1 Eylül 2016 Perşembe

11 Sayısı ve Kalplerinde Hastalık Olanlar

Allah'ı inkar edenleri, Kur'an'ı batıl kılmaya çalışanları, bozgunculuk yapanları, insanların Allah yolundan sapmaları, mutsuz olmaları ve ümitsizliğe düşmeleri için kötülük yapanları ve tuzaklar kuranları Allahü Teala Kur'an'da "Kalplerine Hastalık Olanlar" ( Fi Kulubuhim Meradun ) olarak tanımlamıştır.
 
Esasen farklı boyuta geçiş portalının, düalitenin ve döngünün nümerik sembolü olan 11 sayısı satanik Kabala öğretisinde önem arzetmekte, iletişim mecralarında sembolizm olarak ısrarlı ve yoğun şekilde kullanılmaktadır. Zira satanistler yani "kalplerinde hastalık olanlar" Allah'ın imzası niteliğinde olan 10 sayısının Allah'ı temsil ettiği temelinden hareketle 11 sayısına - haşa - "Allah'ın üzerinde olmak" anlamını yüklemektedirler. Bu durum "Allah'a ululanmak" tanımlaması ile Kur'an'ın aşağıdaki ayetlerinde geçmektedir.

Neml 27/31 - En la ta'lu aleyye ve'tunı müslimın Benim üzerime ululanmayın ve bana teslim olanlar olarak gelin. )

Sad 38/75 - Kale ya iblısü ma meneake en tescüde li ma halaktü bi yedeyy estekberte em künte minel alın ( "Ey İblis, seni kuvvetimle yarattığım için yere kapanmaktan ne men etti? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa ululananlardan mı oldun?" dedi. )

Duhan 44/19 - Ve en la ta'lu alellah innı atıküm bi sültanin mübin ( "Ve Allah' a ululanmayın. Kesinlikle ben size apaçık delil getiriyorum." diyerek. )

Duhan 44/31 - Min fir'avn innehu kane aliyen minel müsrifin ( Firavundan. Kesinlikle o ululanan müsriflerdendi. ) 
"Kalplerinde Hastalık Olanlar" ifadesi Kur'an'da 11 kere tekrarlanmakta olup, ilgili ayetler aşağıdadır.

Bakara 2/10 - Fi kulubihim meradun fe zadehümüllahü merada ve lehüm azabun elimun bima kanu yekzibun Kalplerinde hastalık vardır. Böylece Allah onlara hastalıklarını artırır ve yalanlamış olduklarından dolayı elim azap onlaradır. )
 
Maide 5/52 - Fe terallezıne fı kulubihim meradun yüsariune fıhim yekulune nahşa en tüsıbena dairah fe asellahü en ye'tiye bil fethı ev emrin min ındihı fe yusbihu ala ma eserru fı enfüsihim nadimın Kalplerinde hastalık olanların "Bize hezimet isabet etmesinden korkuyoruz." diyerek, onların arasına koşuştuklarını görürsün. Umulur ki Allah açılış veya indinden emir getirir de o nefislerinde gizlediklerine pişman olanlar olurlar. )

Enfal 8/49 - İz yekulül münafikune vellezine fı kulubihim meradun ğarra haülai dınühüm ve men yetevekkel alellahi fe innellahe azızün hakım ( Zamanında ikiyüzlüler ve o kalplerinde hastalık bulunanlar, "Şunları dinleri aldattı." diyorlardı. Kim Allah' a dayanıp sığınırsa, kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )

Tevbe 9/125 - Ve emmellezine fı kulubihim meradun fe zadethüm ricsen ila ricsihim ve matu ve hüm kafirun ( Ve ama kalplerinde hastalık olanlar. Onları, onların pisliklerine azablarına, pislik azab olarak artırdı. İnkarcı olarak öldüler. )

Hacc 22/53 - Li yec'ale ma yülkış şeytanü fitneten lillezıne fı kulubihim meradun vel kasiyeti kulubühüm ve innez zalimıne le fı şikakın beıyd ( O Şeytan' ın attığını, kalplerinde hastalık olanlara ve kalpleri katılaşanlara sınav kılmak içindir. Kesinlikle zalimler uzak, derin bir ayrılık, kopukluk içindedirler. )

Nur 24/50 - E fı kulubihim meradun em irtabu em yehafune en yehıyfellahü aleyhim ve rasulüh bel ülaike hümüz zalimun Kalplerinde hastalık mı var? Şüphe mi ediyorlar? Allah ve O’nun resulü onlara zulmeder diye mi korkuyorlar? Bilakis, işte onlar zalimlerdir. )

Ahzab 33/12 - Ve iz yekulül münafikune vellezine fı kulubihim meradun ma veaddenellahü ve rasulühu illa ğurura ( Ve zamanında ikiyüzlüler ve o kalplerinde hastalık olanlar "Allah ve resulü aldanışın haricindekini vaad etmemiş." diyorlardı. )

Ahzab 33/32 - Ya nisaen nebiyyi lestünne ke ehadin minen nisai in ittekaytünne fe la tahda'ne bil kavli fe yatmeallezı fı kalbihı meradun ve kulne kavlen ma'rufa ( Ey habercinin kadınları, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer sakınıyorsanız, o halde sözde kırıtmayın da o kalbinde hastalık olan ümitlenmesin. İyi, bilinen söz söyleyin. )

Ahzab 33/60 - Le in lem yentehil münafikune vellezine fı kulubihim meradun vel mürcifune fil medıneti le nuğriyenneke bihim sümme la yücaviruneke fıha illa kalila ( Eğer ikiyüzlüler, o kalplerinde hastalık olanlar ve şehirde yalan haber yayanlar vazgeçmezlerse, kesinlikle seni onlara musallat ederiz. Sonra, az bir zaman haricinde, orada senin civarında olamazlar. )

Muhammed 47/20 - Ve yekulüllezıne amenu lev la nüzzilet surah fe iza ünzilet suratün muhkemetün ve zükira fıhel kıtalü raeytellezine fı kulubihim meradun yenzurune ileyke nazaral mağşiyyi aleyhi minel mevti fe evla lehüm ( Ve o inananlar "Suresi indirilmeli değil miydi?" derler. Böylece açık anlamlı sağlam sureler indirildiğinde ve onlarda savaş hatırlatıldığında, o kalplerinde hastalık olanları, üzeri ölümden perdelenmiş bakış ile sana bakarlarken görürsün. Zaten o onlara daha yakındır, uygundur. )

Müddessir 74/31 - Ve ma cealna ashaben nari illa melaiketen ve ma cealna iddetehüm illa fitneten lillezine keferu li yesteykınellezine utül kitabe ve yezdadellezine amenu imanen ve la yertabellezine utül kitabe vel mü'minune ve li yekulellezine fi kulübihim meradun vel kafirune maza eradallahü bi haza meselen kezalike yudillullahü men yeşa'u ve yehdi men yeşa ma ya'lemu cünude rabbike illa hüve ve ma hiye illa zikra lil beşeri ( Ateşin sahiplerini melekler haricindekiler yapmadık. Onların adetlerini o kitap verilenlerin doğru bilgi edinmeleri, o inananların inançlarının artması, o kitap verilenlerin ve inananların şüphe etmemeleri, o kalplerinde hastalık olanların ve inkarcıların "Allah bu misal ile ne istedi?" demeleri için, o inkar edenler için sınav haricindeki kılmadık. Allah dilediği kimseyi işte böyle saptırır ve dilediği kimseyi yönlendirir. O’nun haricinde Rabb' inin ordularını, askerlerini kimse bilmez. O insanlar için hatırlamanın haricindeki değildir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder