15 Ağustos 2017 Salı

Bakılanlar ( Münzarin )

"Bakmak" ( Nazar ) ve "Görmek" ( Ra ) kelimelerinin anlamsal ayrışımı kur'an ayetlerinde bildirilmektedir.
 
Bakara 2/104 - Ya eyyühellezine amenu la tekulu RAINA ve kul ÜNZURNA vesmeu ve lil kafirıne azabün elım ( Ey o inananlar, "Bizi GÖR." demeyin ve "Bize BAK." deyin ve dinleyin. Elim azap inkarcılar içindir. ) *
 
* "Görmek" eylemi istemeden de gerçekleşebilir. Ancak "Bakmak" için istek gerekir. Rabb'in kullarına "bakması" O'nun "bakmayı" istemesi inananlar için bir kurtuluş vesilesidir.
 
"Münzarin" ( Bakılanlar ) kelimesi Kur'an'da 3 ayette geçmekte olup, her ayette 8 nümerolojisi dikkat çekmektedir. "Münzarin" kelimesinin ilk kez geçtiği ayette "Melek" kelimesinin de bulunması 8 nümerolojisini daha da önemli hale getirmektedir.
 
Hicr 15/"8" - Ma nünezzilül MELAİKETE illa bil hakkı ve ma kanu izen MÜNZARİN ( MELEKLERİ gerçek dışında indirmeyiz. O zaman BAKILANLAR olamazlar. )
 
Şuara "26"/203 - Fe yekul hel nahnü MÜNZARUN ( "Bizler BAKILANLAR olur muyuz?" derler. )
 
Ayet kodu 26 ... 2+6 = 8
 
Duhan "44"/29 - Fe ma beket aleyhimüs semaü vel erdu ve ma kanu MÜNZARİN ( Gök ve yer onlar üzerine ağlamadı *. Gözetilenler, BAKILANLAR da olmadılar. )
 
Ayet kodu 44 ... 4+4 = 8
 
* "Göklerin ağlaması" ifadesi, göklerin kapılarının su ile açılması ve inananların aldatıcı madde frekansını / boyutunu terketmeleri anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder