25 Eylül 2016 Pazar

Paralel Evrenler ( Yedi Gök / Yedi Deniz ) ve Göklerin Kapıları

Paralel Evren / Çokluevren veya multivers; birbirinden farklı, gözlemlenebilir evrenlerin hipotezsel toplamı olarak tanımlanır. Teleskop ile gözlemlenebilir olan bilinen evren yaklaşık 93 milyar ışık yılı genişliğindedir. Ancak bu evren, hipotezsel çokluevrenin çok küçük bir kısmına tekabül eder. Çokluevren sonlu ve sonsuz var olan olası evrenlerin hipotezsel bütünüdür ve bu evrenler var olan her şeyi -bütün mekan, zaman, madde ve enerji ile birlikte fizik kanunları ve fiziksel değişimleri- kapsar. Bu evrenlere "paralel evrenler" ya da "alternatif evrenler" de denir.
 
 
Paralel Evren tasviri
 

Yukarıda bilimsel açıklaması yer alan Paralel Evren kavramını Allahü Teala 6 ayette "Yedi Gök / Yedi Deniz" olarak tanımlamaktadır. ( Allah, ilgili ayetlerin adedini de ( 6 ) ilahi mühür sayısına denk gelecek şekilde takdir etmiştir. )

Bakara 2/29 Hüvellezi haleka leküm ma fil erdı cemıan sümmesteva iles semai fe sevvahünne seb'a semavat ve hüve bi külli şey'in alim (  O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra göğe seviyelendi ve onu yedi gökler olarak düzenleyip seviyelendirdi. O herşeyi bilendir. )

Lokman 31/27 Ve lev enne ma fil erdı min şeceratin aklamün vel bahru yemüddühu min ba'dihı seb'atü ebhurin ma nefidet kelematüllah innellahe azızün hakım ( Ve şayet kesinlikle o yerdeki ağaçlar kalemler olsa ve deniz de ona destek olsa, ondan sonra da yedi deniz, Allah' ın kelimeleri tükenmez. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )*
 
* Allah, bu ayette "Yedi Deniz" kavramını yeryüzündeki denizlerden açık bir şekilde ayırmıştır. Evrenleri / Gökleri veya Evrenler / Gökler arası geçiş katmanlarını "Deniz" olarak tanımlamıştır. ( Başka frekansa / boyuta geçiş kapısının "su" ile tasvir edildiği bilimsel yayınlarda sıkça görülmektedir. **)

Fussilet 41/12 - Fe kadahünne seb'a semavatin fı yevmeyni ve evha fı külli semain emraha ve zeyyennes semaed dünya bi mesabıha ve hıfza zalike takdırul azızil alim ( Böylece onları yedi gökler olarak iki günde koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. En yakın göğü kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ölçüdüdür, takdiridir. )

Talak 65/12 Allahüllezi haleka seb'a semavatin ve minel ardı mislehünne yetenezzelül emru beynehünne li ta'lemu ennallahe ala külli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi külli şey'in ilmen ( Allah, o yedi gökleri ve yerden de onların aynısını yaratandır. Emir, kesinlikle Allah' ın herşeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah herşeyi ilmen kuşatmıştır. )
 
Nuh 71/15 E lem terev keyfe halekallahü seb'a semavatin tıbakan ( Allah' ın yedi gökleri tabakalar olarak nasıl yarattığını görmediniz mi? )
 
Nebe 78/12 Ve beneyna fevkaküm seb'an şidaden ( Ve üstünüze yedi sağlamını bina ettik. )
 
** Boyutlar / Frekanslar araı geçiş kapısı ( portal ) tasviri ( Geçiş katmanı su ile tavir edilmektedir. )
 

Öte yandan Kur'an'da "Göklerin Kapıları" ifadesi ilk kez 7. sure olan A'raf suresinde olmak üzere 3 kez geçer. ( 7 rakamının "Yedi Gök" kavramı ile olan ilintisi dikkat çekicidir. )

*İnsan kafasında 7 adet yuvarlak delik / boşluk bulunması da “Yedi Gök” kavramı ile ilintilidir. ( 2 Kulak Deliği, 2 Burun Deliği, 2 Göz Çukuru ve 1 Ağız Boşluğu … 7 Gök )

A'raf 7/40 İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın ( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar bahçeye giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

Hicr 15/14 e lev fetahna aleyhim baben mines semai fe zallu fıhi ya'rucun ( Ve şayet onların üzerine gökten kapı açsak da, ona meyledip dönseler, )

Kamer 54/11 Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir ( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. ) ***

*** Ayette frakanslar arası geçiş kapısının ( portalın ) su katmanından oluştuğu açıkça tanımlanmaktadır.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder