. O size gerçekten geleni inkar ettiler. Rab’biniz Allah’a inanıyorsunuz diye Resulü ve sizi ancak çıkardılar. Eğer rızamı, hoşnutluğumu aramaya, yolumda cihada çıkmaktaysanız onlara sevgi mi, arzu mu gizliyorsunuz? Ben o gizlediğinizi ve o açıkladığınızı bilirim. Onu sizden kim yaparsa, düz yoldan sapmıştır.

Münafikun ( İkiyüzlüler ) suresinin 4. ayetinde "Münafık" ( İkiyüzlü ) kelimesinin tanımı yer almaktadır.

63/4 - Ve onları gördüğünde cisimlerinden hoşlanırsın. Eğer konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Kesinlikle onlar yaslanmış keresteler gibidirler. Her çığlığı onların üzerlerine sanarlar. Onlar düşmanlardır. Onlardan çekin, korun. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar.

Al'i İmran ve Muhammed surelerinin aşağıdaki ayetlerinde inananların, mücadelelerinde ve duruşlarında gevşeklik ve yılgınlık göstermemeleri, sahte iyi niyet hamlelerine aldanmamaları gerektiği bildirilmektedir. Zira şeytanlar daima bu fırsatı kollamaktadırlar.

3/139 - Ve gevşemeyin ve hüzünlenmeyin. Eğer inananlarsanız sizler üstünsünüz.

47/35 - O halde gevşemeyin ve sizler üstünken barışa çağırmayın. Allah sizinle birliktedir. Çalışmalarınızı size yitirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder