6 Kasım 2019 Çarşamba

"Mağlubum Rab'bim. Yardım et."

Dünya hayatında doğru olmaya çabalayan ve doğruluk yolunda emek harcayanların yanlış ve adaletsiz muameleye maruz kalması zahiri açıdan o insanlar için bir mağlubiyet ve mağduriyet olarak algılansa da batıni açıdan bir muzafferiyet ve ilahi bir mükafattır. Zira "Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu" bu aldatıcı dünya hayatının baştan çıkarıcı ve saptırıcı menfaatlerine kapılmadan sabırla doğruluk yolunda ilerleyenler aynı zamanda tekâmül kapılarını da aralamakta ve yükselmektedirler. Şu söz, dünya hayatından kurtularak üst boyutlara geçme liyakatine erenleri tanımlamaktadır.

"Zahiren kül oldum. Batınen gül oldum."

Kamer suresinin 10. ve 11. ayetlerinde çaresizlik ve mağlubiyet hissine kapılan habercinin aslında ilahi nizamdaki vazifesini başarıyla tamamladığı ve tekâmül kapısını ardına kadar açtığı bildirilmektedir.

54/10 - Fe dea rabbehu enni mağlubun fentesır ( Böylece Rab’bini çağırdı. "Kesinlikle ben mağlubum. Artık yardım et." )

54/11 - Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir ( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. )

"Rab'be yakarıştan" bahsedilen ilk ayetin kodunun ( 54/10) nümerolojik değeri "10" sayısını vermektedir. İlgili ayetin numarası da 10'dur. 10 yani 1 sayısı tezahürü Allahü Teala'nın birliğini, sığınılacak tek yücelik olduğunu ve tüm nimetlerin sadece ve sadece O'nun tarafından bahşedileceği bildirmektedir.

Zira 54/11 kodlu ikinci ayette ise "Göğün kapılarının açılmasından" yani tekâmüle bağlı olarak üst boyuta geçiş liyakatinden bahsedilmektedir. Hem ayet numarasının, hem de ayet kodunun nümerolojik değerinin 11 ( 5+4+1+1 = 11 ) olması farklı boyuta geçiş portalının nümerolojik sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder