27 Kasım 2020 Cuma

Zebani ve Zebur kelimeleri

"Zeban" kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup, "Dil, Lisan, Lügat, Lehçe" anlamlarına gelmektedir. "Dil"in ince uzun şeklinden dolayı "içine eşya konan ince uzun nesnelere" de "Zeban" veya "Zıbın" ( Örnek: Bebek giysisi ) adı verilmiştir. Ayrıca Türkçe'de yer alan "Zıvanadan çıkmak." ( Çok sinirlenmek, Çıldıracak gibi olmak ) ifadesindeki "Zıvana" kelimesi de "Zeban" veya "Zıbın" kelimesinin farklı telaffuz edilmiş halidir. ( Dillerde B ve V harfleri birbirlerini ikame edebilmektedirler. )

"Zebun" kelimesi ise "Güçsüz, zayıf" anlamlarına gelmekte olup, bu manevi anlam, "Zeban" kelimesinin fiziken "ince" anlamını da içermesinden kaynaklanmaktadır.

İslami kültürdeki sözlüklerde "Zebani" kelimesi "Cehennem'de vazife gören melek, Cehennemlikleri Cehennem'e atmaya vazifeli melekler" anlamlarını yansıtmaktadır. Ancak öz anlam olarak incelendiğinde "Dile gelen, konuşan vazifeli varlık / melek" anlamını içermekte olması kuvvetle muhtemeldir.

"Zebani" kelimesi ilk ve son olarak Alak suresinde yer almaktadır.

96/15 - Kella lein lem yentehi le nesfe'an bin nasıyeh ( ( Asla, imtina edip vazgeçmezse alnı tutup, savurarak sürükleriz. )

96/16 - Nasıyetin kezibetin hatıeh ( ( Hatalı, yalanlamış alını. )

96/17 - Fel yed'u nadiyehu ( O halde o seslendiklerini, ekibini çağırsın. )

96/18 - Se ned'uz ZEBANİYET ( Biz de ZEBANİLERİ çağıracağız. )

"Zebani" kelimesinde 6 harf bulunmakta olup, kelimenin değeri ( kelimeyi oluşturan harflerin Türkçe alfabedeki* sıra değerleri toplamı ) ise 66'dır. Bu durum 666 sayısına işaret etmekte gibidir.

Zeb = Penis, Boynuz

Ani = İki

Yani "İki penisli / İki boynuzlu" anlamı oluşmaktadır. Üst süptil boyut varlıkları, halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş kapısının sembolü olan 11 sayısının bir temsili olan "İki Boynuz" ile resmedilirler.

"Şeytan" kelimesinin kelime değerinin 99 olduğu da hatırlanmalıdır.

* Türkçe alfabe, ağızdan çıkabilecek her ses için ayrı bir harfin mevcut olduğu 29 harflik ( 2+9 = 11 ) özel bir alfabedir.

96/18 Se ned'uz ZEBANİYET

( Biz de ZEBANİLERİ çağıracağız. )

- Ayet numarası 18'dir. ( 6+6+6 = 18 ... 666 )

- Surenin ve ayetin numaralarını oluşturan sayıların nümerolojik değerleri sırasıyla 6 ve 9'dur ki 69 sayısı düalitenin sembolüdür. Ayrıca 6'nın tersi olan 9 vurgusu da mevcuttur.

"Zeban" kelimesinin kökü olan "Zeb" ( İnce uzun, Çizhi ) kelimesi, "Zebur" ( Kitap* ) kelimesinin de köküdür. Bir at cinsi olan "Zebra"ya bu ismin verilme nedeni de bedeninde ince uzun çizgiler bulunmasıdır. ( * "Kitap" kelimesi "Yazı" anlamına gelmekte olup, yazı da "ince çizgilerden" oluşmaktadır. )

4/163 .... ve ateyna davude ZEBURA ( .... ve Dvaud'a da ZEBURu verdik. )

17/55 - Ve rabbüke a'lemü bi men fis semavati vel ard ve lekad faddalna ba'dan nebiyyıne ala ba'dın ve ateyna davude ZEBURA ( Ve Rab’bin o göklerdeki ve yerdeki kimseleri bilir. Bazı habercileri bazılarına üstün kıldik. Davud' a da ZEBUR' u verdik. )

21/105 - Ve lekad ketabna fiz ZEBURİ min ba'diz zikri ennel erda yerisüha ıbadiyas salihun ( Ve hatırlamadan sonra ZEBUR' da yazdık ki kesinlikle yere, ona iyi kullarım varis olurlar. )







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder