15 Kasım 2019 Cuma

Ağlamak ... ruhsal tekâmül vesilesi

İçinde bulunulan kıyamet ( ayağa kalkış ) çağında, dünyanın aldatıcı bir terslik planı olduğu, "olması gereken" veya "kural" olarak algılanan, kabul edilegelen birçok olgunun aslında "yanlış" ve "olmaması gereken" olduğu insanlık tarafından yavaş yavaş idrak edilmeye başlanmıştır. Zaten kaba madde alemi olan dünyadaki enkarnasyonun temel amacı da bu idrak sınavının başarıyla verilmesidir. 

Bahsedilen idrake konu bazı örnekler: 

- Bir canlının hayatta kalmak için bir başka canlıyı öldürmesi,
- Birlik olunması gerekirken bazılarının diğerlerini tahakküm altına alması ve bu zulme ve zorbalığa da "yönetim" adının verilmesi,
- Hayatta hep daha fazlasına erişmeye ve diğerlerinden üstün olmaya çalışmanın hayattaki temel amaç olduğunun kabulü,
- "Zaten kısacık olan ömür" tanımlamasının ardına gizlenerek gününü gün etme, yiyip, içip, eğlenmeye bakma felsefesi,
- Herşeyin karşılıklı olduğu, her davranışta ve aksiyonda bunun düşünülmesi gerektiği inancı,
......
......

Bu çerçevede "Ağlamak" eylemindeki farkedilemeyen mutluluk ve ağlamaktaki boyut atlatıcı ruhsal gücün farkına varılması gerekmektedir. Zira ağlamak, gerçekleri görmektir. Ağlamak ciddiyettir. Ağlamak değer vermektir. Ağlamak önemsemektir. Ağlamak açılımdır. Ağlamak rahatlamadır. Ağlamak su akmasıdır. Ve göklerin kapıları akan su ile açılır.

Kur'an ve İncil'de yer alan "Ağlamak" ile ilgili aşağıdaki ayetler dikkat çekmektedir.

42-Luke-19-41 İsa Yeruşalim'e yaklaşıp kenti görünce AĞLADI.

43-John-11-35 İsa AĞLADI.

42-Luke-6-21 Ne mutlu size, şimdi açlık çekenler! Çünkü doyurulacaksınız. Ne mutlu size, şimdi AĞLAYANLAR! Çünkü güleceksiniz.

59-James-4-9 Kederlenin, yas tutup AĞLAYIN. GÜLÜŞÜNÜZ YASA, SEVİNCİNİZ ÜZÜNTÜYE DÖNÜŞSÜN. 
59-James-4-10 Rab'bin önünde kendinizi alçaltın, sizi YÜCELTECEKTİR.

44/29 - Fe MA BEKET aleyhimüs SE vel erdu ve ma kanu münzarin ( GÖK ve YER ve yer onlar üzerine AĞLAMADI. Gözetilenler, bakılanlar da olmadılar. )

53/60 - Ve tadhakune ve la TEBKUN ( Ve gülüyorsunuz da AĞLAMIYORSUNUZ. )

"İsa ağladı." cümlesinden ibaret olan John suresinin 11-35 kodlu ayetinde 11 ve 8 ( 3+5 = 8 ) nümerolojisi bulunmaktadır.

Kur'an'da "Ağlamak" ( Bek ) fiilinin ilk kez geçtiği ayetin kodunda da ( 44/29 ) 8 ve 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 44 ...4+4 = 8, 29 ...2+9 = 11 )

Bilindiği üzere, 8 ve 11 sayıları, yeni döngü başlangıcı, düalite, sonsuz döngü ve farklı boyuta geçiş portalının nümerolojik sembolleridir. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder