2 Kasım 2019 Cumartesi

Herkes hesap verecek. Melekler de...

Tekamülün üst seviyelerine gelerek ilahi nizamın kader mekanizmasında görev alan vazifeli varlıklar esas itibarıyla süptil özelliğe sahip olan ve melek olarak tanımlanan varlıklardır. Bazıları "meleklerin kusursuz, günahsız saf ruh" oldukları inancını taşımaktadır. Oysa ki Kur'an ve İncil ayetleri bunun aksini bildirmektedir. Zira, melekler saf ruh değil, madde alemi olan kainatta vazifeli süptil varlıklardır. Ayrıca yokluktan varlık safhasına geçmiş yani yaratılmış hiçbir varlığın günahsız, suçsuz, hatasız yani saf olma ihtimali söz konusu değildir. Çünkü yaratılış, varlıkların sonsuz tekamülü içindir.

7/6 - Fe le nes'elennellezine ürsile ileyhim ve le nes'elennel MURSELIN ( O kendilerine göndermiş olduklarımıza da sual edeceğiz. Kesinlikle GÖNDERİLENLERE de sual edeceğiz. )

78/38 - Yevme yekümur ruhu vel MELAİKETÜ saffen la yetekellemune illa men ezine lehür rahmanu ve kale savaben ( O gün ruh ve MELEKLER saflar halinde ayakta dururlar. Rahman' ın kendilerine izin verdiği kimseler haricindekiler kelam edemezler, söz söyleyemezler. Ve o da doğruyu söyler. )

78/39 - Zalikel yevmül hakku fe men şaettehaze ila rabbihı meaben ( Bu gerçeğin günüdür. Artık dileyen kimse Rab’bine dönüş yeri edinsin. )

46-1 Corinthians-6-3 Bu yaşamla ilgili davalar bir yana, MELEKLERİ BİLE YARGILAYACAĞIMIZI bilmiyor musunuz?

Peki melekler hangi konuda hesap vereceklerdir? Bu konular, kader mekanizmasındaki görevlerini yerine getirme performansı, kutsal kitapların düzenlenmesi ve habercilere aktarımı performansı gibi ana başlıklara ayrılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder