28 Ekim 2021 Perşembe

Bengi Su ... Yaratıcı su darbesi

Öztürkçe bir kelime olan "Bengi" kelimesi "Beng" ( Sonsuzluk ) ve "-i" ( Gibi olan ) kelimelerinden oluşmakta olup "Sonsuz, Ebedi" anlamına gelmektedir. "Bengi" kelimesi Balıkesir'de hızlı ritmli Zeybek oyunlarına da verilen genel isimdir. Oyunlarda "Diz Vurma" ve çökme hareketleri ön plandadır.

Orhun kitabelerinde "Bengü" olarak geçen kelimeler de bulunmaktadır. "Bengi"nin, "Mengi, Bengü" şeklinde ifade edilen "Ayak yapısı, Ayak darbesi" olarak Balıkesir oyunlarına benzeyen çeşitleri de vardır. 

"Bengi su" kelimesi ise "Sonsuzluk Suyu, Dirilik Suyu ( Ayn-ul Hayat ), Hayat Suyu ( Ab-ı hayat )" anlamına gelmekte olup hikâyelerde "İçene ölümsüzlük veren su" olarak geçmektedir. Ancak kelimenin batini kökeninde "Su Darbesi, Su Vuruşu, Darbe Suyu, Vuruş Suyu" anlamlarının bulunduğu da görülmektedir. 


İngilizcedeki "Bang" kelimesi de "Beng" kelimesinin bir yansıması olup olup "Vurma, Darbe, Çarpma, Patlama" anlamına gelmektedir. Evrenin oluşumunu ifade eden teoriye de "Big Bang" ( Büyük Darbe, Büyük Patlama ) isminin verilmesi konuyla ilintilidir. Zira "Bengi Su" kelimesi "Yaratıcı başlangıç suyu" olarak da bilinmektedir. Evrenin boş olmadığı aksine su ile yani H ( Hidrojen ) kaplı olduğu da bilimsel bir gerçektir.  

Enbiya suresinin 30. ayetinde "Big Bang" kavramı "Göklerin ve yerin bitişiklerken ayrılması" ifadesiyle bildirilmiştir. Ayrıca ayette "Yaşayan her şeyin sudan oluştuğu" da bildirilmektedir.

21/30 E ve lem yerallezine keferu ennes SEMAVATİ vel ERDA KANETA RATKAN fe FETAKNAHUMA ve CEALNA MİNEL MAİ KULLE ŞEY'İN HAYY e fe la yu'minun

( O inkar edenler, GÖKLER VE YER kesinlikle BİTİŞİKLERKEN ONLARI AYIRDIĞIMIZI ve DİRİ OLAN HERŞEYİ SUDAN OLUŞTURDUĞUMUZU görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )

Kur'an'da "Vurma" ve "Su" kelimelerinin anlamsal olarak ilintilendirilmiş ve birlikte kullanılmış olması konu bağlamında dikkat çekmektedir.

2/60 Ve iz İSTESKA musa li kavmihi fe kulnADRİB bi asakel hacer FENFECERAT minhusneta aşrate AYNA kad alime kulli unasin meşrabehum kulu veşrabu min rizkillahi ve la ta'sev fil erdi mufsidin

( Ve zamanında Musa kavmi için SU İSTEDİ de "Asan ile taşa VUR." dedik. Böylece ondan oniki PINAR FIŞKIRIP AKTI. Tüm insanlar içecekleri yeri bildiler. Allah' ın rızıklarından yiyin ve için. Yerde bozgun yaparak asileşmeyin. )

Sad suresinin 42. ayetinde de Hz. Eyüb'ün "Ayağın yere vurulması" ile "Su oluşması" kavramları ilintilendirilmiştir.

38/42 URKUD bi riclik haza MUĞTESELUN baridun ve ŞERAB

( Ayağınla yere VUR. Bu YIKANILASI, soğuk ve İÇİLESİ. )

Şuara suresinin 63. ayetinde "Darbe" vasıtasıyla "Suda" boyut portalı açılması konu edilmektedir.

26/63 Fe evhayna ila musa en İDRİB bi asakel BAHR fenfeleka fe kane kulli firkin ket tavdil azim

( Böylece Musa' ya "Asan ile DENİZE VUR." diye vahyettik de patlayıp yarıldı. Her bölük büyük dağ gibi oldu. )

Bakara suresinin 73. ayetinde de "Vurmak" ve "Diriltmek" kelimeleri birlikte ve ilintili olarak yer almaktadır. 2/73 Fe kulna İDRİBU hu bi ba'diha kezalike YUHYİllahul mevta ve yurikum ayatihi leallekum ta'kilun ( Böylece "Ona onun bir parçasıyla VURUN." dedik. İşte Allah ölüleri böyle DİRİLTİR ve ayetlerini gösterir. Umulur ki akıl edersiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder