13 Kasım 2019 Çarşamba

Balık Burcu, İsa ve 12 Nümerolojisi

"Balık", İncil'deki misallere istinaden Mesih İsa'yı ve Allahü Teala'nın vesile kılmasıyla O'nun tekamül ve sonsuz yaşam kaynağı olması fenomeniyle ilintilendirilen okült ezoterik bir semboldür.

40-Matthew-7-10 Ya da BALIK isterse yılan verir?

42-Luke-11-11 "Aranızda hangi baba, ekmek isteyen oğluna taş verir? Ya da BALIK isterse balık yerine YILAN verir?

40-Matthew-14-16 İsa, "Gitmelerine gerek yok, onlara siz yiyecek verin" dedi.
40-Matthew-14-17 Öğrenciler, "Burada beş ekmekle İKİ BALIKTAN başka bir şeyimiz yok ki" dediler.
40-Matthew-14-18 İsa, "Onları buraya, bana getirin" dedi.
40-Matthew-14-19 Halka çayıra oturmalarını buyurduktan sonra, beş ekmekle İKİ BALIĞI aldı, gözlerini göğe kaldırarak şükretti; sonra ekmekleri bölüp öğrencilerine verdi, onlar da halka dağıttılar.
40-Matthew-14-20 Herkes yiyip doydu. Artakalan parçalardan ONİKİ sepet dolusu topladılar.
40-Matthew-14-21 Yemek yiyenlerin sayısı, kadın ve çocuklar hariç, yaklaşık beş bin erkekti.

Horoskoptaki 11. burç, göklerin kapılarının açılmasını ve su ile sembolize edilen kozmik bilgi akışını sembolize eden Kova Burcu, 12. burç ise "iki yay" şekli oluşturan "İki Balık" ile sembolize edilen, dirilişin ve sonsuz yaşamı sembolize eden Balık Burcu'dur. ( "Balık" ile sembolize edilen Mesih İsa'nın 12 havarisinin olması da konuyla ilintili bir fenomen olarak görünmektedir. ) Esas itibarıyla "İki Yay" formu olan okült ve antik sembolün kökeni, Yunanca'da “İsa Mesih, Tanrı’nın seçilmiş Oğlu” anlamına gelen kelime setinin “Iesous Christos Theou Uios Soter” olmasına ve bu kelime setindeki kelimelerin baş harfleri bitişik yazıldığında ortaya Yunanca "Balık" anlamına gelen "Ichthys"* kelimesinin çıkmasına dayanmaktadır. ( * "Ichthys" kelimesiyle Arapça'da "Balık" anlamına gelen "Hute" ve "Balıklar" anlamına gelen "Hıytan" kelimesinin fonetik uyumu da dikkat çekmektedir. )


Kur'an'da "Kavseyni" ( İki Yay ) kavramı 53. ( 5+3 = 8 ) sure olan Necm suresinin 53/9 kodlu ayetinde geçmektedir. Necm suresinin aşağıdaki ayet setinde yer alan "Yıldızın aşağı inmesi", "Vahiy" ve "İki Yay" kavramları Mesih İsa ilintisine ve üst boyuta açılan portale ( Star Gate ) işaret etmekte gibidir. Zira Mesih İsa "Tarık" yıldızıyla da sembolize edilmektedir.

* Bkz.


* 66 Vahiy 22-16 "Ben İsa, kiliselerle ilgili bu tanıklığı sizlere iletsin diye meleğimi gönderdim. Davut'un kökü ve soyu Ben'im, parlak sabah yıldızı Ben'im."

53/1 - Ven necmi iza heva ( Ve yıldız aşağı indiğinde. )
53/4 - İn huve illa vahyun yuha ( Kesinlikle o ancak vahyedilmiş vahiydir. )
53/7 - Ve hüve bil ufukıl a'la (Ve o en yüksek ufuktadır. )
53/8 - Sümme dena fe tedella ( Sonra yaklaştı da sarktı.  )
53/9 - Fe kane kabe KAVSEYNİ ev edna ( Artık mesafesi İKİ YAY kadar veya daha yakındı. )
53/10 - Fe evha ila abdihi ma evha  ( Böylece kuluna o vahyettiğini vahyetti. )

Kur'an'da "Hute" ( Balık ) kelimesinin 18. sure olan Kehf suresinin 61-63 arası ayetlerdeki tezahürü Mesih İsa'ya işaret eden bir sembolizm izlenimi vermektedir.

18/61 - Fe lemma beleğa mecmea beynihima nesiya HUTEhüma fettehaze sebılehu fil bahri seraba ( Böylece onların aralarında birleştikleri yere ulaştıklarında BALIKLARINI unuttular. Denizin içinde serap olup yolunu edindi. )

18/62 - Fe lemma caveza kale li fetahü atina ğadaena lekad lekıyna min seferina haza nesaba ( Geçtiklerinde, genç adamına "Bize öğle yemeğimizi getir. İşte böyle zahmetle seferimizden yorulduk." dedi. )

18/63 - Kale e raeyte iz eveyna iles sahrati fe innı nesıtül HUTE ve ma ensanıhü illeş şeytanü en ezkürah vettehaze sebılehu fil bahri aceba ( "Gördün mü? Kayaya sığındığımızda kesinlikle ben BALIĞI unuttum. Onu hatırlamayı bana şeytan haricindeki unutturmadı. Denizin içinde acayip yolunu tuttu." dedi. )

18/63 kodlu ayette "Balığı şeytanın unutturduğu" ifadesi yer almaktadır. Şeytanın unutturduğu temel kavramın Allah inancı, O'nun ilmi, O'nun kitapları, O'nun habercileri olduğu düşünüldüğünde ayetteki "Hute" ( Balık ) kelimesinin Mesih İsa'yı temsil etmesi kuvvetle muhtemeldir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder