28 Kasım 2019 Perşembe

Island ( Ada ) ... İsa'nın Yeri ?

İngilizce'deki "İsland" kelimesi "Ada" anlamına gelmektedir. Bu kelime "Is" ve "Land" kelimelerinden oluşmaktadır.

Is = İsa
Land = Kara parçası, Toprak, Yer

Island = İsa’nın Yeri

Yukarıda belitilen köken hipotezini destekleyen bir İncil ayeti bulunmaktadır. Kitabı Mukaddes'in 66. suresi yani İncil'in son suresi olan "Vahiy" suresinin başında yer alan aşağıdaki ayet, "İsa", "Ada" ve "Island" kelimeleri ilişkisine ışık tutmakta gibidir.

66-Vahiy-1-9 İsa'ya ait biri olarak sıkıntıda, tanrısal egemenlikte ve sabırda ortağınız ve kardeşiniz olan ben Yuhanna, Tanrı'nın sözü ve İSA'YA TANIKLIK UĞRUNA Patmos denilen ADADA bulunuyordum.

Ayette belirtilen "İsa'ya tanıklık" kavramı İsa'nın tezahürüne ( fiziki bir şahsın ortaya çıkışı değil, vuku bulacak maddi ve manevi gelişmeler sembolize edilmektedir. ) tanıklık anlamına gelmektedir. İsa'nın sembolik tezahürü ile "Ada" kelimesinin ilintilendirilmesi "Island" kelimesinin kökenine işaret etmekte gibidir. Aşağıdaki müteakip ayet ikilisinde İsa'nın tezahürü tasvir edilmektedir.

Bugün Atlantik Okyanusu’nda yer alan “Easter Island”’da ( Paskalya Adası ) yaşayan halkın ismi “Rapa Nui” ( Bizim Rab’bimiz ) olup, “Easter” kelimesi Mesih İsa’nın yeniden doğuşunu / ikinci gelişini sembolize etmekte olup, her yıl kutlanan Paskalya’nın da ana teması Mesih İsa’nın ikinci gelişidir.


66 Vahiy 1-12 Bana sesleneni görmek için arkama döndüm. Döndüğümde YEDİ ALTIN KANDİLLİK

66 Vahiy 1-13 ve bunların ortasında, giysileri ayağına kadar uzanan, göğsüne altın kuşak sarınmış, İNSANOĞLU'na ( İsa ) benzer birini gördüm

Bugün Yunanistan açıklarında yer alan Patmos adası "Dünyanın sonunun başladığı ada." ifadesiyle sembolik olarak nitelendirilmektedir.


Ayrıca Almanca'da "Ada" kelimesinin karşılığı "INSEL" kelimesidir.

Ins = İnsan ( İsa kendisini tüm insanlığı temsil eden "İnsanoğlu" olarak tanįmlamaktadır. )

El = Tanrı

INSEL = Tanrı İnsanı

Bir önceki bölüm olan "Döngü Sonundaki Yediler ve Yedi Kilise" başlıklı bölümde "İstanbul" şehrinin "Yedi Tepeden" oluştuğuna, isim kökünün “Is” ( İsa ) ve “Templum” ( Tapınak ) kelimelerinin birleşimi olan "Istemplum" ( İsa'nın Tapınağı ) kelimesinden kaynaklandığına ve döngü sonunda önemli bir konumu olabileceğinden bahsedilmişti. İncil'de bahsedilen 7 kilise Efes, İzmir, Bergama, Tiyatiraya, Sard, Filadelfiya ve Laodikya'da bulunan kiliselerdir. ( ( Ayrıca Cenevizli’lerin Galata Kulesi’ni onardıktan sonra ona “İsa Kulesi” ismini vermeleri de dikkat çekmektedir. )

İstanbul ilinde yapılması planlanan "Kanal İstanbul" projesinin gerçekleşmesi durumunda İstanbul'un merkezi bir ADAya dönüşecektir. Ve İstanbul'un 7 tepesi bu ada içinde kalacaktır. ( Kanal İstanbul Projesinin 2011 yılında duyurulması da 9/11 yani 11 sembolizmi açısından dikkat çekmektedir. )

İstanbul'un 7 tepesi;

1. Topkapı Sarayı Tepesi
2. Çemberlitaş Tepesi
3. Beyazıt Tepesi
4. Fatih Tepesi
5. Yavuzselim Tepesi
6. Edirnekapı Tepesi
7. Kocamustafapaşa Tepesi

                                                                  İstanbul'un 7 tepesi

                      
Kanal İstanbul sonrasında 7 Tepeyi de içine alacak şekilde oluşacak ADA !

Kur'an'ın Meryem suresinin 19/15 kodlu ayeti İsa'nın yeniden dirilişinden bahsetmektedir.

19/15 - Ve selamün aleyhi yevme vülide ve yevme yemutü ve YEVME YÜB'ASÜ HAYYA

( Ve doğduğu gün, öldüğü gün ve DİRİ OLARAK DİRİLECEĞİ GÜN selam üzerine olsun. )

Ayetin kodunun ( 19/15 ) nümerolojik değeri İstanbul'un ( Istemplum ) plakası olan 34 sayısını vermektedir. ( 19+15 = 34 ) ( 34 sayısının nümerolojik değeri de 7 olmaktadır. ( 3+4 = 7 )










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder