27 Eylül 2016 Salı

"Kur'an'da herşeyi anlattık."

Kur'an'ın insan için her konuyu, her misali yani herşeyi içerdiği, Kur'an'dan başka kaynak ve referans noktası aranmaması gerektiği  6 farklı surede toplam 6 kez belirtilmektedir. Ve "Kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık." ifadesi ilk kez 6. surede geçmektedir. Kur'an'ın Allah'a giden yol olduğu ilahi mühür olan 6 rakamı ile vurgulanmıştır.
 
En'am 6/38 Ve ma min dabbetin fil erdı ve la tairin yetıyru bi cenahayhi illa ümemün emsalüküm ma ferratna fil kitabi min şey'in sümme ila rabbihim yuhşerun ( Ve sizin misaliniz gibi topluluk olmalarının haricinde, yerde debelenenden ve iki kanadıyla uçan kuştan yoktur. Biz kitabın içinde hiçbir şeyden eksik bırakmadık. Sonra Rabb' lerine toplanırlar. )
 
A'raf 7/145 Ve ketebna lehu fil elvahı min külli şey'in mev'ızaten ve tefsıylen li külli şey' fe huzha bi kuvvetin ve'mür kavmeke ye'huzha bi ahseniha seürıküm daral fasikın ( Ve o levhalarda ona herşeyden nasihat ve herşey için ayrıntılar yazdık. O halde bunları kuvvetle tut ve kavmine de onu en güzeli ile tutmalarını emret. Size günahkarlar yurdunu göstereceğim. )
 
İsra 17/89 Ve le kad sarrafna lin nasi fı hazel kur'ani min külli meselin fe eba ekserun nasi illa küfura (Ve bu Kur'an' da insanlar için tüm misallerden, sözlerden sarfettik de insanların çoğu ancak inkarda direttiler. )
 
Kehf 18/54 Ve le kad sarrafna fı hazel kur'ani lin nasi min külli mesel ve kanel insanü eksera şey'in cedela ( Ve bu Kur'an' da insanlar için tüm misallerden, sözlerden sarfettik. İnsan herşeyden çok mücadele edendir. )
 
Rum 30/58 Ve le kad darabna lin nasi fı hazel kur'ani min külli mesel ve lein ci'tehüm bi ayatin leyekulennellezine keferu in entüm illa mübtılun ( Ve bu Kur'an' da insanlar için her misalden, sözden beyan ettik. Eğer ayetler ile gelsen, o inkar edenler kesinlikle "Sizler kesinlikle ancak batılcılarsınız." derler. )
 
Zümer 39/27 Ve le kad darabna lin nasi fı hazel kur'ani min külli meselin leallehüm yetezekkerun ( Ve bu Kur'an' da insanlar için tüm misallerden, sözlerden beyan ettik. Umulur ki hatırlarlar. )
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder