20 Ağustos 2017 Pazar

İlim Üzerine Sapanlar

Şeytanların yönlendiricisi İblis’in, cahillerin sandığı üzere, kendisine özgü bir ilmi olmayıp, takipçilerini, Allah’ın Kur’an kanalıyla bahşettiği ilmi çarpıtarak, saptırarak ve eğrilterek aldatmaktadır. Bu durum hem ayetlerin anlamlarının çarpıtılması, hem de ilmin kötü amaçlı olarak kullanılması yoluyla tezahür etmektedir.

İblis’in ve neferi şeytanların kendilerine özgü ayrı bir ilimlerinin olmadığı, meleklerin aşağıdaki ayetlerde bildirilen söylemleriyle açıklık kazanmaktadır.
Bakara 2/31 - Ve alleme ademel esmae külleha sümme aradahüm alel melaiketi fe kale enbiunı bi esmai haülai in küntüm sadikın ( Ve Adem’e isimlerin hepsini öğretti. Sonra onları meleklere gösterdi. "O halde, eğer doğrular iseniz, bunları bana isimleriyle haber verin." dedi. )
Bakara 2/32 - Kalu sübhaneke la ilme lena illa ma alemtena inneke entel alimül hakim ( "Yücesin sen. O bize öğrettiğinin haricinde bize ilim yoktur. Kesinlikle sen bilensin hakimsin." dediler. )
Zira ilim nötr olup, onu pozitif veya negatif doğrultuda kullanmak seçenekleri ayrıştırıcıdır. ( Örnek : Bıçak tek başına iyi midir, kötü müdür? Nötrdür. Kullanıcının kullanım amacı önemlidir. Pasta kesilmesi veya cinayet aleti olarak kullanılması gibi…
İşte İblis ve takipçisi şeytanlar yaratılışın ve tüm bilimlerin kaynak kodlarını içeren Kur'an'daki ilmi insanlığın zararına olacak şekilde kullanmaktadırlar. Özellikle son dönemde iyice hız kazanan dijital teknoloji ve genetik ilmi ( moleküler biyoloji ) insanları kontrol altına alma, köleleştirme ve sonunda helak etmek amaçlı olarak kullanılmaktadır. Konuya ilişkin ayetler aşağıdadır.
Casiye 45/23 - Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahü ve edallehüllahü ala ılmin ve hateme ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah fe la tezekkerun ( Heveslerini ilahı edinen kimseyi görmez misin? Allah onu ilim üzerine saptırır. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah' tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

Allah’ın verdiği ilmi insanlardan gizleyen, ilimle güç elde eden, ilmi kötü amaçlı olarak kullanarak insanlara tuzaklar kuran şeytanların hedefinin ne olduğu Bakara suresinin 2/205 kodlu ayetinde bildirilmektedir. ( “Bozgun yoluyla ekini ve nesli helak etme” kavramının ilk ve son kez geçtiği 22/05 kodlu ayetin kodundaki 9 nümerolojisi dikkat çekmektedir. 2+2+0+5 = 9 )
Bakara “2/205” - Ve iza tevella sea fil erdı li yüfside fıha ve yühlikel harse ven nesl vallahü la yühıbbül fesada ( Ve yüz çevirip başa geçtiğinde, yerde bozgun yapmak, ekini ve nesli helak etmek için çabalar. Allah bozgunu sevmez. )
Yerde güç sahibi olmanın İblis’e hizmet etmek olduğu, bunun da hile ve suç işlemek anlamına geldiği  En’am suresinin aşağıdaki ayetinde bildirilmektedir.  
En'am 6/123 - Ve kezalike cealna fı külli karyetin ekabira mücrimıha li yemküru fıha ve ma yemkürune illa bi enfüsihim ve ma yeş'urun     ( Ve işte böyle, her şehrin büyüklerini, orada hile yapmaları için, oranın suçluları kıldık. Nefislerinden başkasına hile yapmazlar ve farketmezler. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder