20 Ekim 2021 Çarşamba

Ademoğulları, İsrailoğulları ve Firavun aileleri

"İsrail" kelimesi Tevrat'ta, Allah'ın idrak ve hitab sınavını geçen Hz. Yakub'un değişen ismi olarak yer almakta ve "Allah'ın güreşçisi / mücadelecisi" anlamına geldiği belirtilmektedir. Ancak bu kelimenin "İsra" ( Seyirtme, Seyir ettirme, Yürütme, Gönderme ) ve "El" ( Allah ) kelimelerinden oluşmakta olması ve "Allah'ın Seyirtmesi / Seyir ettirmesi" anlamına gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Zira Hz. Musa'nın kavminin ismi olan "İsrail" kelimesinin, kavmin Firavun'dan kaçmak üzere Mısır'dan Filistin'e "seyretmesi" ile ilişkisi bulunmaktadır.  

20/77 Ve lekad evhayna ila musa en ESRİ bi ibadi fadrib lehum tarikan fil bahri yebesa la tehafu deraken ve la tahşa

( Ve Musa' ya, kullarımı SEYİRTSİN de denizin içinde onlara kuru yol beyan etsin, yetişilmekten korkmasın diye vahyettik. )

Kur'an'da "Faddalnakum / hum alel alemin" ( Sizi / onları alemlere üstün kıldık ) ifadesi, hem "Âdem"'in de içinde olduğu habercilere, hem de "İsrailoğulları"'na ilişkin olarak geçmektedir. 

Kur'an'da "Beni Âdem" ( Ademoğulları ) ( 7 kere tekrarlanır. ) ve "Beni İsrail" ( İsrailoğulları ) ( 41 kere tekrarlanır. ) olmak üzere "Beni" ( Oğulları ) ile başlayan sadece iki kelime bulunmaktadır. "Ademoğulları" ile "İsrailoğulları" kelimeleri arasında tezahür eden güncel dünya olaylarına istinaden batini bir ilişki bulunmakta gibidir. 

"İsrailoğullarının Firavun ailesinden deniz yarılarak kurtarılması" vakası, güncel dünya ortamına "Ademoğullarının" küresel elit ailelerden ( Firavun ailesi ) kozmik portal açılarak kurtarılması" olarak uyarlanabilir. Zira küresel şeytanların insan neslini azaltma ve tam tahakküm altına alma amacıyla yaptıkları uygulamalar ( ( Virüs pandemisi, genetik müdahaleyle bağışıklık sisteminin zayıflatılması, çocuklara genetik materyel enjeksiyonu yapılması, habitatı ve ürünleri bozmaya yönelik girişimler vb. ) Firavun'un "çocukları öldürtmesi" olayıyla benzerlik taşımaktadır. Firavun da çocukları öldürmeyi, insan neslini zayıflatmayı ve tahakküm altına almayı hedefliyordu. 

2/49 Ve iz necceynakum min ALİ FİR'AVNE yesumunekum suel azabi YUZEBBİHUNE EBNAEKUM ve yestahyune nisaekum ve fi zalikum belaun min rabbikum azim

( Ve zamanında sizi, size azabın en kötüsünü değer gören, OĞULLARINIZI BOĞAZLAYIP kadınlarınızı sağ bırakan FİRAVUN AİLESİNDEN kurtardık. Bunda size Rab’binizden büyük sınav vardır. ) 

Kasas suresinin 4. ayetinde Firavun'un "insanların bir bölümünü zayıf kıldığı" ve "çocukları öldürdüğü" bildirilmektedir.

28/4 İnne FIR'AVNE ALA FİL ERDİ ve ceale ehleha şiyean YESTAD'İFU TAİFETEN MİNHUM YUZEBBİHU EBNAEHUM ve yestahyi nisaehum innehu kane minel mufsidin

( Kesinlikle FİRAVUN YERDE BÜYÜKTÜ. Onun sahiplerini gruplar kıldı. ONLARDAN BİR GRUBUN ZAYIF OLMASINI İSTİYORDU. Onların OĞULLARINI BOĞAZLADI ve kadınlarını sağ bıraktı. Kesinlikle o bozgunculardandı. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder