25 Eylül 2016 Pazar

Tek Başına

İnsanın ailesi, dostları, ait olduğu sosyal çevre, bağlı olduğu dernekler, kulüpler, organizasyonlar, örgütler vb. ona güven veren, yalnız olmadığını düşündüren, kendisini güçlü hissetmesini sağlayan dünyevi unsurlardır. İnsan bu sosyal çevresini ve ilişkilerini toplum içinde faydaya dönüştürme ve diğer insanlara karşı üstünlük kurma aracı olarak görmeye meyillidir.
 
Ancak Allahü Teala, insanın "YALNIZ" olduğunu, dünya hayatında yaptığı her icraatından bireysel olarak sorumlu olduğunu, sorumluluğu atacağı bir başkası olmadığını, olamayacağını, kıyamet gününde de ( ayağa kalkış gününde ) "tek başına" olacağını  6 farklı ayette vurgulamaktadır. O'na "yalnız ve tek başına" olarak kavuşulacağını içeren ayetlerin adedinin 6 olması ilahi nümeroloji açısından dikkat çekicidir. 
 
Bakara 2/54 Ya eyyühellezine amenu enfiku min ma rezaknaküm min kabli en ye'tiye yevmün la bey'un fıhi ve la hulletün ve la şefaah vel kafirune hümüz zalimun ( Ey o inananlar, içinde karşılıklı alışveriş, dostluk ve af için vesile olmayan o gün yetmeden önce o sizi rızıklandırdıklarımızdan harcayın. İnkarcılar onlar zalimlerdir. )
 
Mü'minun 23/101 Fe iza nüfiha fis suri fe la ensabe beynehüm yevmeizin ve la yetesaelun ( Borunun içine üflendiğinde, o gün onların aralarında akrabalık kalmaz ve birbirlerini sual edemezler. )
 
Lokman 31/33 Ya eyyühen nasütteku rabbeküm vahşev yevmen la yeczı validün an veledihı ve la mevludün hüve cazin an validihı şey'a inne va'dellahi hakkun fe la teğurrannekümül hayatüd dünya ve la yeğurranneküm billahül ğarur ( Ey insanlar, Rabb' inizden sakının. Ne babanın çocuğuna, ne de çocuğun babasına birşey karşılık veremediği günden korkun. Kesinlikle Allah' ın vaadi gerçektir. O halde, dünya hayatı sizi kesinlikle aldatmasın. Aldatıcı sizi kesinlikle Allah ile aldatmasın. )
 
Mümtehine 60/3 Len tenfe'aküm erhamüküm ve la evladüküm yevmel kıyameti yefsılü beyneküm vallahü bi ma ta'melune basir ( Ayağa kalkış gününde, size ne yakınlarınız, ne de çocuklarınız fayda vermez. Aranızı ayırır. Allah ne yaptığınızı görendir. )
 
Meryem 19/80 Ve nerisühu ma yekulü ve ye'tına ferda ( Ve o dediklerine varis olacağız, onu o dediklerine varis kılacağız. Bize tek başına gelecek. )
 
Meryem 19/95 Ve küllühüm atıhi yevmel kıyameti ferda ( Ve ayağa kalkış gününde onların hepsi O’na tek başına gelirler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder