21 Şubat 2020 Cuma

Kıble meselesi

"Kıble" kelimesi "Yön, Doğrultu" anlamına gelmekte olup, Kur'an'da, içinde Kabe'nin bulunduğu Mescid-i Haram'ın ( Hürmet Mescidi ) konumuna işaret edecek şekilde yer almaktadır. "K-B-L" kök harflerine haiz "Kıble" kelimesinin "Kabul", “Kabile” ve İbranice'deki "Kabala" kelimeleriyle de anlamsal ilintisi bulunmaktadır. 

2/177 - Leysel birra en tüvellu vücuheküm KIBELel meşrikı vel mağribi ...............

( Yüzünüzü doğu ve batı DOĞRULTUSUNA çevirmenizde iyilik yoktur. ............... )

70/36 - Fe ma lillezine keferu KIBELeke muhtı'ın
( O halde ne oluyor o inkar edenlere ki sana DOĞRU boyun uzatarak koşup yöneliyorlar? )

2/142 - Se yekulüs süfehaü minen nasi ma vellahüm an KIBLEtihimülletı kanu aleyha kul lillahil meşriku vel mağrib yehdı men yeşaü ila sıratın müstekım
( İnsanlardan akılsızlar, "Onları üzerinde oldukları DOĞRULTULARINDAN, YÖNLERİNDEN döndüren nedir?" diyecekler. De ki: "Doğuda olan da batıda olan da Allah içindir.” Dilediği kimseyi doğru yola yönlendirir. )

2/144 - Kad nera tekallübe vechike fis semai fe lenüvelliyenneke KIBLEten terdaha fe velli vecheke şatral mescidil haram ve haysü ma küntüm fe vellu vücuheküm şatrah ve innellezine utül kitabe le ya'lemune ennehül hakku min rabbihim ve mallahü bi ğafilin an ma ya'melun
( Yüzünün göğe döndüğünü gördük. Böylece yüzünü kesinlikle hoşnut olacağın YÖNE, DOĞRULTUYA çevireceğiz. O halde yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. Her nerede iseniz yüzünüzü onun tarafına çevirin. O kitap verilenler onun Rab’lerinden kesin gerçek olduğunu kesinlikle bilirler. Allah o yaptıklarından habersiz değildir.

Kabe'nin Kuzeydoğu duvarı 12,63 kuzeybatı duvarı 11,03 güneybatı duvarı 13,10 metre güneydoğu duvarı 11,22 metre ve yüksekliği 13 metredir. Böylece 145 m² alan üzerine kurulmuştur. Bu ölçüler nümerolojik olarak incelendiğinde "10" ve "13" sayıları ortaya çıkmaktadır.

Duvar genişlikleri metrajlarının nümerolojik değeri 1+2+6+3+1+1+0+3+1+3+1+0+1+1+2+2 = 28 ... 2+8 = "10"

Yükseklik "13" metre ( 13 sayısı "Allah" kelimesindeki bir Elif ve iki Lam harfinin yani "ELL" sesini veren harflerin formlarını içermesi açısından önem arzetmektedir. "EL" kelimesi İbranice'de "Tanrı, Yaratıcı" anlamına gelmektedir. Ayrıca evvelki bölümlerde incelendiği üzere "ELevate" ( Yukarı kaldırmak ), "ELit", "ELephant" ( Fil ) gibi kelimelerin kökü olan "EL" bu kelimelere "Yükseklik, Ululuk" anlamı vermektedir. )

Taban alanı 145 m2 ... 1+4+5 = "10" ( 10 sayısının da nümerolojik değeri "1" olup, bu sayı Allah'ın birliğini, vahdeti, üniteyi sembolize etmektedir. )

Kabe'nin koordinatlarının derecelerinin 21° E, 39° N olması da "6" nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir. ( 2+1+3+9 = 15 ... 1+5 = "6" ) Hatırlanacağı üzere "6" sayısı Allahü Teala'nın  ilahi mühürü ve yaratışının nümerolojik sembolüdür. Küp anlamına gelen Kabe de 6 kare yüzeyden oluşmaktadır.

Demir talaşlarının bir mıknatıs çevresindeki hareketlerini gösteren ve sosyal medyada da paylaşılan aşağıdaki şekil oldukça ilginçtir. Zira Kabe de inananların duaya kalktıklarında yöneldikleri, inananları kendisine çeken bir enerji kaynağı ve üst boyuta geçiş portalı niteliğindedir.


Demir talaşlarının mıknatıs çevresindeki hareketlerinin electron mikroskobuyla görüntülenmiş hali











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder