11 Kasım 2019 Pazartesi

Mesih İsa ( Kolektif Bilinç / Birlik ) Tesiri ve İsa'ya İnanç

Mesih İsa'nın "Allah'ın kelimesi ve O'ndan ruh" olduğu Nisa suresinin 4/171 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

4/171 - Ya ehlel kitabi la tağlu fı dıniküm ve la tekulu alellahi illel hakk innemel MESIHU IYSEBNÜ MERYEME rasulüllahi ve KELİMETÜH ELKAHA ila meryeme ve RUHUN MİNHÜ fe aminu billahi ve rusülih ve la tekulu selaseh intehu hayran leküm innemellahü ilahün vahid sübhanehu en yekune lehu veled lehu ma fis semavati ve ma fil ard ve kefa billahi vekıla

( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu İSA MESİH, kesinlikle ALLAH'IN resulü, Meryem'e atmış olduğu KELİMESİ ve O’NDAN RUHTUR. O halde, Allah’a  ve O’nun resullerine inanın ve üçtür demeyin. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa O’nadır. Vekil olarak Allah kafidir. )

"Allah'ın kelimesi ve O'ndan ruh olmak" ne demektir? Yaratılıştaki tüm unsurlar özlerinde Allahü Teala'dan ve O'nun vesile kıldığı vazifelilerden iletilen asli tesirlerle yaşam bulmaktadırlar. Yaratılış ve yaşam devinimi Allah'ın "Ol!" kelimesi ve O'nun varlıklara ruhundan üflemesiyle tezahür eder. Mesih İsa olarak anılan ve "kelime ve ruhun" doğrudan temsilcisi olan varlık, dünyada ilk kez insan görünümünde bedenlenmiş bir haberci olarak tezahür etmiştir. ( Tabi bu tezahürün sonsuz bir döngü içerisinde yer aldığı ve "ilk" ifadesinin bir periyoda göre ilk olduğu hatırlanmalıdır. ) Mesih İsa'nın ikinci ortaya çıkışı / gelişi veya "Kıyamet" ( Ayağa Kalkış ) olarak bilinen kavram O'nun vesilesiyle insanlar arasında vuku bulacak "Bilgelik Kıyamını ve tesis edilecek "Kolektif Bilinci" tanımlamaktadır. Yoğun kozmik bilgi akışına bağlı yükselen idrak ve farkındalık olarak da tanımlanabilecek Mesih İsa tesiri / enerjisi yani "Kolektif Bilinç" Allah'a, O'nun kitaplarına, O'nun bahşettiği ilme, O'nun habercilerine sevgiyle inanmak, tüm varlıklara karşı daima iyilik ve doğruluk yolunda pozitif enerji üretmek, onlara feragatle yardım etmek ve sevgi beslemek ortak düşüncesi olarak özetlenebilir.

Kur'an'ın Nisa suresinde yer alan aşağıdaki ayet setinde Mesih İsa'nın kaba madde aleminde zahiren "öldü" gibi görünmesinden ancak batınen yani gerçek anlamda ise böyle bir durumun olmadığı sadece kaba madde bedeninin terkederek ait olduğu vazife planına / boyuta geri alındığı bilirilmektedir. Ayet setinin en önemli bölümü ise 4/159 kodlu ayette yer almakta ve bu ayette "Kitap sahibi inananların ölümlerinden önce mutlak surette Mesih İsa'ya inanacakları" bildirilmektedir. 

4/157 - Ve kavlihim inna katelnel mesıha ıysebne meryeme rasulellah ve ma kateluhü ve ma salebuhü ve lakin şübbihe lehüm ve innellezinahtelefu fıhi le fı şekkin minh ma lehüm bihı min ılmin illettibaaz zann ve ma kateluhü yekına

( Ve "Kesinlikle biz Allah' ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih' i öldürdük." sözlerinden dolayı. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Lakin onlara benzetildi. Kesinlikle onun hakkında ihtilaf edenler, ondan şüphe içindedirler. Onlara onun ilminden yoktur. Ancak zanna tabi olurlar. Doğrusu onu öldürmediler. )

4/158 - Bel rafeahüllahü ileyh ve kanellahü azızen hakima ( Bilakis Allah onu kendisine yükseltti. Allah yücedir, hakimdir. )

4/159 - Ve in min ehlil kitabi illa LE YÜ'MİNENNE BİHI kable mevtih ve yevmel kıyameti yekunü aleyhim şehıda ( Ve kesinlikle kitap sahiplerinden olanlar ölümlerinden önce mutlaka ONA İNANANACAKLARDIR. Ayağa kalkış gününde o, onlara şahit olur. )

4/159 kodlu ayette bildirilen "Mesih İsa'ya inanç" kavramı özünde yukarıda tanımı yapılan "Kolektif Bilinç"'e inancı ve onu içselleştirmeyi ifade etmektedir.

4/159 kodlu ayetin kodunun nümerolojik değeri "19" sayısını vermektedir. Nümerolojik değeri "1" olan 19 sayısı Kolektif Bilincin ve Ünitenin ( Birliğin / Allah'ın Birliğinin ) sembolüdür. Mesih İsa'nın, doğumundan, kaba madde alemi dünyadan ayrılışından ve tekrar tesirlerini ileteceği diriliş gününden bahsettiği ayetler 19. sure olan Meryem suresinin 33-36 ayet setinde yer almaktadır. Ayet setinin son ayeti olan 19/36 kodlu ayette nihai mesaj olarak "Alllah'a kulluk" kavramndan bahsedilmektedir. Ve bu ayetin kodunun nümerolojik değeri de 19 sayısını ( 1+9+3+6 = 19 ) vermektedir.

19/33 - Ves selamü aleyye yevme vülidtü ve yevme emutü ve yevme üb'asü hayya ( Ve doğduğum günde, öldüğüm günde ve diri olarak dirildiğim, gönderildiğim günde selam benim üzerimedir.

19/36 - Ve İNNELLAHE RABBİ ve rabbüküm fa'büduh haza sıratun müstekım ( Ve kesinlikle ALLAH RAB'BİMDİR ve Rab’binizdir. O halde O’na kulluk edin. Bu doğru yoldur. )

Mesih İsa, İncil'de kendisini "İnsanoğlu" yani "Tüm insanlığı temsil eden "tek bir olgu, ünite" olarak tanımlamaktadır.

40-Matthew-24-30 "O zaman İnsanoğlu'nun belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İNSANOĞLU'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler.

Mesih İsa'nın ikinci gelişi olarak anılan "Kıyamet" ( Ayağa Kalkış ) yani bilgelik kıyamı sürecinde yoğun kozmik bilgi akışı olacağı belirtilmişti. Bu sürecin Kova Burcu Çağı olarak anılması da dikkat çekmektedir. Zira Kova Burcu horoskopta, kozmik veri tabanı olan suyun su dalgaları ve kova ile dökülmesi ile sembolize edilmektedir.

Bkz. 




Kıyamet sürecindeki kozmik bilgi akışı, bilgeleşen ve bilgiyi yayan insanlar İncil'de şu ayetlerde bildirilmektedir.

44 Acts 2-17 `Son günlerde, diyor Tanrı,tüm İNSANLARIN ÜZERİNE RUHUMDAN DÖKECEĞİM. Oğullarınız ve kızlarınız PEYGAMBERLİK EDECEKLER. Gençleriniz görümler, yaşlılarınız da düşler görecek.

44 Acts 2-18* O günlerde gerek erkek gerek kadın, kullarımın üzerine de RUHUMDAN DÖKECEĞİM, onlar da PEYGAMBERLİK EDECEKLER.

* Ayetin sure numarasında 8, ayet numarasında ise 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 8 ve 11 sayıları yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü, düalite ve üst boyuta geçiş portalinin nümerolojik sembolleridir. 8 ve 11 sayılarının birleşimi de 8+1+1 = 10 ... 1+0 = 1 olmak üzere Ünite'yi / Birliği / Kolektif Bilinci sembolize etmektedir. )

Kozmik bilgi akışının "Su dökülmesi, Sulama" kavramları ile sembolize edildiği Kur'an ayetleri;

72/16 - Ve en levistekamu alet tarikati le ESKAYNAHÜM MAEN ĞADEKAN ( Ve şayet yol üzerinde doğru gitselerdi onları BOL SU İLE SULARDIK. )

54/11 - Fe (1) fetahna (2) ebvabe (3) es (4)  semai (5) bi (6) main (7) münhemir (8) ( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. ) *

* Ayet kodunda yine 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 5+4+1+1 = 11 ) Ayrıca ayette 8 kelime bulunmaktadır. ( 8 sayısı yeni döngü başlangıcını sembolize etmektedir. )

Aşağıdaki İncil ayetinde ise "Ruh" ve "Su" kelimeleri akıp dökülen "İlahi Kozmik Bilgilere" işaret etmektedir.

43 John 3-5 İsa şöyle yanıt verdi: "Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse SUDAN ve RUH'tan DOĞMADIKÇA Tanrı'nın Egemenliği'ne giremez.

Ayette "Doğmak" kelimesi yer almakta olup, ayet numarasının ( 3-5 ) nümerolojik değeri de 8 sayısını vermektedir. ( 8 = Yeni döngü başlangıcı )

Kudüslü Şövalye John’un 11. yüzyıla ait Kehanetleri Kitabı'nda şu ifadeler bulunmaktadır.

"Bu bin yıldan sonra gelecek olan binyıl bir ışık zamanına dönüşecek. İnsanlar sevecek ve paylaşacak ve hayal edecek ve hayaller gerçek olacak.” Ve devam eder: “ İnsanlar her bir insanın küçük bir kısmını oluşturduğu tek bir vücut olacak. Hep beraber kalp olacak ve tek bir dil konuşacak.” “insan cennete ulaşmış olacak” “İnsan her şeyin ruhunu bilecek” “İnsanlar ikinci kez doğacak ve Ruh onlara gelecek.”































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder