20 Ağustos 2017 Pazar

Eğirilik ( Iveca )

İnanan ve teslim olmuş kulların tek arzusu, Allah’ın yardımıyla, “Sıratal Müstekim” yani “Doğru Yol” üzerinde olabilmektir. Şeytanların tek arzusu ise insanı bu doğru yoldan uzaklaştırabilmektir. Şeytanlar bu arzularımı son derece sinsi bir şekilde “ilmi eğrilterek, çarpıtarak” yani kitaptaki ayetlerin anlamlarını çarpıtmak, eğriltmek suretiyle gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Şeytanların uyguladıkları bu metod Kur’an’da “Iveca” ( Eğrilik ) olarak tanımlanmıştır.
Iveca” ( Eğrilik ) kelimesi Kur’an’da 9 kere tekrarlanmaktadır. 9 rakamı okült nümeroloji de Allah’ü Teala’nın ilahi mühür rakamı olan 6’ nın tersi olmak üzere şeytanın rakamı olarak temsil edilir.

Iveca” ( Eğrilik ) kelimesi ilk kez Al’i İmran suresinin 99. ayetinde geçmektedir. 99 sayısı da Allah kelimesini oluşturan Arapça harflerin ebced değerleri toplamı olan 66 sayısının tersidir.
Al'i İmran 3/99 - Kul ya ehlel kitabi lime tesuddune an sebılillahi men amene tebğuneha ıvecen ve entüm şüheda ve mallahü bi ğafilin an ma ta'melun ("Ey kitap sahipleri, şahit olmanıza rağmen, onu eğriltmeyi arayarak, neden o inananları Allah yolundan döndürüyorsunuz. Allah o yaptıklarınızdan habersiz değildir." de. )

A'raf 7/45 - Ellezine yesuddune an sebılillahi ve yebğuneha ıveca ve hüm bil ahırati kafirun ( Onlar, Allah yolundan döndürürlerdi ve onu eğriltmeyi isterlerdi. Ahireti de inkar ederlerdi. )
A'raf 7/86 - Ve la tak'udu bi külli sıratın tuıdune ve tesuddune an sebılillahi men amene bihı ve tebğuneha ıveca vezküru iz küntüm kalılen fe kesseraküm venzuru keyfe kane akıbetül müfsidın ( Ve tehdit ederek, vaad ederek, O’na inananları Allah yolundan menederek ve o yolun eğriliğini arayarak her yola oturmayın. Hatırlayın, zamanında azdınız da o sizi çoğalttı. Bakın bozguncuların sonu nasıl oldu. )

Hud 11/19 - Ellezine yesuddune an sebılillahi ve yebğuneha ıveca ve hüm bil ahırati hüm kafirun ( O Allah yolundan döndürenler ve onu eğriltmeyi arayanlar ve onlar ahirete de inkarcılardır. )
İbrahim 14/3 - Ellezine yestehıbbunel hayated dünya alel ahırati ve yesuddune an sebılillahi ve yebğuneha ıveca' ülaike fı dalalin beıyd ( Onlar dünya hayatını ahiret üzerine severler. Allah yolundan döndürürler ve onu eğriltmeyi ararlar. Onlar uzak, derin sapıklık içindedirler. )

Kehf 18/1 - El hamdü lillahillezı enzele ala abdihil kitabe ve lem yec'al lehu ıveca ( Övgü, kuluna kitabı indiren ve ona eğrilik kılmayan Allah içindir. )
Taha 20/107 - La tera fıha ıvecen ve la emta ( Orada eğrilik ve tümsek görmezsin. )

Taha 20/108 - Yevmeizin yettebiuned daıye la ıvece leh ve haşeatil asvatü lir rahmani fe la tesmeu illa hemsa ( O gün, ona eğrilmeden çağırıcıya tabi olurlar. Rahman için sesler kısılır da fısıltılı gizli ses haricindekini duymazsın. )
Zümer 39/28 - Kur'anen arabiyyen ğayra zı ıvecin leallehüm yettekun (Eğriliği olmayan Arapça Kur'an. Umulur ki sakınırlar. )









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder