15 Kasım 2019 Cuma

Ölüler konuşsa bile...

Kur'an'da ve İncil'de inkarcıların, Rab'bin her türlü mucizesine tanık olmalarına rağmen, İblis'in zihin kontrolü ve tasallutu altında inkardan asla vazgeçmeyecekleri muhtelif misallerle bildirilmektedir. Bu misallerden biri de "Ölülerin konuşması" misalidir.

6/111 - Ve lev ennena nezzelna ileyhimül melaikete ve KELLEMEHÜMÜL MEVTA ve haşerna aleyhim külle şey'in kubülen ma kanu li yü'minu illa en yeşaellahü ve lakinne ekserahüm yechelun ( Ve Şayet kesinlikle biz onlara melekleri indirseydik ve ÖLÜLER DE ONLARA KELAM EDİP SÖZ SÖYLESEYDİ* ve onlara önceki herşeyi toplasaydık, Allah' ın dilemesi haricinde inanacak değillerdi. Lakin çoğunluğu cahillik ederler. )

* Ayette, spatyomda bir sonraki maddi tezahür ( kaba, yarı süptil, süptil ) aşamalarını beklemekte olan veya üst planlarda olan varlıkların kaba madde alemi ile olan temasından bahsedilmektedir.  Ayet kodu ( 6/111 ) inkârın, şirkin ve aldatmanın sembolü olan 666 ( 6x111 ) ve 9 sayısına işaret etmektedir. 

13/31 - Ve lev enne kur'anen süyyirat bihil cibalü ev kuttıat bihil erdu ev KÜLLİME BİHİL MEVTA bel lillahil emru cemıa e fe lem yey'esillezıne amenu en lev yeşaüllahü le heden nase cemıa ve la yezalüllezıne keferu tüsıbühüm bima saneu kariatün ev tehullü karıben min darihim hatta ye'tiye va'düllah innellahe la yuhlifül mıad ( Ve şayet kesinlikle Kur'an ki, onunla dağlar gezse veya onunla yer kesilip parçalansa veya ÖLÜLE ONUNLA KONUŞTURULSA. Bilakis tüm işler Allah içindir. O halde o inananlar ümit kesip anlamadılar mı ki Allah dileseydi insanları topluca yönlendirirdi ve o inkar edenleri geri durdurmazdı. O ürettiklerinden dolayı onlara ansızın gelen bela isabet eder veya yurtlarının yakınına konar. Nihayet Allah' ın vaadi gelir. Kesinlikle Allah vaade, vadeye ihtilaf etmez. )

İncil'de bu husus yoksul Lazar'ın misali ile bildirilmektedir.

42-Luke-16-19 "Zengin bir adam vardı. Mor, ince keten giysiler giyer, bolluk içinde her gün eğlenirdi.
42-Luke-16-20 Her tarafı yara içinde olan Lazar adında yoksul bir adam bu zenginin kapısının önüne bırakılırdı; 
42-Luke-16-21 zenginin sofrasından düşen kırıntılarla karnını doyurmaya can atardı. Bir yandan da köpekler gelip onun yaralarını yalardı.
42-Luke-16-22 "Bir gün yoksul adam öldü, melekler onu alıp İbrahim'in yanına götürdüler. Sonra zengin adam da öldü ve gömüldü.
42-Luke-16-23 Ölüler diyarında ıstırap çeken zengin adam başını kaldırıp uzakta İbrahim'i ve onun yanında Lazar'ı gördü.
42-Luke-16-24 Ey babamız İbrahim, acı bana!' diye seslendi. 'Lazar'ı gönder de parmağının ucunu suya batırıp dilimi serinletsin. Bu alevlerin içinde azap çekiyorum.'
42-Luke-16-25 "İbrahim, 'Oğlum' dedi, 'Yaşamın boyunca senin iyilik payını, Lazar'ın da kötülük payını aldığını unutma. Şimdiyse o burada teselli ediliyor, sen de azap çekiyorsun.
42-Luke-16-26 Üstelik, aramıza öyle bir uçurum kondu ki, ne buradan size gelmek isteyenler gelebilir, ne de oradan kimse bize gelebilir.'
42-Luke-16-27 "Zengin adam şöyle dedi: 'Öyleyse baba, sana rica ederim, Lazar'ı babamın evine gönder.
42-Luke-16-28 Çünkü beş kardeşim var. Lazar onları uyarsın ki, onlar da bu ıstırap yerine düşmesinler.'
42-Luke-16-29 "İbrahim, 'Onlarda Musa'nın ve peygamberlerin sözleri var, onları dinlesinler' dedi.
42-Luke-16-30 "Zengin adam, 'Hayır, İbrahim baba, dinlemezler!' dedi. 'ANCAK ÖLÜLER ARASINDAN BİRİ ONLARA GİDERSE, tövbe ederler.'
42-Luke-16-31 "İbrahim ona, 'EĞER MUSA İLE PEYGAMBERLERİ DİNLEMEZLERSE, ÖLÜLER ARASINDAN BİRİ DİRİLSE BİLE İKNA OLMAZLAR ' dedi."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder