1 Ağustos 2017 Salı

Uzun Ömür

Kaliforniyalı bilim insanları Caenorhabditis Elegans adı verilen solucanda ömrü uzatan iki genetik patika bulmuşlardır. Yapılan deneylerde, denek olarak kullanılan solucanların insan ömrü olarak 400-500 yıla karşılık gelecek kadar uzun yaşayabildikleri gözlemlenmiştir.
 
                                                   
                    Caenorhabditis Elegans
 
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2523086/Could-humans-live-500-years-old-Scientists-believe-genetic-tweaks-significantly-extend-lifespan.html
 
İnsan ömrünün esas itibarıyla bilinen veya deneyimlenen kadar kısa olmadığını bildiren aşağıdaki ayetler ilginçtir.
 
Enbiya 21/44 - Bel metta'na haülai ve abaehüm hatta tale aleyhimül umür e fe la yeravne enna ne'til erda nenkusuha min atrafiha e fe hümül ğalibun ( Bilakis, işte onları ve onların babalarını faydalandırdık. Hatta ömür onlara uzun geldi. Peki, yere nasıl geldiğimizi ve onu kenarlarından eksilttiğimizi görmezler mi? O halde, galipler onlar mıdır? )
 
Bakara 2/96 - Ve le tecidennehüm ahrasan nasi ala hayah ve minellezine eşraku yeveddü ehadühüm lev yüammeru elfe seneh ve ma hüve bi müzahzihıhı minel azabi en yüammer vallahü besırun bima ya'melun ( Ve kesinlikle onları hayatta insanların en hırslıları olarak bulacaksın. O ortak koşanlardan her biri bin sene ömür sürmeyi arzular. Onlar uzun ömür sürerek o azaptan uzaklaşacak değillerdir. Allah o yaptıklarını görendir. )
 
Ankebut 29/14 - Ve lekad erselna nuhan ila kavmihı fe lebise fıhim elfe senetin illa hamsıne ama fe ehazehümüt tufanü ve hüm zalimun ( Ve Nuh' u kavmine gönderdik de onların içinde elli yıl hariç bin sene kaldı. Böylece onlar zalimlerken onları tufan yakaladı. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder