28 Kasım 2019 Perşembe

Döngü Sonundaki Yediler ve Yedi Kilise

"7" sayısının bir döngülük frekans olduğu, döngü sonunu sembolize ettiği ve kutsal kitaplardaki sistematik 7 nümerolojisi ve sembolizmi evvelki bölümlerde defaatle irdelenmişti. ( 7 nota, 7 renk, 7 gök, 7 çakra, 7 gün .... )

7 sayısı ile ilgili bir başka ilginç fenomen de Kitabı Mukaddes'in ( Tevrat + İncil ) son suresi olan ve "dögü sonundaki olayları haber veren" 66. surede yer alan ve sonlanmaya ilişkin olan "Yedi Kilise", "Yedi Melek", "Yedi Bela", "Yedi Yıldız", "Yedi Kandillik" kavramlarıdır.

66-Vahiy-1-4 Ben Yuhanna'dan, Asya İli'ndeki YEDİ KİLİSEYE selam! Var olan, var olmuş ve gelecek olandan, O'nun tahtının önünde bulunan YEDİ RUHTAN ve ölüler arasından ilk doğan,

66-Vahiy-1-11 Şöyle diyordu; "Alfa ve Omega Ben'im. llk ve son Ben'im. Gördüklerini kitaba yaz ve Asya'daki YEDİ KİLİSEYE, EFES, İZMİR, BERGAMA, TİYATİRA, SART, FİLADELFİYA ve LAODİKYA'ya gönder" dedi.

66 Vahiy 1-12 Bana sesleneni görmek için arkama döndüm. Döndüğümde YEDİ ALTIN KANDİLLİK

66 Vahiy 1-13 ve bunların ortasında, giysileri ayağına kadar uzanan, göğsüne altın kuşak sarınmış, İNSANOĞLU'na ( İsa )  benzer birini gördüm. 

66-Vahiy-1-20 Sağ elimde gördüğün YEDİ YILDIZLA YEDİ ALTIN KANDİLLİĞİN sırrına gelince, YEDİ YILDIZ YEDİ KİLİSENİN MELEKLERİ, YEDİ KANDİLLİKSE YEDİ KİLİSEDİR."

66-Vahiy-8-6 YEDİ MELEK ellerindeki YEDİ BORAZAN çalmaya hazırlandı.

66-Vahiy-10-3 aslanın kükremesini andıran yüksek sesle bağırdı. O bağırınca, YEDİ GÖK GÜRMELESİ dile gelip seslendiler.

66-Vahiy-11-13 Tam o saatte şiddetli bir deprem oldu, kentin onda biri yıkıldı. Depremde YEDİ BİN  kişi can verdi. Geriye kalanlar dehşete kapılıp gökteki Tanrı'yı yücelttiler.

66-Vahiy-12-3 Ardından gökte başka bir belirti göründü: YEDİ BAŞLI, on boynuzlu, kızıl renkli büyük bir ejderhaydı bu. YEDİ BAŞINDA YEDİ TAÇ vardı.

66-Revelations-15-1 Gökte büyük ve şaşılası başka bir belirti gördüm: Son YEDİ BELAYI taşıyan YEDİ MELEKTİ. Çünkü TANRI'NIN ÖFKESİ* BU BELALARLA SON BULUYORDU.

* İçinde bulunulan dönemde her gün şahit olunan ve Allahü Teala'nın öğretisinin tam zıttının tezahürü olan ahlaksızlık, cinayet, hırsızlık, tecavüz, gasp, yalan, aldatma, iftira, zorbalık, kıskançlık, gösteriş, riyaset, mülkiyet ve mal obsesyonu, tahakküm arzusu, ihanet, nankörlük gibi olguların insanlar arasında yaygınlaşması sebebiyle "Tanrı'nın öfkelendiği" bildirilmektedir. Benzer ayetler Kur'an'da da "Gadaballah" ( Allah'ın Öfkesi ) kavramını içerecek şekilde şöyle geçmektedir.

1/"7"* - Sıratallezine en’amte aleyhim GAYRİL MAGDUBİ aleyhim ve lad dallin ( O üzerlerine nimet verdiklerinin yoluna, üzerlerine ÖFKE İNMEMİŞLERİNKİNE ve sapmamışlarınkine. )

2/"61"* ......... ve bau bi ĞADABİN MİNALLAH........ ( ............ ve ALLAH'TAN ÖFKEYE maruz kaldılar. ............ )

* Kur'an'da "Gadab" ( Öfke ) kelimesinin ilk kez Fatiha suresinin "7." ayetinde "Magdub" ( Öfkeye maruz kalmış ) kelimesiyle yer alması döngü sonu ve 7 nümerolojisiyle uyum arzetmektedir. "Gadabin min Allah" ( Allah'tan Öfke ) kavramının ilk kez geçtiği ayetin numarasının nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 6+1 = 7 )

İncil'deki döngü sonu ve 7 sayısını içeren ayetlere devam edilecek olursa ;

66-Vahiy-15-6 YEDİ BELAYI taşıyan YEDİ MELEK temiz, parlak keten giysiler giymiş, göğüslerine altın kuşaklar sarınmış olarak tapınaktan çıktı.

66-Vahiy-15-7 Dört yaratıktan biri YEDİ MELEĞE, sonsuzluklar boyunca yaşayan Tanrı'nın öfkesiyle dolu YEDİ ALTIN tas verdi.

66-Vahiy-17-9 "Bunu anlamak için bilgelik gerek. YEDİ BAŞ, kadının üzerinde oturduğu YEDİ TEPEDİR**; aynı zamanda YEDİ KRALLIKTIR.

** İstanbul'un "Yedi Tepe"* olduğu ve "İstanbul" kelimesinin "İs ( İsa ) ve "Templum" ( Tapınak ) yani "İsa'nın Tapınağı" anlamına gelme ihtimaline evvelce değinilmişti. İstanbul ilinin plaka kodunun 34 yani nümerolojik olarak "7" ( 3+4 = 7 ) olması da ayrıca ilginç bir durum arzetmektedir.

İstanbul'un 7 tepesi;

1. Topkapı Sarayı Tepesi
2. Çemberlitaş Tepesi
3. Beyazıt Tepesi
4. Fatih Tepesi
5. Yavuzselim Tepesi
6. Edirnekapı Tepesi
7. Kocamustafapaşa Tepesi

Kur'an'ın Meryem suresinin 19/15 kodlu ayeti İsa'nın yeniden dirilişinden bahsetmektedir.

19/15 - Ve selamün aleyhi yevme vülide ve yevme yemutü ve YEVME YÜB'ASÜ HAYYA

( Ve doğduğu gün, öldüğü gün ve DİRİ OLARAK DİRİLECEĞİ GÜN selam üzerine olsun. )

Ayetin kodunun ( 19/15 ) nümerolojik değeri İstanbul'un ( Istemplum ) plakası olan 34 sayısını vermektedir. ( 19+15 = 34 )

66-Vahiy-17-11 Yaşamış, ama şimdi yok olan canavarın kendisi SEKİZİNCİ kraldır. O da YEDİLERDEN biridir ve yıkıma gitmektedir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder