13 Şubat 2020 Perşembe

1 > 99 ?!

38/23 - İnne (1) haza (2) ehı (3) y (4) lehu (5) tis'un (6) ve (7) tis'une (8) na'ceten (9) ve (10) li (11) iye (12) na'cetün (13) vahıdetün (14) fe (15) kale (16) ekfil (17) nı (18) ha (19) ve azzenı fil hıtab
( Kesinlikle bu benim kardeşim. Ona doksandokuz dişi koyun ve bana bir dişi koyun. "Onu bana ver." dedi. Beni söylemde yendi. )

38/24 - Kale lekad zalemeke bi süali na'cetike ila niacih ve inne kesıran minel huletai le yebğıy ba'du hüm ala ba'dın illelllezine amenu ve amilüs salihati ve kalılün ma hüm ve zanne davudü ennema fetennahü festağfera rabbehü ve harra rakian ve enab

( Senin dişi koyununu, koyunlarına katmayı sual ederek sana zulmetti. Kesinlikle cemiyetten çoğunluk birbirlerine azıyorlar. O inananlar ve iyilikler yapanlar hariç. Onlar da çok az. Davud, onu kesinlikle sınadığımızı anladı da Rab’binden af istedi, eğilerek atıldı ve gerçeğe döndü. )

"Nefsaniyet kaynaklı zulüm" meselesinin sayısal misalle bildirildiği bu ayet oldukça derin bir mesaj içermektedir. Ayette 99 koyunu olmasına rağmen kardeşinin 1 koyununu da isteyen bir zalimden bahsedilmektedir. Zalimlerin tekasür ( çoklama ) obsesyonunun tasviri yanısıra ayette zalimlerin asıl amaçlarının "kendilerindeki çokluktan" ziyade "başkalarındaki yokluk" olduğu bildirilmektedir. Yani ayete dikkat edilirse zalimin kardeşindeki 1 koyun, zalim için 99 koyundan daha değerli hale gelmiştir. Tüm hedefi o 1 koyunu da elde edebilmektir. Zira amacı kardeşinde hiç koyun kalmaması ve kendisine muhtaç hale gelmesidir. Bu noktada 99, 999 veya 9999 sayılarının hiçbir önemi bulunmamaktadır. Şayet misaldeki zalime, kendisinde sadece 1 koyun olacağı ancak kardeşinde ise hiç koyun olmayacağı söylense derhal bu koşula da rıza gösterecektir. 

Ayette 99 koyun ve 1 koyun olmak üzere toplam 100 koyundan bahsedilmektedir. 100 sayısının nümerolojik değerinin "1" olması ile zalimin o kalan "1" koyunun da peşinde olması arasında okült ve nümerolojik ilinti bulunmaktadır. Zira kalan 1 koyun zalimdeki toplam koyun adedini 100'e tamamlayacak olan unsurdur. Ve zalimin gözü o 1 koyundan başka bir şeyi görmemektedir. Dolayısıyla zalim için 1 = 100 durumu söz konusudur. Bu sayısal durum aslında zalim için bir mesaj içermekte olmasına rağmen o bunu farkedememekte, algılayamamaktadır. İlahi sistem ona, "azdaki çokluğu" farkettirmeye ve ihtiyacının zaten sadece 1 koyun olduğunu fazlasına göz dikmesinin ise zulüm olduğunu bildirmeye çalışmaktadır. Ancak o, şeytanın negatif tesirleri nedeniyle gerçeğe karşı kör, sağır ve dilsiz olduğundan bu mesajı alamamaktadır. 

İşte bugün dünya, o 1 koyunun da peşinde koşan zalimler nedeniyle bir kan ve gözyaşı haznesi haline gelmiştir.

Ayetin ana mesajı içeren ilk üç cümlesinde toplam 19 kelime bulunması ve ayette geçen 99 ve 1 sayılarının nümerolojik toplamlarının 19 sayısını ( 9+9+1 = 19 ) vermesi de hem 19 hem de ayetin ana mesajı olan "1" sayısı açısından dikkat çekmektedir. ( 1+9 = 1 )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder