23 Kasım 2019 Cumartesi

Radyo dalgaları ve RA'D

Alman fizikçi Heinrich Rudolph Hertz 1886 yılında elektrik akımının uzaya radyo dalgaları formunda, ışık ve ısı dalgalarına benzer şekilde yansıtılabileceğini göstermiştir. Ses frekansının birimi bu nedenle Hertz olarak kabul edilmiştir. 

Radyo dalgalarının frekansı en fazla 300 gigahertz (GHz) en az ise 30 hertz (Hz) olmaktadır. 300 GHz seviyesindeki ses frekansı 1 mm'lik dalga boyuna, 30 Hz seviyesindeki ses frekansı ise 10,000 km'lik dalga boyuna karşılık gelmektedir. 

Kur'an'da geçen "Ra'd" ( Gök gürültüsü ) kelimesi, "Radyo" kelimesindeki "Rad" kökü ile ilintili gibi görünmektedir. "Radyo" ve "Radius kelimeleri "Rad" kökünden türemişlerdir.

"Ra'd" ( Gök gürültüsü ) bulutlardaki elektrik akımı kaynaklı olarak oluşan yıldırımın oluşturduğu sese verilen isimdir. Gök gürültüsü fenomeninin özü "elektrik akımı ile oluşan ses dalgalarıdır." 

Ra'd kelimesi Kur'an'da ilk kez Bakara suresinin 2/19 kodlu ayetinde 11. kelime olarak geçmektedir. 

"2/19" - Ev (1) ke (2) sayyibin (3) min (4) es (5) semai (6) fı (7) hi (8) zulümatün (9) ve (10) "RA'Dün (11)" ve berk yec'alune esabiahüm fı azanihim mines savaıkı hazeral mevt vallahü mühiytun bil kafirın 

( Veya içinde karanlıklar, GÖK GÜRÜLTÜSÜ ve şimşek olan gökten yağmur bulutu gibidir. Yıldırımlardan ölme çekincesinden, korkusundan, parmaklarını kulaklarının içine götürürler. Allah inkarcıları kuşatandır. ) 

Ayetteki "Ra'd" kelimesinin sıra numarası olan 11 sayısı, radyo dalgalarının maksimum ve minimum ses frekansına göre olan dalga boylarını ifade eden sayılarla nümerolojik uyum arzetmektedir.  

300 GHz için "1 mm" 
30 Hz için "10,000 km" 

"Ra'd" suresi 13. sure olup, bu surede 43 ayet bulunmaktadır. Sure numarasını ve ayet adedini oluşturan sayıların toplamı yine 11 sayısını vermektedir. ( 1+3+4+3 = 11 ) 

Ayrıca "Ra'd" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunu oluşturan sayılar ile ayetteki Ra'd kelimesinin sıra numarasını oluşturan sayılar toplandığında "5" sayısı elde edilmektedir. Elektrik akımının uzaya radyo dalgaları halinde yansıtılabileceğinin keşif tarihi olan 1886 sayısının nümerolojik değeri de "5" sayısını vermektedir. ( 1+8+8+6 = 23 ... 2+3 = "5" )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder