22 Ağustos 2017 Salı

Mukarrebun ( Yakınlaşanlar / Yaklaştırılanlar )

Allahü Teala, iyilik yapan, inanan, teslim olan, her koşulda doğruluktan sapmayan, adil olan, adaleti koruyan, yüksek ahlak üzerinde olan, ilimde derinleşen yaratılmışların “Mukarreb” ( Yakınlaşan ) olacaklarını yani maddesel dünya hayatından kurtularak cennet olarak tanımlanan ruhsal frekansta yaşama aşamasına gelenler olacaklarını ayetlerinde bildirmektedir.
Kur’an’da “Karib” ( Yakın / Yakınlaşan ) kökü kullanılarak indirilmiş ve “Yakınlaşma” mesajını veren toplam 8 ayet bulunması dikkat çekicidir.
Al'i İmran 3/45 - İz kaletil melaiketü ya meryemü innellahe yübeşşiruke bi kelimetin minhü ismühül mesıhu ıysebnü meryeme vecıhen fid dünya vel ahırati ve minel mükarrabın ( Zamanında melekler, "Ey Meryem, kesinlikle Allah sana kendinden kelimeyi müjdeliyor ki onun ismi Meryemoğlu mesih İsa’ dır. Dünyada ve ahirette saygındır ve yakınlaşanlardandır." dediler. )
Nisa 4/172 - Len yestenkifel mesıhu en yekune abden lillahi ve lel melaiketül mükarrabun ve men yestenkif an ıbadetihı ve yestekbir fe seyahşüruhüm ileyhi cemıa ( Mesih ve yakınlaşmış melekler Allah için kul olmaktan çekinmezler. Kim O’na kulluk etmekten çekinir ve kibirlenirse, onların hepsini kendine toplayacaktır. )
Sebe 34/37 - Ve ma emvalüküm ve la evladüküm billetı tükarribüküm ındena zülfa illa men amene ve amile salihan fe ülaike lehüm cezaüd dı'fi bima amilu ve hüm fil ğurufati aminun ( Ve mallarınız ve çocuklarınız sizi indimize yakınlık sağlayarak yaklaştıracak değildir. Ancak o inanmış olanlar ve iyilik yapmış olanlar, işte onlar, o yaptıklarının onlara kat kat karşılığı vardır. Onlar köşkler içinde güvendedirler. )
Vakia 56/11 - Ulaikel mukarrabun ( İşte onlar yaklaştırılanlar. )
Vakia 56/88 - Fe emma in kane minel mukarrebin ( Böylece ama eğer yaklaştırılanlardan ise, )
Mutaffifin 83/21 - Yeşhedühül mukarrebun ( Yaklaştırılanlar ona şahit olurlar. )
Mutaffifin 83/28 - Aynen yeşrebu bihel mukarrebun ( Yaklaştırılanların içtikleri pınardır. )
Alak 96/19 – Kella (1) la (2) tütı' (3) hü (4) ve (5) escüd (6) ve (7) akterib (8) ( Ona asla itaat etme. Yere kapan ve yakınlaş. )
“Karib” ( Yakın / Yakınlaşma ) kelimesinin “Allah’ın indine yakınlaşma” anlamında kullanıldığı son ayet Alak suresinin 19 kodlu ayetidir. ( 1+9 = 10 …1+0 = 1 ) Ayetteki 19 nümerolojisi 1 rakamını yani Allah’ın birliğini, tekliği, singülariteyi, üniteyi temsil etmekte olup, yakınlaşanların birliğe, tekliğe erişmek suretiyle mutlak iyilik ( singülarite ) algısının mevcut olduğu ebedi ve huzurlu yaşama kavuşacaklarını haber vermektedir.
Ayrıca bu ayetteki kelime adedinin 8 olması ve ayetteki “Akterib” ( Yakınlaş ) kelimesinin de 8. Kelime olması döngü, melek ve yeni yaşam mesajları açısından önem arzetmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder