16 Kasım 2019 Cumartesi

Allah yerine O'nun yarattıklarını yüceltme gafleti ... Şirk

İnsanların en büyük gafleti ve hatası tüm yaratılışın ve kaderin tek hakimi, her türlü nimetin tek bahşedicisi olan Allahü Teala yerine O'nun yaratmış olduğu insanları ve cinleri yüceltmeleri, onlara hayranlık beslemeleri ve adeta onlara kulluk etmeleridir. Küresel şeytanlar da zaten bu durumun oluşmasını ve tüm insanların kendilerine köle olmasını sağlayacak komplolar üzerinde durmaksızın çalışmaktadırlar.

Şirkin ( Allah'a ortak koşma ) temelini oluşturan ve İblis'in zihin kontrolüyle ( hipnoz, delüzyon ) tezahür eden insanların bu yanlış yaklaşımı ayetlerde açıkça izah edilmiştir.

7/191 - E yüşrikune ma la yahlüku şey'en ve hüm yuhlekun ( O hiçbir şey yaratmayan ve kendileri yaratılmış olanları mı ortak koşuyorlar? )

16/20 - Vellezine yed'une min dunillahi la yahlükune şey'en ve hüm yuhlekun ( Ve o Allah’tan başka çağırdıkları hiçbir şey yaratamazlar ve onlar yaratılmışlardır. )

22/74 - Ma kaderullahe hakka kadrih innellahe fe kavviyyün azız ( Allah' ı gerçek kudreti ile takdir edemediler. Kesinlikle Allah kuvvetlidir yücedir. )

25/3 - Vettehazu min dunihı aliheten la yahlükune şey'en ve hüm yuhlekune ve la yemlikune li enfüsihim darran ve la nef'an ve la yemlikune mevten ve la hayaten ve la nüşura ( Ve bir şey yaratmamış olan ama kendileri yaratılmış olan, kendileri için ne zarara, ne de faydaya malik olamayan, öldürmeye ve diriltmeye, hayat vermeye ve ölümden sonra diriltmeye malik olamayan, O'ndan başkalarını ilahlar edinirler. )

34/41 - Kalu sübhaneke ente veliyyüna min dunihim bel kanu ya'büdunel cinn ekseruhüm bihim mü'minun ( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis cinlere kulluk etmekteydiler. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )

43/15 - Ve cealu lehu min ıbadihı cüz'a innel insane le kefurun mübın ( Ve O'na kullardan parçalar oluşturdular. Kesinlikle insan apaçık inkar edendir. )

43 John 12-43 Çünkü insandan gelen övgüyü, Tanrı'dan gelen övgüden daha çok seviyorlardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder