22 Ağustos 2017 Salı

Tek Mevla ... Tek Dost

Kur'an insanlara gerçek anlamda yardımcı olacak tek ve biricik dostun Allahü Teala olduğunu 10 ( 1+0 = 1 ) ayette haber verir.
 
Bakara 2/286 - La yükellifüllahü nefsen illa vüs'aha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet rabbena la tüahızna in nesına ev ahta'na rabbena ve la tahmil aleyna ısran kema hameltehu alellezine min kablina rabbena ve la tühammilna ma la takate lena bih va'fü anna vağfir lena verhamna ente mevlane fensurna alel kavmil kafirın ( Allah nefisleri genişliklerinin haricinde kefil tutmaz. Ne kazandılarsa onlaradır. Kazanmış oldukları onların üzerlerinedir. "Rabb' imiz eğer unutursak veya hata edersek Rabb' imiz bizi sorumlu tutup sorgulama. O bizden öncekilerin üzerine yükleyip taşıttığın gibi, üzerimize ağırlık yükleme Rabb' imiz. O takatımız olmayanı bize yükleme. Bizi affet ve bize af ve bize rahmet eyle. Sen dostumuzsun. İnkarcılar kavmine karşı bize yardım et." )
 
Al'i İmran 3/150 - Belillahü mevlaküm ve hüve hayrun nasırın ( Bilakis Allah dostunuz ve o yardım edenlerin en hayırlısıdır. )
 
En'am 6/62 - Sümme ruddu ilellahi mevlahümül hakk ela lehül hukmü ve hüve esraul hasibın ( Sonra gerçek dostları Allah’a  döndürülürler. İyi bilin ki hüküm O’nadır. O hesap görenlerin en hızlısıdır. )
 
Enfal 8/40 - Ve in tevellev fa'lemu ennellahe mevlaküm nı'mel mevla ve nı'men nesır ( Ve eğer yüz çevirirlerse, bilin ki kesinlikle Allah dostunuzdur. Ne iyi dost ve ne iyi yardımcıdır. )
 
Tevbe 9/51 - Kul len yüsıbena illa ma ketebellahü lena hüve mevlana ve alellahi fel yetevekkelil mü'minun ( "Bize Allah' ın yazdığından başkası isabet etmez. O dostumuzdur. İnananlar Allah’a  sığınıp dayansınlar." de.  )
 
Yunus 10/30 - Hünalike teblu küllü nefsin ma eslefet ve ruddu ilellahi mevlahümül hakkı ve dalle anhüm ma kanu yefterun ( Burada tüm nefisler o geçmişte yaptıklarını denerler. Gerçek dostları Allah’a  döndürülürler. O uydurdukları onlardan sapmıştır. )
 
acc 22/78 - Ve cahidu fillahi hakka cihadil hüvectebüküm ve ma ceale aleyküm fid dıni min harac millete ebıküm ibrahım hüve semmakümül müslimıne min kablü ve fı haza li yekuner rasulü şehıden aleyküm ve tekunu şühedae alen nas fe ekımüs salate ve atüz zekate va'tesımu billah hüve mevlaküm fe nı'mel mevla ve nı'men nesır ( Ve Allah hakkında cihadın hakkını vererek cihad edin. Sizi o seçti ve babanız İbrahim' in milletinin dininde üzerinize darlık, sıkıntı getirmedi. Bunun hakkında resulün üzerinize şahit olması ve insanların üzerine şahit olmanız için o size önceden teslim olan olarak isim verdi. O halde duaya kalkın, zekatı verin ve Allah’a  sarılıp bağlanın. O dostunuzdur. Artık ne güzel dosttur ve ne güzel yardımcıdır.  )
 
Şura 42/9 - Em ittehazu min dunihı evliya' fellahü hüvel veliyyü ve hüve yuhyil mevta ve hüve ala külli şey'in kadır ( O’ndan başka dostlar mı edindiler? Oysa Allah, O'dur dost. Ölüyü O diriltir. O herşeye gücü yetendir. )
 
Muhammed 47/11 - Zalike bi ennellahe mevlellezine amenu ve ennel kafirıne la mevla lehüm ( İşte böyle, kesinlikle Allah o inananların dostudur. Kesinlikle inkarcılara, onlara dost yoktur. )
 
Tahrim 66/2 - Kad feredallahü leküm tehıllete eymaniküm vallahü mevlaküm ve hüvel alimül hakimu ( Allah yeminlerinizi çözmeyi size farz kılmıştır. Allah dostunuzdur. O bilendir hakimdir. ) 
 
Ancak, İblis'in takipçisi müşrik satanistler inanan insanları, kendilerinin Allah'a inançları varmış gibi söylemlerle aldatırlar ve şirklerine Allah'ı alet etmeye çalışırlar. Buna en güzel örnek Zümer suresinin 3. ve Lokmam suresinin 33. ayetinde yer almaktadır.
 
Zümer 39/3 - Ela lillahid dınül halıs vellezinettehazu min dunihı evliya' ma na'büdühüm illa li yükarribuna ilallahi zülfa innallahe yahkümü beynehüm fıma hüm fıhi yahtelifun innallahe la yehdı men hüve kazıbün keffar
 
( İyi bil ki halis din Allah içindir. O’ndan başka dostlar edinenler, "Bizi Allah’a  yakın olarak yaklaştırmaları haricinde onlara kulluk etmeyiz." Kesinlikle Allah hakkında o ihtilaf ettikleri hakkında aralarında hüküm verir. Kesinlikle Allah yalancı ve inkarcı kimseyi yönlendirmez. )
 
*Yani ayette satanistler şeytana kulluk etmelerinin sebebinin "Allah'a yakınlaşabilmek" olduğunu söylemektedirler. Böyle bir söylem ancak İblis tarafından hipnotizma yoluyla zihin kontrolüne alınmış insanların ve cinlerin sarfedebilecekleri tutarsız bir söylemdir. 
 
Lokman 31/33 - Ya eyyühen nasütteku rabbeküm vahşev yevmen la yeczı validün an veledihı ve la mevludün hüve cazin an validihı şey'a inne va'dellahi hakkun fe la teğurrannekümül hayatüd dünya ve la yeğurranneküm billahül ğarur ( Ey insanlar, Rabb' inizden sakının. Ne babanın çocuğuna, ne de çocuğun babasına bir şey karşılık veremediği günden korkun. Kesinlikle Allah' ın vaadi gerçektir. O halde, dünya hayatı sizi kesinlikle aldatmasın. Aldatıcı sizi kesinlikle Allah ile aldatmasın. )
 
*"Allah ile aldatan satanistler", insanları Allah yolundan saptırmak amacıyla kurdukları cemaatlerde ve örgütlerde insanlara, Allah yoluna erişmenin ancak ilim sahibi!!! aracı bir başka insan ile mümkün olabileceği telkininde bulunurlar. Bu metod "usta-çırak", "mürşid-mürid" gibi ilişki formatlarıyla ile tezahür etmektedir.
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder