5 Şubat 2020 Çarşamba

Sistol - Diastol / Big Crunch - Big Bang / Yaratılış - Yokoluş Döngüsü

Kalbin vücuda kan pompalayabilmesi için kasılmasına ( daralmasına, büzüşmesine ) Sistol, tekrar pompalamak üzere kan toplayabilmesi için gevşemesine ( serbest kalmasına ) ise Diastol adı verilmektedir. Kanın kalp merkezli olarak vücutta dolaşımını ( döngüsünü ) sağlayan Sistol ve Diastol kavramları aynı zamanda bir birim düaliteyi yani döngüyü oluşturmaktadırlar. 


Kalbin kasılması ( sistol ) ve serbest kalması ( diastol )


Yaratılış döngüsünün ( varoluş / yokoluş ) simülasyonu niteliğinde olan elektrokardiogram

Madde alemi olan kainatın ( evren ) mikro simülasyonu niteliğinde olan varlıkların olum ve ölüm döngüsü ( reenkarnasyon döngüsü ) kainatın da bir olum ve ölüm döngüsüne tabi olduğuna işaret eder niteliktedir. Zira kalbin Sistol ( Kasılma ) ve Diastol  ( Gevşeme ) hareketiyle kainata ilişkin Big Bang ( Büyük Patlama ) ve Big Crunch ( Büyük Dürülüş ) kavramları arasında net bir uyum söz konusudur. Big Bang tüm kainatın tek bir tesirle oluşumunu, Big Crunch ise karanlık enerji sebebiyle dürülüşünü yani yokoluşunu ifade eden astronomik kavramlardır.

Diastol ( Gevşeme ) = Big Bang ( Büyük Patlama )
Sistol ( Kasılma ) = Big Crunch ( Büyük Dürülüş )

"Küçük Tansiyon" ve "Büyük Tansiyon" olarak bilinen ve bir döngünün iki bileşeni olan Diastolik ve Sistolik kan basıncı değerlerinin üst sınırları sırasıyla 120 mm hg ( milimetre civa ) ve 80 mm hg'dir. Bu iki değerin toplamı düalitenin, döngünün ve farklı boyuta geçiş portalının nümerolojik sembolü olan "11" sayısını ( 1+2+0+8+0 = 11 ) vermektedir. 


Bu noktada Rum suresinin 11 kelimeden oluşan 11. ayetinin açık bir şekilde "yaratılış döngüsünden" bahsettiği hatırlanmalıdır.

30/11 - Allahü (1) yebdeü (2) el (3) halka (4) sümme (5) yüıydü (6) hu (7) sümme (8) iley (9) hi (10) türceun (11)
( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. Sonra onu tekrarlayıp döndürür. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Aşağıdaki Kur'an ayetlerinde de Big Bang ( Büyük Patlama ), Big Crunch ( Büyük Dürülüşü ) ve Döngü kavramları açık bir şekilde bildirilmektedir.

21/30 - E ve lem yerallezıne keferu ennes semavati vel erda kaneta ratkan fe fetaknahüma ve cealna minel mai külle şey'in hayy e fe la yü'minun
( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve diri olan herşeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )

21/104 - Yevme (1) natvi (2) es  (3) semae (4) ke (5) tayyi (6) es (7) sicilli (8) li (9) el (10) kütüb (11) kema bede'na evvele halkın nüıydüh va'den aleyna inna künna faılın
( O gün göğü, yazı kütüklerini, tomarlarını dürer gibi düreriz. Onu, ilk yaratmaya başladığımız gibi, üzerimize vaad olarak onu döndürürüz. Kesinlikle biz yapanlar oluruz. )

21/104 kodlu ayetin ilk cümlesi de 11 kelimeden oluşmaktadır. Ayrıca ayetin kodunun nümerolojik değeri de yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngünün sembolü olan "8" sayısını ( 2+1+1+0+4 = 8 ) vermektedir.

Ayrıca bilgisayar yazılım teknolojisinde kullanılan ve karakterlerin sayısal kodlarını temsil eden "Binary Kodları"nın "0" ve "1" sayılarından oluşması da "Varoluş" ve "Yokoluş" döngüsünün bir yansıması niteliğindedir.

0 = Yokluk
1 = Varlık







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder