13 Ekim 2021 Çarşamba

Herşey kitapta... 

Kur'an'ın, yaratılışın kodlarını ve tüm kozmik bilgileri içeren ilahi bir yazılım olduğunun ayetlerde vurgulandığını tekrar hatırlamakta fayda bulunmaktadır.

Ayetlerde geçen "Kitab" kelimesi "Yazı" anlamına gelmektedir.

En'am, Yunus, İsra, Hacc, Neml ve Sebe surelerinin aşağıdaki ayetlerinde "Kitab"da ( Kur'an ) hiçbir bilginin eksik bırakılmadığı, yaratılıştaki her olgunun kitabın içinde olduğu bildirilmektedir. Bu ayetler Kur'an'ın çok katmanlı derin bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. 

6/38 Ve ma min dabbetin fil erdi ve la tairin yetiyru bi cenahayhi illa umemun emsalukum ma ferratna fil kitabi min şey'in summe ila rabbihim yuhşerun

( Ve sizin misaliniz gibi topluluk olmalarının haricinde, yerde debelenenden ve iki kanadıyla uçan kuştan yoktur. Biz kitabın içinde hiçbir şeyden eksik bırakmadık. Sonra Rab’lerine toplanırlar. )

6/59 Ve indehu mefatihul ğaybi la ya'lemuha illa hu ve ya'lemu ma fil berri vel bahr ve ma teskutu min verakatin illa ya'lemuha ve la habbetin fi zulumatil erdi ve la ratbin ve la yabisin illa fi kitabin mubin

( Ve gaybın anahtarları O’nun indindedir. Onları O’ndan başkası bilmez. Karada ve denizde ne varsa bilir. Yaprak düşmez ki O onu bilmesin. Toprağın karanlıklarında ne bir tohum tanesi, ne yaş, ne de kuru bir şey yoktur ki apaçık kitabın içinde olmasın. ) 

10/61 Ve ma tekunu fi şe'nin ve ma tetlu minhu min kur'anin ve la ta'melune min amelin illa kunna aleykum şuhuden iz tufidune fih ve ma ya'zubu an rabbike min miskali zerratin fil erdi ve la fis semai ve la asğara min zalike ve la ekbera illa fi kitabin mubin

( Ve ne iş içinde olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku, siz ona dalmışken, üzerinize şahitler olacağımız iş haricinde iş yapmazsınız. Yerde ve gökte zerrelerin ağırlık ölçüsünden hiç bir şey Rab’binden kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olması haricinde yoktur. )

17/58 Ve in min karyetin illa nahnu muhlikuha kable yevmil kiyameti ev muazzibuha azaben şedida kane zalike fil kitabi mestura

( Ve ayağa kalkış gününden önce bizim helak etmediğimiz veya şiddetli azap ile azap vermediğimiz şehir yoktur. Bu satırlanmış kitabın içindedir. )

22/70 E lem ta'lem ennellahe ya'lemu ma fis semai vel ard inne zalike fi kitab inne zalike alellahi yesir

( Bilmez misin ki kesinlikle Allah, gökte ve yerde ne varsa bilir. Kesinlikle bu, kitabın içindedir. Kesinlikle bu Allah’a kolaydır. ) 

27/75 Ve ma min ğaibetin fis semai vel erdi illa fi kitabin mubin ( Ve gökte ve yerde apaçık kitabın içinde olmasının haricinde gaybdan yoktur. )

34/3 Ve kalellezine keferu la te'tines saah kul bela ve rabbi le te'tiyennekum alimil ğayb la ya'zubu anhu miskalu zerratin fis semavati ve la fil erdi ve la asğaru min zalike ve la ekberu illa fi kitabin mubin

( Ve o inkar edenler "Bize saat gelmez." dediler. De ki: "Bilakis ve Rab’bim, size kesinlikle gelecektir. Gaybı bilendir. Ne göklerde, ne de yerde zerrelerin ağırlık ölçüsü bile O’ndan kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olmasının haricinde yoktur." )

Taha suresinin 52. ayetinde ise Rab'bin indindeki "Ummil Kitab"'a ( Ana Kitap ) yani varlıkların algılarının ötesinde bilgileri içeren ana yazılıma dikkat çekilmektedir.

20/52 Kale ilmuha inde rabbi fi kitab la yedillu rabbi ve la yensa

( "Onun ilmi Rab’bimin indindeki kitabın içindedir. Rab’bim sapmaz ve unutmaz." dedi. )

Zuhruf suresinin aşağıdaki ayetlerinde Kur'an'ın, Ummil Kitab'tan ( Ana Kitap ) indirilmiş bir bölüm olduğu bildirilmektedir. ( Ummil Kitab, spiritüalizmde "Akaşa Kayıtları" olarak anılmaktadır. )

43/3 İnna cealnahu kur'anen arabiyyen leallekum ta'kilun ( Kesinlikle biz onu Arapça Kur'an kıldık. Umulur ki akıl edersiniz. )

43/4 Ve innehu fi ummil kitabi ledeyna le aliyyun hakim ( Ve kesinlikle o, yanımızdaki yüce hakim ana kitabın içindedir. )

Hadid suresinin 22. ayetinde, gerçekleşen, gerçekleşmiş veya gerçekleşecek tüm olgu ve olayların bir yazının içinde olduğu yani tüm yaratılışın bir yazılım olduğu bildirilmektedir.

57/22 Ma esabe min musibetin fil ardi ve la fi enfusikum illa fi kitabin min kabli en nebreeha inne zalike alellahi yesir

( Yerde ve nefislerinizde, biz onu yaratmadan önce kitabın içinde olanın haricinde musibet isabet etmez. Kesinlikle bu Allah’a kolaydır. )

Zümer suresinin 27. ayetinde Kur'an'da tüm meseleleri içerdiği bildirilmektedir.

39/27 Ve lekad darabna lin nasi fi hazel kur'ani min kulli meselin leallehum yetezekkerun

( Ve bu Kur'an' da insanlar için tüm meselelerden, sözlerden beyan ettik. Umulur ki hatırlarlar. )

Nebe suresinin 29. ayetinde ise yaratılıştaki herşeyin sayıldığı, kodlandığı bildirilmekte ve ilahi nümerolojiye dikkat çekilmektedir.

78/29 Ve kulle şey'in ahsaynahu kitaben ( Ve kitapta olmak üzere herşeyi saydık. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder