13 Ağustos 2017 Pazar

Melekler … Göklerin Görünmeyen Orduları

İblis’in ve ona bağlı cin kabilesinin ( kürsel elit ) iyice azdığı ahır zamanda ( son dönemlerde ) Allahü Teala, meleklerden oluşan ordularını insanlara yardım etmek üzere sevk edeceğini ayetlerinde “Melekler” ve “Ordular / Göklerin Orduları” kelimelerini kullanarak bildirmektedir.
“Melekler” kelimesi kullanılarak bildirilen ayetler
Al'i İmran 3/124 - İz tekulü lil mü'minıne e len yekfiyeküm en yümiddeküm rabbüküm bi selaseti alafin minel melaiketi münzelın ( Zamanında inananlara, "Rabb' inizin, indirilen üçbin melek ile size yardım etmesi size kafi değil mi?" diyordun. )
Al'i İmran 3/”125” - Bela in tasbiru ve tetteku ve ye'tuküm min fevrihim haza yümdidküm rabbüküm bi hamseti alafin minel melaiketi müsevvimın ( Evet. Eğer sabrederseniz ve sakınırsanız, onlar size aniden yetip gelirler. Rabb' iniz size beşbin işaretli melek ile bu şekilde yardım eder. )
Yukarıdaki ayetlerde toplm 8,000 melekten ( 3,000 + 5,000 ) bahsedilerek 8 nümerolojisi vurgulanmaktadır. Melek adedini 8,000’e tamamlayan ayetin kodu 125’tir. ( 1+2+5 = 8 )
“Ordular / Göklerin Orduları” kelimesi kullanılarak bildirilen ayetler
-          “Ordular / Göklerin görünmeyen orduları” ifadesi toplam 10 ayette geçmektedir.
-          “Ordular / Göklerin görünmeyen orduları” ifadesinin ilk kez geçtiği ayetin kodu ise  9/26’dır. ( 9+2+6 = 17 ... 1+7 = 8 ve  sadece ayet numarası 26 ... 2+6 = )
Tevbe 9/26 - Sümme (1) enzele (2) allahü (3) sekınete (4) hu (5) ala (6) rasuli (7) hı (8) ve (9) ala (10) el (11) mü'minıne (12) ve (13) enzele (14) cünuden (15) lem (16) terav (17) ha ve azzebellezine keferu ve zalike cezaül kafirın ( Sonra Allah, resulünün üzerine ve inananların üzerine sükunetini indirdi. Görmediğiniz ordular indirdi ve o inkarcılara azap verdi. İnkarcıların karşılığı budur.

Ayette "Görmediğiniz ordular" ifadesinin geçtiği ilk cümledeki "Görmek" kelimesine kadar 17  ( 1+7 = 8 ) kelime bulunmaktadır.

Tevbe 9/40 - İlla tensuruhü fe kad nesarahüllahü iz ahracehüllezıne keferu saniyesneyni iz hüma fil ğayri iz yekül li sahıbihı la tahzen innallahe meana   fe enzelellahü sekınetehu aleyhi ve eyyedehu bi cünudin lem teravha ve ceale kelimetellezine keferus süfla ve kelimetüllahi hiyel ulya vallahü azızün hakım ( Eğer siz ona yardım etmezseniz, Allah ona yardım eder. Zamanında, o inkarcılar onu çıkardıkları zaman sadece iki kişinin ikincisi iken, mağarada olduklarında arkadaşına "Üzülme, kesinlikle Allah bizimledir." diyordu. Allah onun üzerine sükunetini indirmişti. Onu görmediğiniz ordularla destekleyip kuvvetlendirmişti. O inkarcıların kelimelerini alçak kılmıştı. Allah' ın kelimesi, yüce olan O'dur. Allah yücedir hakimdir.
Meryem 19/75 - Kul men kane fid dalaleti fel yemdüd lehür rahmanü medda hatta iza raev ma yuadune immel azabe ve immes saah fe seya'lemune men hüve şerrun mekanen ve ad'afü cünda ( "Kim sapıklık içinde olursa, Rahman onlara yayıp uzatarak müddet verir. Nihayet o vaad edilen ya azabı ve ya da saati gördüklerinde, kimin mekan olarak daha kötü ve asker, ordu olarak daha zayıf olduğunu bilecekler." de. )
Ahzab 33/9 - Ya eyyühellezine amenüzküru nı'metellahi aleyküm iz caetküm cünudün fe erselna aleyhim rıhan ve cünuden lem teravha ve kanellahü bima ta'melune besıra ( Ey o inananlar, Allah' ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Zamanında size ordular, askerler gelmişti de onların üzerine rüzgar ve onları görmediğiniz ordular gönderdik. Allah ne yaptığınızı görendir. )
Yasin 36/28 - Ve ma enzelna ala kavmihı min ba'dihı min cündin mines semai ve ma künna münzilin ( Ve onun ardından kavminin üzerine gökten ordu indirmedik. İndirenler olmadık. )
Saffat 37/173 - Ve inne cündena lehümül ğalibun ( Ve kesinlikle ordumuz, askerlerimiz onlara galip olanlardır.
Fetih 48/4 - Hüvellezi enzeles sekınete fı kulubil mü'minıne li yezdadu imanen mea ımanihim ve lillahi cünudüs semavati vel ard ve kanellahü alimen hakıma ( İnananların inançlarını inançlarıyla artırmak için kalplerinin içine sükuneti indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları, askerleri Allah içindir. Allah bilendir hakimdir. )
Fetih 48/7 - Ve lillahi cünudüs semavati vel ard ve kanellahü azızen hakıma ( Ve göklerin ve yerin orduları, askerleri Allah içindir. Allah yücedir hakimdir.
Mülk 67/20 - Em men hazellezi hüve cündun leküm yensurüküm min dunir rahmani inil kafirune illa fi ğurur ( Rahman' dan başka size yardım edecek o ordunuz, askerleriniz kimlerdir? Kesinlikle inkarcılar ancak aldanma içindedirler. )
Müddessir 74/31 - Ve ma cealna ashaben nari illa melaiketen ve ma cealna iddetehüm illa fitneten lillezine keferu li yesteykınellezine utül kitabe ve yezdadellezine amenu imanen ve la yertabellezine utül kitabe vel mü'minune ve li yekulellezine fi kulübihim meradun vel kafirune maza eradallahü bi haza meselen kezalike yudillullahü men yeşa'u ve yehdi men yeşa ma ya'lemu cünude rabbike illa hüve ve ma hiye illa zikra lil beşeri ( Ateşin sahiplerini melekler haricindekiler yapmadık. Onların adetlerini o kitap verilenlerin doğru bilgi edinmeleri, o inananların inançlarının artması, o kitap verilenlerin ve inananların şüphe etmemeleri, o kalplerinde hastalık olanların ve inkarcıların "Allah bu misal ile ne istedi?" demeleri için, o inkar edenler için sınav haricindeki kılmadık. Allah dilediği kimseyi işte böyle saptırır ve dilediği kimseyi yönlendirir. O’nun haricinde Rabb' inin ordularını, askerlerini kimse bilmez. O insanlar için hatırlamanın haricindeki değildir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder