16 Şubat 2020 Pazar

Değişmez âdetler "Dua" ve "Okuma"

"-izm" ekleriyle biten, farklı isimlere sahip olan ve ortak hedefi Allah yolundan ve doğruluktan uzaklaştırmak olan farklı inanç sistemleri tarih boyunca insanlara telkin edilmeye çalışılmış olup, bugün de medya  ( filmler, müzikler vb. ) kanalıyla insanlara "ibadet usüllerini" ve "kutsal kitaplarını" bırakmaları gerektiği, Allah'ı hissetmenin yolunun rutin ibadet metodları veya kitaplar olmadığı  dolaylı veya doğrudan mesajlarla telkin edilmeye çalışılmaktadır. Oysa bırakılması gereken, dogmatik yaklaşım ve ön yargılı düşünce sistemi olup, ibadet usülünün terkedilmesi yerine ibadetin hissederek, nedenini anlayarak ve samimi bir şekilde yapılması, kutsal kitapların terkedilmesi yerine kitapların derin düşünülerek, anlamaya çalışılarak ve analiz edilerek okunması gerekmektedir. Zira insan, ilahi kozmik bilgilere haiz olduğu, idrak ettiği ve yaşamına yansıttığı oranda tekamül etmekte ve yükselmektedir. Kitaplar bilginin artması için, ibadet usülü ( duaya kalkma ) ise bu bilgilerin  içselleştirilmesi ve anlaşılabilmesi için gerekli konsantrasyon artışı ve frekans yükselmesi için vesile olma özelliğini taşımaktadır. 

Akıl ve kalbin birleşmesiyle vuku bulan döngü sonundaki ruhsal uyanış yani kıyamet ( idraki ayağa kalkış ) döneminde küreselciler, her zamanki gibi, bu süreci de çarpıtmaya ve insanları doğru olmayan yöne yani "dinsizliğe" sevketmeye çalışmaktadırlar. Bu noktadaki "dinsizlik" kavramı herhangi bir değer yargısına bağlı olmadan, hiçbir sınır tanımadan, nefsaniyetin sürüklediği yöne doğru gitmek olarak tanımlanabilir. Satanizmde bu anlayış şu cümleyle özetlenmektedir. "Uygun görüyorsan yap." Zira küreselcilerin nihai hedefleri de zaten satanizmi resmi bir din olarak dünya toplumlarına benimsetebilmektir. İnsanlığı manipüle eden bu kitle, Süleyman Tapınağı'nın yeniden yapılması ve şeytanın da gelip o tapınakta dünya krallığını ilan etmesi gibi maddi ve batıl bir hedefe kilitlenmiş durumdadır. 

Ruhsal tekamül yolcusu olan inançlı insanların ibadet usüllerini değiştirmemeleri aksine geliştirmeleri gerektiği İsra suresinin 77. ayetinde "Sünnetallah" ( Allah'ın adeti ) ifadesiyle bildirilmekte ve "Allah'ın adetlerinin asla değişmeyeceği" bildirilmektedir.

17/77 - Sünnete men kad erselna kableke min rusülina ve la tecidü li sünnetina tahvıla
( Resullerimizden o senden önce gönderdiğimiz kimselere adetlerdir. Adetimizde değişim, dönüşüm bulamazsın. )

İsra suresinin 78-80 aralığındaki ayetlerinde ise "duaya kalkmanın önemi ve zamanlaması" ile "okumanın önemi ve zamanlaması" hususlarında bilgi verilmektedir. Ayrıca bu iki unsurun, kaba madde alemi dünyayı bırakıp üst boyuta ( plan, alem ) geçiş için yegane vesile olduğu da 17/80 kodlu ayette dolaylı olarak bildirilmektedir.

17/78 - Ekımes salate li düluküş şemsi ila ğasekıl leyli ve kur'anel fecr inne kur'anel fecri kane meşhuda
( Güneş’in batışından gecenin karartısına kadar duaya kalk. Tanyeri ağarmasındaki şafak vakti okuması. Kesinlikle şafak vakti okuması şahit olunandır. )

17/79 - Ve minel leyli fe tehecced bihı nafileten leke asa en yeb'aseke rabbüke mekamen mahmuda
( Ve sana zorunlu olmasa da geceden feragat et. Rab’binin seni övülmüş makama göndermesi umulur. )

17/80 - Ve kul rabbi edhılnı müdhale sıdkın ve ahricnı muhrace sıdkın vec'al lı min ledünke sültanen nesıra
( Ve de ki: "Rab’bim beni gireceğim yere doğrulukla sok ve çıkacağım yerden beni doğrulukla çıkar. Benim için indinden yardımcı kuvvet oluştur." )

Allahü Teala'nın sünnetinde ( adetinde ) değişiklik olmadığı ve olamayacağı hususu yanısıra O'nun kelimelerinin de asla değiştirilemeyeceği "La mübeddile li kelimatillah" ( Allah'ın kelimelerini değiştirebilecek yoktur. ) ifadesiyle bildirilmektedir.

6/34 - Ve lekad küzzibet rusülün min kablike fe saberu ala ma küzzibu ve uzu hatta etahüm nasruna ve la mübeddile li kelimatillah ve lekad caeke min nebeil mürselın
( Ve senden önce de resuller yalanlanmıştı. Onlara yardımımız gelene kadar o yalanlanmalarına ve eziyet edilmelerine sabrettiler. Allah' ın kelimelerini değiştirebilecek yoktur. Sana, gönderilenlerin haberlerinden gelmiştir. )

Ankebut suresinin 45. ayetinde de "Kur'an okumanın" ve "Duaya kalkmanın" ruhsal faydaları net bir şekilde bildirilmektedir.

29/45 - Ütlü ma uhıye ileyke minel kitabi ve ekımıs salah innes salate tenha anil fahşai vel münker ve le zikrullahi ekber vallahü ya'lemü ma tasneun
( O sana kitaptan vahyedileni oku ve duaya kalk. Kesinlikle dua ahlaksızlıktan ve kötülükten, inkardan alıkoyar. Allah' ı hatırlamak en büyüğüdür. Allah o ürettiklerinizi bilir. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder