1 Şubat 2020 Cumartesi

Sirr - Esir - Eter

2/77 - E ve la ya'lemune ennellahe ya'lemü ma yüSİRRune ve ma yu'linun
( Allah' ın, GİZlediklerini de açıkladıklarını da kesinlikle bildiğini bilmezler mi? )

6/3 - Ve hüvellahü fis semavati ve fil ard ya'lemü SİRRAküm ve cehraküm ve ya'lemü ma teksibun
( Ve göklerde ve yerde o Allah' tır. Sizin GİZLİNİZİ, açığınızı ve ne kazandığınızı bilir. )

9/78 - E lem ya'lemu ennellahe ya'lemü SİRRAhüm ve necvahüm ve ennellahe allamül ğuyub
( Allah' ın, onların SIRLARINI ve gizli fısıltılı konuşmalarını bildiğini ve kesinlikle Allah' ın gaybları bilen olduğunu bilmediler mi? )

20/7 - Ve in techer bil kavli fe innehu ya'lemüs SİRRA ve ahfa
( Ve eğer sözde açık olup sesi yükseltirsen, kesinlikle O SIRRI ve en gizliyi bilir. )

25/6 - Kul enzelehüllezı ya'lemüs SİRRA fis semavati vel ard innehu kane ğafurar rahıma
( De ki: "Onu, göklerin ve yerin içindeki sırrı bilen indirdi. Kesinlikle O affedendir merhametlidir." )

Ayetlerde geçen "Sirr" kelimesi Türkçe'deki "Sır" kelimesiyle aynı köke ( Sir ) ve anlama sahip olup, "Gizli, Görünmeyen, Farkedilemeyen" anlamlarını taşımaktadır. Ayetlerde "Göklerdeki ve yerdeki SIRRI ( SİRri / Görülemeyeni ) Allah'ın bildiğinden" bahsedilmektedir.

Madde alemi olan kainatı kaplayan ve kainattaki tüm varlıkların özünde yer alan, süptil ( latif ) yapıya sahip görülemeyen maddenin ismi de "Sir" kökünden gelen "Esir"'dir. Batı dillerinde ise bu kelime "Ether" olarak telafuz edilir. Aslında "Esir" maddesinin kökü de suyun kökü olan Hidrojen ( H ) atomudur. Madde alemi olan kainatın her bir noktası su ile yani Esir ile kaplıdır. ( 24/45 - Vallahü halekü külle dabbetin min ma' .... ( Ve Allah her debeleneni sudan yarattı. .... ) ; 21/30 - ..... ve cealna minel mai külle şey'in hayy .......... ( ....... ve diri olan herşeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? .... )

Spiritüalizmdeki "Eterik Beden" kavramı da kaba madde bedene tesir gönderen süptil "Öz Varlık"'ı ifaden eden kavramdır. Astral Projeksiyon deneyimi esnasında Eterik Beden ( Öz Varlık ) farkındalığı ve hissiyatı oluşur. Burada geçen "Beden" kelimesi sembolik bir kavram olup, kaba madde aleminin ötesindeki varlıkların bedeni yoktur.

"Esir" maddesi okült fizik bilimin kapsamında olan ve Nikola Tesla'nın özellikle incelediği bir konudur. William Lyne tarafından kaleme alınan "Occult Ether Physics" başlıklı kitap bu açıdan ilginçtir.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder