3 Kasım 2019 Pazar

Şimdi ... Shemitah Döngüsü ... Simit

"ŞİMDİ" kelimesinin "SHEMITAH" CYCLE ( "Simit" Döngüsü ) kelime setindeki SHEMITAH kelimesi olması kuvvetle muhtemeldir. ( "Simit" kelimesi de dairesel yani döngüsel form için kullanılmaktadır. ) "Şimdi" olarak anılan kavram "Geçmiş" ve "Gelecek" düalitesinin / döngüsünün ismidir. Aslında "Şimdi" kavramı idraki açıdan yok hükmündedir. Çünkü Şimdi'nin idrak edilebilmesi için geçmiş olması gerekmektedir. Yani idrak edildiğinde zaten geçmiş olmaktadır. İdrak edilemeyenin yok hükmünde olması nedeniyle Şimdi'yi bilen sadece Allahü Teala'dır.

Rum suresinin 11 kelimelik 11. ayetinde "yaratılış döngüsü", döngünün, düalitenin ve farklı boyuta geçiş portalinin nümerolojik sembolü olan 11 sayısıyla bildirilmektedir. ( 11. kelimenin "Türceun" ( Dönersiniz ) olması da ayrıca anlamlıdır. )

30/11 - Allahü (1) yebdeü (2) el (3) halka (4) sümme (5) yüıydü (6) hu (7) sümme (8) iley (9) hi (10) türceun (11)
( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. Sonra onu tekrarlayıp döndürür. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

"AN" olarak ifade edilen kavram da aslında "Geçmiş"i ifade etmektedir. Türkçedeki "ANmak" kelimesinin "Hatırlamak" anlamına gelmesi ve AN kökünden türeyen aşağıdaki kelimeler bunun delili niteliğindedir. Evvelki bölümlerde de yer alan AN kelimesinin örneklemeli kısa analizi şöyledir.

ANcient = Eski
AHN ( Alm. ) = Ata
ANcestor = Ata
ANtécedent = Öncesi

ANti = Zıttı, karşıtı, Olmadan Önceki Hal / Durum
ANtérieur / terior = Arkası
ANmak = Hatırlamak, Geçmişi düşünmek
ANı = Geçmişteki kişiler, mekânlar ve olaylar
ANi = Çabucak olup biten
ANA / ANNE = Doğuran, doğandan önce var olan
ANalysis = Bir olgunun öncesini, geçmişini inceleme
ANNeau ( Fr. ) = Halka ( Mu uygarlığında Tanrı "O" şekliyle sembolize edilirdi. Yani ANN kelimesi döngüyü ifade eder. Daire şekli ise boyutlar arası geçiş kapısının ( Star Gate ) sembolüdür. )
ANANE = Gelenek, geçmişte yapılan ve yapılagelen ( Bu kelime Anunnaki kelimesindeki "Anunna" kısmına olan benzerliği ile de dikkat çekmektedir. Anunnaki = Ananeke = Senin geleneğin/ Senin tören / Senin geçmişin )

Kur'an'da "ŞİMDİ" kelimesinin karşılığı "ANE" kelimesi olup, özünde sonsuz döngü ve yeni döngü başlangıcı anlamı olan bu kelime toplam "8" ayette geçmektedir. Bilindiği üzere 8 sayısı sonsuz döngünün ve yeni döngü başlangıcının sembolüdür. "Ane" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarası 71 olup, bu sayının nümerolojik değeri de "8" ( 7+1 = 8 ) sayısını vermektedir.

2/71 - Kale inne hu yekulü inne ha bekaratün la zelulün tüsıru el erda ve la teskı el hars müsellemetün la şiyete fı ha kalü el ANE ci'te bil hakk fe zebehuha ve ma kadu yef'alun

( "Kesinlikle o boyun eğmeyen, yumuşak huylu olmayan, toprak sürmeyen ve ekin sulamayan, salınmış, alacası olmayan sığırdır der." dedi. "Şimdi gerçeği getirdin." dediler. Böylece onu boğazlayıp kestiler ve neredeyse yapmayacaklardı. )

2/187 - Ühılle leküm leyletes sıyamin rafesü ila nisaiküm hünne libasün leküm ve entüm libasün lehünn alimellahü enneküm küntüm tahtaune enfüseküm fe tabe aleyküm ve afa anküm fel ANE başiruhünne vebteğu ma ketebellahü leküm .....

( Oruç gecesinde kadınlarınız ile cinsel ilişkide bulunmanız size helal kılınmıştır. Onlar size örtüdür ve sizler de onlara örtüsünüz. Allah sizin nefislerinizin altında kalanlar olduğunuzu bilir. Böylece üzerinize tevbe eyler ve sizi affeder. O halde ŞİMDİ onlara müjdeleyin.... )

4/18 Ve leysetit tevbetü lillezıne ya'melunes seyyiat hatta iza hadara ehadehümül mevtü kale innı tübtül ANE ve lellezine yemutune ve hüm küffar ülaike a'tedna lehüm azaben elıma

( Ve o kötülük yapanların tevbesi asla kabul edilmez. Nihayet onlardan birine ölüm geldiğinde "Kesinlikle ben ŞİMDİ tevbe ettim." der. O inkarcı olarak ölenler için, işte onlara elim azap hazırladık. )

8/66 - El ANE haffefellahü anküm ve alime enne fıküm da'fa fe in yekün minküm mietün sabiratün yağlibu mieteyn ve in yekün minküm elfün yağlibu elfeyni bi iznillah vallahü meas sabirın

( ŞİMDİ Allah sizi hafifletti ve kesinlikle içinizde zafiyetolduğunu bildi. Böylece eğer sizlerden sabreden yüz kişi olursa, ikiyüz kişiyi yenerler. Eğer sizlerden bin kişi olursa, Allah' ın izniyle ikibin kişiyi yenerler. Allah sabredenlerle birliktedir. )

10/51 E sümme iza ma vekaa amentüm bih al ANE ve kad küntüm bihı testa'cilun

( Onun vaki olmasının sonrasında mı ona inanacaksınız yoksa ŞİMDİ mi? Ve onu acele isterdiniz. )

10/91 Al ANE ve kad asayte kablü ve künte minel müfsidın

( ŞİMDİ mi? Önceden isyan etmiştin ve bozgunculardan olmuştun. )

12/51 - Kale ma hatbükünne iz ravedtünne yusüfe an nefsih kulne haşe lillahi ma alimna aleyhi min su' kalet imraetül azızil ANE hashasal hakku ene ravedtühu an nefsihı ve innehu le mines sadikın

( “Yusuf' u nefsinden arzuladığınızda işiniz, derdiniz neydi?” dedi. “Korku Allah için, biz onun üzerine kötülükten bilmeyiz." dediler. Aziz'in karısı "ŞİMDİ gerçek ortaya çıktı. Ben onu nefsinden arzuladım. Kesinlikle o doğrulardandır." dedi. )

72/9 Ve enna künna nak'udü minha meka'ıde lis sem'ı fe men yestemi'ıl ANE yecid lehu şihaben resaden

( Ve kesinlikle biz orada oturma yerlerinde duymak için oturmaktaydık. Artık ŞİMDİ kim duyarsa, ona gözetleyen kıvılcım bulur. )

"Ane" ( Şimdi ) kelimesinin Allah ismiyle birlikte geçtiği tek ayet 8/66 kodlu ayettir. Ayet kodundaki 8 sayısı sonsuz döngüyü ve yeni döngü başlangıcını, 66 sayısı ise Allahü Teala'nın ismini oluşturan Elif Lam Lam Elif He harflerinin Arapça alfabedeki sıra değerlerinin toplamını ifade etmektedir. Bu nümerolojik fenomen "Şimdi"yi yani ilahi sonsuz döngüyü sadece Allah'ın bildiğine işaret etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder