7 Kasım 2019 Perşembe

Terslik planı Dünya

Dünya ( Yakın ) adı verilen kâinattaki kaba madde alemi esas itibarıyla "olmaması gerekenlerin tezahür ettiği" bir "terslikler planı" ve bir farkındalık sınavı ortamıdır. Bir bebeğin gülmek yerine ağlayarak doğması insan için bunun ilk işaretlerindendir. Bebek neden mutlu değildir ve ağlamaktadır? "Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu" bir ortamın terslik planı olmaması mümkün müdür? Bir canlının hayatta kalmak için bir başka canlıyı öldürmesi ters değil midir? vb.

Dünyanın terslik planı olduğu kutsal kitaplardaki ayetlerde belirtilmektedir

Kur'an

2/42 - Ve la telbisül hakka bil batılı ve tektümül hakka ve entüm ta'lemun ( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve bile bile gerçeği gizlemeyin. )

23/55 - E yahsebune ennema nümiddühüm bihı min malin ve benın ( Sanıyorlar mı ki, onlara kesinlikle o maldan ve oğuldan yaydıklarımızla, )

23/56 - Nüsariu lehüm fil hayrat bel la yeş'urun ( Onlara hayırlarda koşuyoruz. Bilakis farketmezler. )

20/131 - Ve la temüddenne ayneyke ila ma metta'na bihı ezvacen minhüm zehratel hayatid dünya li neftinehüm fıh ve rizku rabbike hayrun ve beka ( Ve onlardan eşleri, o faydalandırdıklarımıza gözünü dikme. Onlar, onları sınamamız için dünya hayatının parlaklıklarıdır, süsleridir. Rab’binin rızıkı daha hayırlıdır ve bakidir. )

53/60 - Ve tadhakune ve la tebkun ( Ve gülüyorsunuz da ağlamıyorsunuz. )

47/14 - E fe men kane ala beyyinetin min rabbihı ke MEN ZÜYYİNE LEHU SUÜ AMELİHI  vettebeu ehvaehüm ( O halde, Rab’binden deliller üzerinde olan kimse, ONA KÖTÜ İŞLERİ SÜSLÜ GÖSTERİLEN kötü işleri süslü gösterilen ve onların heveslerine tabi olan kimse gibi olur mu? )

İncil

40 Matta 5-10 Doğruluk uğruna zulüm görenler kutsanmıştır. Çünkü Göğün Egemenliği onlarındır. 

40 Matthew 5-11 "Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman sizler kutsandınız. 

40 Matthew 5-12 Sevinin, sevinçle coşun! Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür. Sizden önce yaşayan peygamberlere de böyle zulmettiler."

42 Luke 6-20 İsa, gözlerini öğrencilerine çevirerek şöyle dedi: "Ne mutlu size, ey yoksullar! Çünkü Tanrı'nın Egemenliği sizindir.

42 Luke 6-21 Ne mutlu size, şimdi açlık çekenler! Çünkü doyurulacaksınız. Ne mutlu size, şimdi ağlayanlar! Çünkü güleceksiniz.

42 Luke 6-22 İnsanoğlu'na bağlılığınız yüzünden İnsanlar sizden nefret ettikleri, Sizi toplum dışı edip aşağıladıkları Ve adınızı kötüleyip sizi reddettikleri zaman Ne mutlu size!

42 Luke 6-23 O gün sevinin, coşkuyla zıplayın! Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür. Nitekim onların ataları da Peygamberlere böyle davrandılar.

42 Luke 6-24 Ama vay halinize, ey zenginler, Çünkü tesellinizi almış bulunuyorsunuz!

42 Luke 6-25 Vay halinize, şimdi karnı tok olan sizler, Çünkü açlık çekeceksiniz! Vay halinize, ey şimdi gülenler, Çünkü yas tutup ağlayacaksınız!

43-John-16-20 Size doğrusunu söyleyeyim, siz ağlayıp yas tutacaksınız, dünya ise sevinecektir. Kederleneceksiniz, ama kederiniz sevince dönüşecek.

55 2 Timothy 3-12 Mesih İsa'ya ait olup Tanrı yoluna yaraşır bir yaşam sürmek isteyenlerin hepsi zulüm görecek.

59-James-4-9 Kederlenin, yas tutup ağlayın. Gülüşünüz yasa, sevinciniz üzüntüye dönüşsün.
59-James-4-10 Rab'bin önünde kendinizi alçaltın, sizi yüceltecektir.

60 1 Peter 2-19 Haksız yere acı çeken kişi, Tanrı bilinciyle acıya katlanırsa, Tanrı'yı hoşnut eder.

Tevrat

21 Vaiz 3-16 Güneşin altında bir şey daha gördüm: Adaletin ve doğruluğun yerini kötülük almış.

21 Vaiz 4-2 Çoktan ölmüş ölüleri, Hâlâ sağ olan yaşayanlardan daha mutlu gördüm. 21 Vaiz 7-3 Üzüntü gülmekten iyidir, Çünkü yüz mahzun olunca yürek sevinir.

21 Vaiz 8-14 Yeryüzünde boş bir şey daha var: Kötülerin hak ettiği doğruların, doğruların hak ettiğiyse kötülerin başına geliyor. Bu da boş, diyorum.

21 Vaiz 9-11 Güneşin altında bir şey daha gördüm: Yarışı hızlı koşanlar, Savaşı yiğitler, Ekmeği bilgeler, Serveti akıllılar, Beğeniyi bilgililer kazanmaz.

26 Ezekiel 21 26 Egemen RAB şöyle diyor: Sarığı çıkar, tacı kaldır. Artık eskisi gibi olmayacak. Alçakgönüllü yükseltilecek, gururlu alçaltılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder