23 Ağustos 2017 Çarşamba

İki Kere Ölme ve İki Kere Dirilme

Allahü Teala, ayetlerinde her insan için doğru yola yönelme imkanının sunulacağını, bunun için her insana yeterli ömür süresi verileceğini bildirmektedir.
 
Fatir 35/37 - Ve hüm yastarihune fıha rabbena ahricna na'mel salihan ğayrallezı künna na'mel e ve lem nüammirküm ma yetezekkeru fıhi men tezekkera ve caekümün nezır fe zuku fe ma liz zalimıne min nesır ( Ve onlar orada yakarıp feryad ederler. "Rabb' imiz bizi çıkar. O yapmış olduklarımızın dışında iyilik yapalım." Size, içinde hatırlayan kimsenin hatırlamasına yetecek ömür vermedik mi? Size uyarıcı da geldi. O halde tadın. Artık zalimler için yardımcı yoktur. )
 
Bu durumda akla gelen ilk soru "Henüz 3 yaşında hayatını kaybeden bir çocuğun günahı ne?" olmaktadır.
 
Mü'min suresinin 11. ayetinde her nefis için söz konusu olan yaratılış döngüsü nümerolojik olarak bildirilmektedir. Ayette her nefise 2 kere imkan tanınacağı bildirilmektedir. ( Yani 1. imkanında 3. yılında ölen bir nefise ( insana ), 2. yaşamında en az 40 yıl ve üzeri ömür imkanı verilecektir ki idrak yaşlarındayken Kur'an ile karşılaşsın ve "bir seçim yapma" aşamasına gelsin. Söz konusu seçim de zaten insanın kaderi olmaktadır. )

Bakara 2/28 - Keyfe tekfürune billahi ve küntüm emvaten fe ahyaküm sümme yümıtüküm sümme yuhyıküm sümme ileyhi türceun ( Allah’ ı nasıl inkar edersiniz? Ve ölülerdiniz de sizi diriltti. Sonra sizi öldürür. Sonra sizi diriltir. Sonra O'na döndürülürsünüz. )
 
Mü'min 40/11 - Kalu rabbena emettena esneteyni ve ahyeytena esneteyni fe i'terafna bi zünubina fe hel ila hurucin min sebıl ( “Rabb' imiz bizi iki kere öldürdün ve bizi iki kere dirilttin de günahlarımızı itiraf ettik. Artık çıkmaya yol var mı?” dediler. )
 
İnsan, Allah'ın yaratışı sonrasında bir "ruh ve kelime" olarak ebedi yaşamına başlamışken, İblis'in "Soyağacıma yaklaşırsan ölümsüz olacaksın" aldatmasına kanmış ve zaten ölümsüz olduğu cennet ortamından, "ölmek" suretiyle dünya / yer ortamına atılmıştır. Zümer suresinin 30. ayetinde aldatıcı dünya ortamının aslında ölüler diyarı olduğu açıkça bildirilmektedir.
 
Zümer 39/30 - İnneke meyyitün ve innehüm meyyitun ( Kesinlikle sen ölüsün ve kesinlikle onlar da ölüler. )
 
40/11 kodlu ayet kodundaki 4 ve 2 ( 1+1 ) rakamları 4 aşamalı bir süreçteki 2 deneyim kategorisini temsil etmektedir. Cennet'te "ruh ve kelime" olarak yaşamına başlamış insan için aşağıdaki döngü söz konusudur. Söz konusu döngüde 4 ve 2 rakamlarından oluşan 8 nümerolojisi ( 2 x 4 = 8 ) bulunmaktadır.
 
1- Ölme ( İblis'in aldatması sonucu dünya deneyiminin 1. kez başlaması )
2- Dirilme ( Dünya deneyiminin 1. kez sonlanması )
3- Ölme ( Dünya deneyiminin 2. kez başlaması )
4- Dirilme ( Dünya deneyiminin 2. kez sonlanması )
 
Ayrıca insanın genel olarak 40 yaşı sonrasında hidayete ererek, Allah yoluna yönlendirildiği Ahkaf suresinin 15. ayetinde bildirilmektedir. 
 
Ahkaf 46/15 - Ve vassaynel insane bi valideyhi ihsana hamelethu ummuhu kurhen ve vadaathu kurha ve hamluhu ve fisaluhu selasune şehra hatta iza belega eşuddehu ve belega erbaine seneten kale rabbi evzı’ni en eşkure ni’metekelleti en’amte aleyye ve ala valideyye ve en a’mele salihan terdahu ve aslıh li fi zurriyyeti inni tubtu ileyke ve inni minel muslimin ( Ve insana, ana babasına iyilik yapmasını emrettik. Annesi onu zorlanarak taşıdı ve onu zorlanarak doğurdu. Onu taşıması ve sütten kesmesi otuz aydır. Nihayet olgunluğuna eriştiğinde ve kırk senesine eriştiğinde "Rabb' im, o bana ve anne babama bol bol verdiğin nimetine şükredeyim ve razı olduğun, hoşlandığın iyilik yapayım diye bana öğüt ver. Benim için, soyumdan olanları iyileştir. Kesinlikle ben sana tabi oldum. Kesinlikle ben teslim olanlardanım." der. )
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder