25 Ağustos 2017 Cuma

İsa'nın Misali...

Kur’an ayetlerinde İsa’nın, Rab’bin Melekler ve Meryem kanalıyla insanlığa bağışlamış olduğu “Kelime” ve “Ruh” olduğu bildirilmektedir. İsa’nın varlığı, Allah’ın “Ol” emri ile başlamıştır.

Orijinali “İS” veya “İYS” olan “İsa” kelimesinin kökü olan “İs” batı dillerindeki “Olmak” fiilidir.

İSA kelimesini oluşturan harflerin Türk alfabesindeki sıra değerleri toplamının nümerolojik değeri "8"' dir.

 İ =  12
S = 22
A =   1
       35 ( 3+5 = "8" )

İngilizce : Is ( 3. Tekil şahıs ) Ayrıca “ThIS IS” ( “Bu olur.” veya “Budur.” )
Fransızca : Suis ( 1. Tekil şahıs … Je Suis = Ben olurum. ; “Je Suis” cümlesinin “Jesus” kelimesiyle benzerliği dikkat çekicidir. )

Almanca : Ist ( 3. Tekil şahıs ) 

“İS” kökü Türkçe’de de “Olmak” anlamında kullanılmaktadır. Örnek : “Durum böyle İSE…”

Latin, Grek ve Rus dillerinde de “İs” kökünün kelime sonuna gelerek “olma” anlamı verdiği görülmektedir. ( Cins İsim Örnekleri : ApandİS, CrisIS, MarmarİS, PelvİS, PenIS, KlitorİS, .... ; Özel İsim Örnekleri : AtemİS, İSİS, OsirİS, SabonIS, KurtiniatIS, YannIS, İSkambil = Is + Gamble )….)
“İS” kelimesi, Türkçe’de “Yanan bir maddeden çıkan dumanın bir başka madde üzerinde bıraktığı İZ.” anlamındadır. Bu noktada İS kelimesi ile İZ kelimesi arasında da özdeşlik ilintisi olduğu düşünülebilir.

Haberci İsa’nın oluşumuna ilişkin ayetler aşağıdadır.
Al'i İmran 3/45 - İz kaletil melaiketü ya meryemü innellahe yübeşşiruke bi kelimetin minhü ismühül mesıhu ıysebnü meryeme vecıhen fid dünya vel ahırati ve minel mükarrabın ( Zamanında melekler, "Ey Meryem, kesinlikle Allah sana kendinden kelimeyi müjdeliyor ki onun ismi Meryemoğlu mesih İsa’ dır. Dünyada ve ahirette saygındır ve yakınlaşanlardandır." dediler. )

Al'i İmran 3/46 - Ve yükellimün nase fil mehdi ve kehlen ve mines salihın ( Ve beşikte ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söyleyecektir. İyilerdendir. )
Al'i İmran 3/47 - Kalet rabbi enna yekunü lı veledün ve lem yemsesnı beşer kale kezalikillahü yahlüku ma yeşa iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( Rab'bim "Bana nasıl çocuk olur ve bana insan dokunmadı." dedi. "Allah ne dilerse işte böyle yaratır. İş yapılası olduğunda, kesinlikle "Ol." der de o olur." dedi. ) *

* İsa’nın oluşumu ayette iki kere tekrarlanan “OL” ( Kun ) kelimesiyle bildirilmiştir. OL = İS ( Pagan satanistler tarafından Mısır Tanrısı olarak kabul edilen reptilian dişi cinin ismi olan ISIS, İsa’nın oluşumuna atfen bu reptilian cine verimiştir. Cin şeytanları kendilerini ilahi olgu ve kavram isimlerinin ardına gizleyerek kamufle olma taktiği uygulamaktadırlar. ) Ayrıca “Meryem / Mary” kelimesinin kökünde “İsyan” anlamı bulunmaktadır. “Meryem / Mary” kelimesinin “Mar” ( Yılan ) kelimesinden türemiş olarak ( Yılanlanmış / Yılanlı ) anlamına gelme ihtimali de bulunmaktadır. Zira ayette Meryem “Lem yemsesnı BEŞER” ( Bana İNSAN dokunmadı. ) demektedir. Yani Meryem’e cin dokunmuş olabilir mi? Meryem de, tüm insanlar gibi R-Kompleks’i olan, Adem’in cin soyuyla olan teması sonucunda oluşmuş bir kadın mıdır? Bu nedenle mi İsa saf ruh olarak Meryem’in rahmine yerleştirilmiştir. Nisa suresinin, nümerolojik toplamı satanik 9 rakamını veren 117. ayeti ( 1+1+7 = 9 ) dikkat çekicidir.
Nisa 4/117 - İn yed'une min dunihı illa inasa ve in yed'une illa şeytanen merıda ( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak kadınları çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı şeytanı çağırırlar. )

İsa’nın oluşumu ile ilgili diğer ayetler.
Al'i İmran 3/59 - İnne mesele ıysa ındellahi ke meseli adem halekahu min türabin sümme kale lehu kün fe yekun ( Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu topraktan yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu. )

Nisa 4/171 - Ya ehlel kitabi la tağlu fı dıniküm ve la tekulu alellahi illel hakk innemel mesıhu ıysebnü meryeme rasulüllahi ve kelimetüh elkaha ila meryeme ve ruhun minhü fe aminu billahi ve rusülih ve la tekulu selaseh intehu hayran leküm innemellahü ilahün vahid sübhanehu en yekune lehu veled lehu ma fis semavati ve ma fil ard ( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, kesinlikle Allah' ın resulü, Meryem'e atmış olduğu kelimesi ve O’ndan ruhtur. O halde, Allah’a  ve O’nun resullerine inanın ve üçtür demeyin. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa O’nadır. Vekil olarak Allah kafidir. ) 
“R” harfinin yer aldığı Ruh, Reptil ( Sürüngen ), MaR ( Yılan ), MaRy ( Meryem ), MeR’i ( Koca ), MaRi ( Fransızca “Koca “ anlamında ), MeRRy ( Neşeli ) kelimeleri şeytanın kavramsal, kelimesel ve fonetik aldatmacası açısından dikkat çekicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder