12 Kasım 2019 Salı

Tatmin olmuş nefs

Süptil Öz Varlığın kaba madde aleminde, kaba madde ile bedenlenmesiyle tezahür eden nefs, tatmin vesilesi olacağını sandığı kibir, kıskançlık, zorbalık, tahakküm, mal ve mülkiyet saplantısı, hırs, öfke, bencillik, ahlaksızlık, aldatma, yalan, dedikodu, iftira gibi dünyevi tutkulardan sıyrılabilir ve sadece Allah'ı düşünüp O'nun ilmine odaklanabilirse tekâmül edebilecek ve ebedi tatmine yani üst boyut olan Yarı Süptil plana ( Cennet ) erişebilecektir. 

Tatmin olmuş nefs ( Nefsül Mutmeinnet ) Allah'ın kendisinden razı ( hoşnut ) olduğu nefstir. Bu husus Fecr ( Gündoğumu, Şafak ) suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir.

89/27 - Ya eyyetühen NEFSÜL MUTMEİNNET  ( Ey TATMİN OLMUŞ NEFS )

89/28 - İrci'ı ila rabbike RADIYETEN MERDIYYET ( RAZI, HOŞNUT OLARAK ve RAZI, HOŞNUT OLUNMUŞ OLARAK Rab’bine dön. )

89/29 - Fedhuliy fi ıbadi ( Haydi kullarımın içine, arasına gir. )

89/30 - Vedhuli cenneti ( Ve cennetime gir. )

Fecr ( Gündoğumu ) bir yeni döngü başlangıcı fenomeni olup, Fecr suresinin numarasının ( 89 ) nümerolojik değeri de 8 ( 8+9 = 17 ... 1+7 = 8 ) sayısını vermektedir. ( 8 sayısı yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün sembolüdür. )

Kalplerin ancak Allah'ın hatırlanmasıyla tatmin olabileceği Ra'd suresinin 13/28 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

13/28 - Ellezine amenu ve tatmeinü kulubühüm bi zikrillah e la Bİ ZİKRİLLAHİ TATMEİNÜL KULUB ( Onlar inanırlar ve kalpleri, Allah' ın hatırlanması ile tatmin olur. İyi bilin ki, KALPLER ALLAH'IN HATIRLANMASI İLE TATMİN OLUR. )

Kalbin kan pompalaması ve toplaması yani Sistol ve Diastol hareketleri de kaba madde seviyesindeki bir "Zikir" tezahürü niteliğindedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder