6 Eylül 2016 Salı

2701 ... Hatemallah ( Allah'ın Mühürü )

Rab'bimiz Allahü Teala'nın yüce ismi "Allah" kelimesi Kur'an'da 2701 kere tekrarlanmaktadır.

2701 sayısının nümerolojik değeri de ilahi mühür olan 10 sayısını vermektedir. 2+7+0+1 = 10

10 sayısının nümerolojik değer ise 1+0 = 1 rakamını yani Allah'ın birliğinin sembolünü vermektedir.

Allah kelimesinin geçtiği sure ve ayetleri gösteren tabloya aşağıdaki linkten erişilebilir.


"Hatem" ( Mühür ) kelimesi Kur'an'da toplam 6 kez, ilk kez ise Bakara suresinin 2/7 kodlu ayetinin 1. kelimesi olarak geçmektedir. Allahü Teala mührünün kodunu bu şekilde beyan etmektedir.


Bakara 2/7 - Hatemallahü ala kulubihim ve ala sem’ıhim ve ala ebsarihim ğışaveh ve lehüm azabün azim ( Allah’ ın mühürü onların kalplerinin ve kulaklarının üzerindedir ve gözlerinde de perde vardır. Büyük azap onlaradır. )

Tevrat'ın ilk bölümü olan Yaratılış ( Genesis ) bölümünün 1/1 kodlu ilk ayetindeki kelimelerin gematria * değerleri toplamı 2701'dir. ( İbrani alfabesine ilişkin ebced hesaplaması )


Öte yandan, insanlığın Allah tarafından maruz bıraklıdığı ilk büyük felaketi ve tekrar yayılışı konu alan Tevrat'taki Nuh Tufanı ile ilgili ilk ayet olan 1 Yaratılış 7/11 ayetinin kod numarası ve bu ayette yer alan ay ve gün sayıları 2,7 ve 1 nümerolojisi dikkat çekicidir.

1 Yaratılış 7/11 Nuh'un hayatının altı yüzüncü yılında, o yılın ikinci ayında, ayın on yedinci gününde, aynı gün büyük derinliğin tüm pınarları fışkırdı ve göğün pencereleri  açıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder