17 Şubat 2020 Pazartesi

Damardaki Evren ve İp Teorisi

13/2 - Allahüllezı rafeas semavati bi ğayri amedin teravneha sümmesteva alel arşi ve sehharaş şemse vel kamer küllün yecrı li ecelin müsemma yüdebbirul emra yüfassılül ayati lealleküm bi likai rabbiküm tukınun
( O Allah, gökleri sütunsuz yükseltendir. Onları görürsünüz. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Ay’ı ve Güneş’i buyruğuna aldı. Hepsi isimlendirilmiş belirli vade için akarlar. İşleri yönetir. Ayetleri ayrıntılandırır. Umulur ki Rab’binize kavuşmaya kani olursunuz. )

31/29 - E lem tera ennellahe yulicül leyle fin nehari ve yulicün nehara fil leyli ve sehhareş şemsi vel kamera küllün yecrı ila ecelin müsemmen ve ennellahe bima ta'melune habır
( Kesinlikle Allah' ın, geceyi gündüze soktuğunu ve gündüzü geceye soktuğunu görmedin mi? Ve Güneş’i ve Ay’ı buyruğuna almıştır. Hepsi isimlendirilmiş belirli vadeye akarlar. Kesinlikle Allah ne yaptığınızdan haberdardır. )

21/33 - Ve hüvellezi halekal leyle ven nehara veş şemse vel kamer küllün fı felekin yesbehun
( Ve geceyi ve gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O'dur. Hepsi dairede yüzerler. )

Ayetlerde gök cisimlerinin "dairesel akma" eylemi icra ettikleri yani bir yörüngede dönerek ilerleme hareketi gerçekleştirdikleri bildirilmektedir. "Sicim ( İp ) Teorisi" ( String Theory ) uzayın ipliksi bir yapıya sahip olduğunu, çekirdek etrafında dönen atom altı parçacıkların ( elektron, proton, nötron ) ipliksi yapılardan ve evrendeki her maddenin de titreşen enerji ipliklerinden oluştuğunu ifade etmektedir. Evren ile insan vücudunun benzeşik ve hatta özdeş olduğu düşünüldüğünde gök cisimlerinin, büyük bir damarın içinde, bir merkezin etrafında dönerek akan kan hücrelerinin göksel projeksiyonu  oldukları değerlendirilebilir. Zira "Damar" kelimesinin özü "Damir"* kelimesi olup, bu kelime "Uzun ince" anlamına gelmektedir. Damar da bilindiği üzere uzun ve ince bir yapıya sahiptir. Damarlardaki kan dolaşımı da kalp merkezli döngüsel bir patern arzeder. Evrenin boş olmadığı, her noktasının esiri maddenin özü olan Hidrojen ( H ) atomuyla yani suyla kaplı olduğu gerçeği de bu bağlamda önem arzetmektedir.


* 22/27 - Ve ezzin fin nasi bil hacci ye'tuke ricalen ve ala külli DAMİRİN ye'tıne min külli feccin amıyk ( Ve insanlar içinde haccı bildir. Ayaklarıyla yürüyerek ve her derin vadiden yeten tüm İNCELERİN üzerinde sana gelsinler. )

Ayette "inceler" kanalıyla belirli bir noktaya doğru akıştan bahsedilmektedir. Ayetteki zahiri anlam "inananların hac için haberciye gelmeleri" olsa da batıni ve çok katmanlı anlamlar arasında "ipliksi yapıya sahip evrendeki gök cisimlerinin belirli bir yöne doğru akışları" da yer alıyor olabilir.

Kur'an'da "Damar" kelimesi "Habl" yani "İp" kelimesiyle ifade edilmektedir.

50/16 - Ve lekad halaknel insane ve na'lemu ma tuvesvisu bihi nefsuh ve nahnu akrabu ileyhi min HABLil verid
( Ve insanı yarattık. Nefsinin ona ne vesvese verdiğini biliriz. Biz ona toplar damar İPinden daha yakınız. )

Habl = İp
Verid = Toplardamar



Kanın evren olduğunu betimleyen bir ilüstrasyon


Damarın içindeki kan hücreleri ve pıhtılaşmayı sağlayan Fibrinlerin ipliksi formları dikkat çekmektedir.

Bu bağlamda "Wormhole" ( Solucan Deliği ) olarak anılan ve uzay zamanda boyutlar arası geçiş vasıtası olduğu düşünülen Kara Deliklerin "ipliksi" yapısı da dikkat çekmektedir.


https://www.dummies.com/education/science/physics/possible-implications-of-string-theory/

Kanın bileşenleri ve konsantrasyon oranları incelendiğinde yine 11 nümerolojisiyle karşılaşılmaktadır.

Plazma %55
Akyuvarlar ve Platletler %1
Alyuvarlar %44

                           

Oranların nümerolojik değerleri sırasıyla 1, 1 ve 8 sayılarını vermekte olup, 8 ve 11 sayıları yeni döngü başlangıcı, sonsuz döngü ve farklı boyuta geçiş portalının nümerolojik sembolleridir.

Bosonik İp ( Sicim ) Teorisi'ne göre evren ( uzay-zaman 26 ( 2+6 = "8" ) boyutlu, Süper İp ( Sicim ) Teorisi'ne göre 10 boyutlu, M Teorisi'ne göre ise 11 boyuttan oluşmaktadır. Bu sayıların hepsi kanın bileşenlerinin konsantrasyon oranlarında mevcuttur.

Ayrıca Kur'an'da sadece iki ayette damar ile ilgili kelimeler olan "Verid" ( Toplardamar ) ve "Vetin" ( Atardamar ) kelimeleridir. Ve bu kelimelerin ayetlerdeki sıra numaralarının toplamının ( 22+7 = 29 )nümerolojik değeri "11" sayısını vermektedir.

50/16 - Ve (1) lekad (2) halakna (3) el (4) insane (5) ve (6) na'lemu (7) ma (8) tuvesvisu (9) bi (10) hi (11) nefsu (12) h (13) ve (14) nahnu (15) akrabu (16) iley (17) hi (18) min (19) habli (20) el (21) verid (22)
( Ve insanı yarattık. Nefsinin ona ne vesvese verdiğini biliriz. Biz ona toplardamarından daha yakınız. )
69/46 - Sümme (1) le (2) kata'na (3) min (4) hü (5) el (6) vetin (7)
( Sonra ondan atardamarını keserdik. )

Atardamar ve Toplardamar vasıtasıyla oluşan kan dolaşımı dairesel bir hareket ve döngü oluşturmaktadır. “Verid” ( Toplardamar ) kelimesinin sıra numarası ( 22 ) ve “Vetin” ( Atardamar ) kelimesinin sıra numarasına bölündüğünde, dairesel hareketin temel bileşeni olan “Pi sayısı” değeri olan 3,14 sayısı elde edilmektedir. ( 22/7 = 3,14..... ) “Pi sayısı” başlıklı bölümde de belirtildiği üzere Pi sayısına en yakın sayısal değeri veren işlem 22/7 işlemidir.

Ayrıca DNA'dan ( Deoksiribonükleik Asit ) oluşan kromozomlar "ipliksi" bir yapı arzederler. DNA genellikle "DNA String" ( DNA İpi ) olarak anılır.


DNA String



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder