4 Eylül 2016 Pazar

Madde ( Meta ) İllüzyonu

Arapça'daki Meta  kelimesi; "Fayda", "Mal", "Madde" anlamlarını taşımaktadır. Meta kelimesi Batı dillerinde "Madde" anlamına gelen Matter ( İng. ), Matiere ( Fr. ), Materie ( Alm.) kelimelerinin de köküdür.
 
Maddeyi oluşturan en küçük parça olan Atom üzerine yapılan araştırmalar ve incelemelerde atomun içeriğinin %100'e yakın oranda boşluktan oluştuğu ortaya çıkmıştır. Bu durum, atomun yani maddenin aslında var olmadığı, kendimiz dahil Dünya'da ve ötesinde madde olarak algıladığımız tüm olguların aslında bir ilüzyon, bir aldanma olduğu sonucuna ulaşılmasını sağlamaktadır.
 
Kur'an'ın aşağıdaki ayetlerinde, Meta'nın ( Madde ) tanımı yapılmakta ve kuantum fiziği araştırmaları ile ortaya çıkan "yokluk, boşluk" yani ilüzyon ( aldanma ) durumu açıkça izah etmektedir.
 
Meta'nın ( Madde ) tanımı;
 
Al'i İmran 3/14 - Züyyine lin nasi hubbüş şehevati minen nisai vel benıne vel kanatıril mükantarati minez zeheb vel fiddati vel haylil müsevvemeti vel en'ami vel hars zalike metaul hayatid dünya vallahü ındehu husnül meab ( Kadınlardan, oğullardan, kantarlarca biriktirilmiş altından ve gümüşten, salınmış işaretli atlardan, hayvanlardan, ekinlerden şehvetle sevilenler insanlar için süslenmiştir. Bunlar dünya hayatının faydasıdır, maddesidir. Allah ki varış yerinin güzellikleri O' nun indindedir. )

Kasas 28/60 - Ve ma utıtüm min şey'in fe metaul hayatid dünya ve zınetüha ve ma ındellahi hayrun ve ebka e fe la ta'kılun ( Ve o size verilen şeyler dünya hayatının faydası, maddesi ve süsüdür. O Allah' ın indindeki daha hayırlıdır ve daha bakidir. Artık akıl etmez misiniz? )

Zuhruf 43/35 - Ve zuhrufa ve in küllü zalike lemma metaul hayatid dünya vel ahıratü ınde rabbike lil müttekın ( Ve altın, süs zinet. Kesinlikle bunların hepsi dünya hayatının faydasıdır., maddesidir. Rabb' inin indindeki ahiret sakınanlar içindir. )
 
Meta'nın ( Madde ) aslında olmadığı, madde algısının bir aldanma olduğu;

Al'i İmran 3/185 - Küllü nefsin zaikatül mevt ve innema tüveffevne ücuraküm yevmel kıyameh fe men zuhziha anin nari ve üdhılel cennete fe kad faz ve mel hayatüd dünya illa metaul ğurur Tüm nefisler ölümü tadacaktır. Ve ayağa kalkış gününde ödülleriniz kesinlikle size vefa edilecektir. Kim ateşten uzaklaştırılıp, bahçeye sokulursa kurtulmuştur. Dünya hayatı aldatıcı fayda, madde haricindeki değildir. )

Hadid 57/20 - İ'lemu ennemel hayatüd dünya le'ıbun ve lehvun ve zinetun ve tefahurun beyneküm ve tekasurun fil emvali vel evladi ke meseli ğaysin a'cebel kuffare nebatühu sümme yekunu hutamen ve fil ahıreti azabun şeduydun ve mağfiretun min allahi ve rıdvanun ve mel hayatüd dünya illa meta'ul ğurur ( Bilin ki o dünya hayatı kesinlikle oyundur, eğlencedir, süstür, aranızda övünmedir, mallardan ve çocuklardan çoğaltmadır. Bitirip yetiştirdiği, ekincilerin hoşuna giden yağmur misali gibidir. Sonra kırpılmış parça olur. Ahirette şiddetli azap, Allah' tan af ve rıza vardır. Dünya hayatı aldatıcı fayda haricindeki değildir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder