20 Kasım 2019 Çarşamba

Buracos Negros

"Buracos Negros" Latincede "Kara Delik" anlamına gelmektedir. 

Buracos = Delik
Negros = Kara / Siyah

Kara Delik, bir yıldızın son evresini de tamamlayıp içine göçmesiyle uzay zamanda oluşan ve büyük çekişm kuvvetine sahip alandır. Kara Delikler uzay zamanda farklı boyutlara açılan kapılar olarak da değerlendirilmektedir.

Kur'an'da yer alan ve "Yıldırım, Parlama" anlamına gelen "Berk" kelimesi ve "Göz Kamaşması" anlamına gelen "Berak" kelimesinin "Buracos" kelimesiyle ilintili olması kuvvetle muhtemeldir. Zira Karadelikler adlarının ima ettiğinin aksine gerçekten de kara değillerdir. Bu gökcisimleri de diğer gökcisimleri gibi ışıma yaparlar ve bu süreç Hawking ışıması olarak adlandırılır.


Kata Delik ve Hawking Işıması

İslami kültürde Hz. Muhammed'in mi'raca yükselmesine vesile olan varlık olarak bilinen "Burak" kelimesinin "Buracos" kelimesiyle ilintili olması kuvvetle muhtemeldir. Zira, söz konusu vaka Hz. Muhammed'in üst boyuta geçişi ( Mi'rac = Merdiven ) fenomenidir. Dolayısıyla Hz. Muhammed uzay zamanda açılan bir portal ( kara delik ) vasıtasıyla boyutlar arası geçiş yapmış ( üst boyuta yükkselmesi / göğe yükselmesi ) gibi görünmektedir.

Ayrıca Öz Türkçe'de yer alan "Ev BARK" kelimesindeki "BARK" kelimesinin yalnız kullanımı bulunmamakta olup, bu kelime "Ev ile ilgili" anlamını taşımakta gibidir.

Fransızca'daki "Barque" ( Bark okunur ) ve İngilizce'deki "Barge" kelimeleri "Kayık" anlamına gelmektedir. "Kayık", "suda yüzen bir araç" olup, Kara Delikler de, hidrojen ile yani su ile kaplı evrende yüzen varlıklardır.

"Boraks" olarak bilinen maden, sodyum ve bor mineralleri içeren beyaz renkli, cam yapımında kullanılan bir madendir. "Boraks" kelimesinin "Buracos" kelimesiyle olan benzerliği, Boraksın beyaz renkli olması ve cam yapımında kullanılması "Berk" ve "Berak" kelimlerinin anlamlarında yer alan "Parlaklık / Parıldamak" kelimesiyle olan ilintisi dikkat çekmektedir.


Boraks minerali

Aşağıdaki kelimeler de "Bur" / "Bor" köküyle ve konuyla ilintilidir. Etimolojik analizlerde ünsüz harflerin esas olduğu hatırlanmalıdır. Bu misalde B ve R harfleri kritiktir.

"GökBÖRÜ" kelimesindeki "Börü" kelimesi nin "Kurt, Yiğit, Bahadır" anlamlarını içerdiği bilinegelse de "Börü" kelimesinin "Delinmiş / Delik" anlamına gelen "Boru" kelimesiyle ilintisi bulunmaktadır. "Boru" kelimesi Solucan Deliği adı verilen kara deliklerin formunu tanımlamaktadır. Almanca'da "Bohren" kelimesi "Delmek" anlamına gelmektedir. Dolayısıyla "GökBÖRÜ" ... Gökteki Delik / Gökteki Kapı / Gökteki Portal anlamlarına geliyor olabilir.

BERaat kelimesi "Kurtulmak, Temize çıkmak, BERi olmak" yani bir halden diğer ve daha iyi hale geçmek anlamına gelmektedir.

BUĞRA Han ... Buğra = Erkek DEVE

7. sure olan A'raf ( Spatyom ) suresinin 7/40 kodlu ayetindeki "DEVE iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler" ifadesi boyutlar arası geçiş ve Buğra / Burak kelimeleri açısından dikkat çekmektedir. ( Ayet kodunun nümerolojik değeri de portal açılmasıyla farklı boyuta geçişin sembolü olan 11 sayısını vermektedir. 7+4+0 = 11 )

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve LA YEDHULUNEL CENNETE HATTA YELİCEL CEMELÜ FI SEMMİL HIYAD ve kezalike neczil mücrimın

( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. DEVE İĞNE DELİĞİNDEN GEÇENE KADAR CENNETE GİREMEZLER İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

"BURc" kelimesi "Yıldız Kümesi" anlamına gelmekte olup konuyla ilintilidir.

BUR+AK = BOR+UK BurAK = BorUK = DelİK ( OyUK, ÇıkIK, ÇarpIK )

Delik ile Işık / Parıldama ilintisi ise "Bir obje delindiğinde, delikten ışık sızar" olarak izah edilebilir.

BAR ( Delikle / Delikten geçir ) NA ( Bizi ) BA'S* ( Dirilt ) ... BARNABAS

(* Vel BA'Sü badel mevt = Ve ölümden sonra DİRİLİŞ )

BARiyer ( BORu formunda parmaklıklar ) Behind BARs ( Hapiste / Borular - Parmaklıklar Ardında

2/54 .... fe tubu ila BARiiküm ... ( .... o halde YARATANınıza* tabi olun..... )

* Borudan geçiren. Sperm rahime girerken borudan ( penisten / solucan deliğinden ) geçer, vajinadan ( portalden )  girer ve yaratılış olur.

PARlamak = BARlamak .... Boru/-k / Delik ve Işık / Parıldama ilintisine delil teşkil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder